Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    50

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Konu dışı ama uzmanlara bir soru, yokuş aşağı boşta gitmek daha falza yakıt sarfiyatına yol açar dediler. (aracım megane2 1.4 benzinli) doğrumudur acaba?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Konu dışı ama uzmanlara bir soru, yokuş aşağı boşta gitmek daha falza yakıt sarfiyatına yol açar dediler. (aracım megane2 1.4 benzinli) doğrumudur acaba?

Bunu diyenlere nasıl oluyor da daha fazla yakıyor diye sormadın mı?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Eko66'ya olumsuz yorum yapanlar var. Hatta bir tanesini aşağıya ekledim ve açıklama mantıklı geldi bana:

bakın şikayet var isimli sitede aldığım bir müşterinin eko 66 ile ilgili olarak şikayetini aynen aktarıyorum. Bana gayet mantıklı geldi..Bakın insanlar nasıl kandırılıyor..

Yaklaşık 5 ay önce yakıt tasarruf cihazı olarak adlandırılan Eko66 adlı cihazı aldım. cihazı alırken memnuniyetsiz olduğunuzda cihazımızı geri alırız dedikleri için ve sitelerindeki bazı belgelere dayanarak güven oluştu. Fakat cihazın herhangi bir tasarrufuna rastlamadım. Ta*** Mollaoğl***(şirket sahibi) aradım. Bu cihazla ilgili bende bir memnuniyet oluşmadığını, tasarruf sağlamadığını ilettim.

Kendisi benden Egzoz Emisyon Raporunu fakslamamı istedi. Ancak araştırmalarım sonucunda, yerle göğe sığdıramadıkları ve 500 TL’ye sattıkları bu cihazın bir elektro mıknatıs olduğunu öğrendim. Bu cihaz yakıt borusuna takılıyor ve benzinin içindeki metal partikülleri biriktiriyor. Dolayısıyla emisyon raporunda bu partiküller yanmadığı tutulduğu için Hidrocarbon atığı düşük çıkıyor.

Ta*** Bey’in mantığı emisyon raporuna göre cihazın tasarruf sağladığına müşteriyi inandırmak. Ancak bu cihazın tasarruf sağladığı lanse edilerek satılması büyük bir yanlıştır. Rakamlarla da konuşacak olursak LPG yakıt tasarrufu açısından %40 tasarruf sağlıyor ve cebe hemen yansıyor bu. Eko66’nın sitesinde %25 tasarruf sağladığını ifade ediyor.

Ancak ben 5 aydır 1 kuruş tasarruf etmedim. Bende cihazlarını geri alma sözlerinin olduğunu hatırlattım. O anda renk birden değişti. Ve beni mahkeme vermekle tehdit etti. Dayanaksız konuşmaya başladı, işte kış günü yakıt %30 artar vs.vs. sözler. Bende kendisine beni mahkemeye verme konusunda serbest olduğunu benimde tüketici olarak kendisini şikayet edeceğimi bildirdim.

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benim bir iki mesajımın üstünde bir arkadaş da yazmış efsana diyede merak ettim, evim ile iş yeri arasında baya bir yokuş varsa sabahları yokuş alağı salsam tasarruf sağlar m acaba diye düşünüyorum malum benzin coştu :)

Reaksiyon puanı
16,128
ayağını gazdan çek men yeterli olur en mantıklısı bu.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Devirli kullanmıyorum bos buldugum hafıf egımlı yolda atarım boşa millet dengesız olmus yola atlıyolar yayalar o yuzden vitessiz gezemiyorum heryde