Yalçınkaya, İP'e niye dava açamadı?

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
bassavci1.jpg

AK Parti'nin temelli kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açan Başsavcı Yalçınkaya, aynı tavrı İşçi Partisi'ne neden göstermedi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, hiçbir somut eylemi olmamasına rağmen, 'laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiasıyla AK Parti'nin temelli kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı.

Aynı Abdurrahman Yalçınkaya, İşçi Partisi'nin Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 'silahlı terör örgütü kurmak', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'patlayıcı madde bulundurmak, atmak, bu suçlara azmettirmek' suçundan yargılanan 7 yöneticisi bulunmasına rağmen, İşçi Partisi hakkında hiçbir dava açmadı.

7 YÖNETİCİ TUTUKLU

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İP Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem, İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Dr. Serhan Bolluk, İP Merkez Karar Kurulu Üyesi M. Adnan Akfırat, İP Genel Merkez Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek, İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi Üyesi Hayati Özcan, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İP'LİLERİN İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SUÇLAR

İşçi Partili 7 yönetici, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkaldı tarafından açıklanan Ergenekon iddianamesinde şu suçları işlediği iddia ediliyor:

- Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek,

- Silahlı terör örgütüne üye olmak,

- Silahlı terör örgütüne yardım etmek,

- Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs,

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı halkı isyana tahrik,

- Patlayıcı madde bulundurmak, atmak, bu suçlara azmettirmek,

- Danıştay saldırısına ve Cumhuriyet gazetesine patlayıcı madde atmak suçlarına azmettirmek,

- Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek,

- Kişisel verileri kaydetmek,

- Askeri itaatsizliğe teşvik,

- Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik...

HAYATİ ÖZCAN'DA NATO ÜSSÜ'NE SALDIRI PLANI ÇIKTI

Ergenekon iddianamesinde İP İzmir Ulusal Strateji Merkezi Üyesi Hayati Özcan'ın evinde ve işyerinde çıkan NATO üssüne saldırı planları yer alıyor. Hayati Özcan'ın evinde ve işyerinde, İzmir Şirinyer'de bulunan NATO üssüne ilişkin çok sayıda fotoğraflı kroki, kroki üzerinde patlama ve eylem yapılacağına dair notlar ele geçirilmişti.

2 Ekim 2007 tarihinde İzmir Buca ilçesi Şirinyer semtinde 100 metre arayla 2 bomba patlamış, 1 kişi ölürken 11 kişi de yaralanmıştı. Söz konusu saldırı ile Ergenekon Terör Örgütü'nün ilişkisi araştırılıyor. Hayati Özcan, Şirinyer patlamasına yönelik krokilerin yanı sıra 'devlete ait gizli belgeleri bulundurmak' suçundan 30 Mart 2008 tarihinde tutuklandı.

İŞÇİ PARTİSİ'NDE YARGITAY KROKİSİ ÇIKMIŞTI

Ergenekon operasyonu çerçevesinde İşçi Partisi Genel Merkezi'nde arama yapan polis, Yargıtay'a giriş ve güvenli kaçış yollarını belirten ayrıntılı krokinin yer aldığı bir CD'nin bulunduğu basına yansımıştı. CD'nin İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte gözaltına alınan ve aynı gün Talat Paşa komitesi toplantısı için Almanya'ya gitmeye hazırlanan Adnan Akfırat'a ait belgelerin arasından çıktığı Ergenekon soruşturmasında geçti.

YARGITAY BAŞSAVCI YARDIMCISI İLE GİZLİ TOPLANTI

İşçi Partililerin, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Ergenekon Terör Örgütü kapsamında tutuklanan gazeteci-yazar Ergun Poyraz, Ergenekon operasyonu kapsamında aranan ve 1 Temmuz'da Rusya'ya kaçan emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile AK Parti'nin kapatılması hakkında bir limanda yemekli toplantı yaptığı Ergenekon soruşturmasında geçti.

Söz konusu belgelerde, Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in AK Parti hakkındaki dosyayı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na iletilmesini ve söz konusu dosyanın Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergun Poyraz ve Levent Ersöz'ün limanda yapacağı yemekli toplantıda görüşülmesini istemiş!..

VAKİT

Kaynak: Yalçınkaya, İP’e niye dava açamadı? | Basın Yayın Medya Gazete Dergi Tv
 

EBB

Doçent
Katılım
10 Mayıs 2008
Mesajlar
778
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Çünkü;

Yalçınkaya bir kukladır..

Googleden delil toplayan bir savcıdan ne hasıl olur..

memleketin geleceği googleye kalmış..

Allah'ım zombileşmiş insancıkların şerrinden Sana sığınırım.. (amin )
 

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Teşekkürler EBB
Sadece bir yorum :) Şu forumun haline bir bakın magazin olsaydı 45 okunma 450-4500 olurdu...
 

GAMEHUNTER

Asistan
Katılım
29 Nisan 2008
Mesajlar
149
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Konuyu tam 1 ay önce açmışsınız, daha önce fark etmemişim. :)

Gerçi mesaj yazsam nesine yazayım. Yazacak birşey yokki. Herkes her şeyi biliyor.

Sayın Savcılardan bir kısmı (özellikle üst makamda olanlar) kimi durumlarda jet hızıyla, ve büyük bir görev aşkıyla olaylara müdavim olurken bazı olaylarda da ya görmezden geliyorlar ya da mümkün olduğunca ağırdan alıyorlar.

Başlıkta sözü edilen IP olayı, CHP'nin Kanaltürk olayı. vs.. vs..
 

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
İddianamesinde içki satışlarının düşmesini bile tehlike olan gören adamdan ne beklenir? Aklıma geldikçe gülüyorum. Böyle komedi komedi filimlerinde bile yok...
 

idealterror

Asistan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
425
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Çünkü;

Yalçınkaya bir kukladır..

Googleden delil toplayan bir savcıdan ne hasıl olur..

memleketin geleceği googleye kalmış..

Allah'ım zombileşmiş insancıkların şerrinden Sana sığınırım.. (amin )


o google delilleri ile az kaldi parti kapaniyordu :) su anda suclu oldugu ile kaldi
 
Üst