Ya Google Olmasaydı?

Reaksiyon puanı
6
Google artık arama motorunun çok çok ötesinde bir marka, hatta sözlüğe giren bir kelime bile oldu. En dikkat çekici ve bu konu ile ilgili fikir verici şey de birkaç kez denk geldiğim; bilgisayardan az anlayan insanlar internete girmek istediğinde "Şurdan google'ı bi açıver bana bakayım" cümlesini kurmaya başladı. :)

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Google olmasaydı ne olurdu söylimmi, internetin alayı bilgi çöplüğüne dönerdi, şuan hangi arama motoru veya sistem Google kadar kopya içerik olayına dikkat ediyor? hiçbiri.

Sanki Google sonuçlarının çoğunun ve internetin çöplük olmadığını söyler gibisin. Ne ararsan ara en fazla 2 bilemedin 3 sayfa alakalı sonuç çıkıyor gerisi çöplük. Bir çoğundan hiçbir farkı yok Google'ın. İnternet zaten çöplük yani. Ama adamlar bu çöplüğün horozu benim dediler bir kere. Öne çıkmasının sebebi kendi konusunda öncü olması ve aklınıza gelecek her çeşit kolaylığı bize sunmasıdır. Google ürünlerini bu sebeple seviyorum; çeşitli, pratik ve hızlı.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
google olmasaydı tuvalate gidemezdi bazıları :D :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Google her şeyi bulmuyor tam iki hafta boyunca bir sanatçının konser kayıtlarını aradım yok adamın bütün diğer bütün konser kayıtları var bir tek benim aradığım kayıt yok uyuz oldum ama hala ara sıra arıyorum bir gün mutlaka biri paylaşacak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ve google tarafından index lenecek

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
1- Başka arama motoru denemelisin.
2- İnternette olmayan bir şeyi bulamazsın.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yok google harici arama motorlarını da denedim yok bulamadım belkide sizin dediğiniz gibi yoktur internette.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Google maps ve Google Earth olmazdı... Ya da mesela Gmail, yahoo'ya rekabet yaratmasaydı yahoo ve Hotmail bir defada 5 MB ek kapasitesi ile hala devam ederdi.

kafkasmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google maps ve Google Earth olmazdı... Ya da mesela Gmail, yahoo'ya rekabet yaratmasaydı yahoo ve Hotmail bir defada 5 MB ek kapasitesi ile hala devam ederdi.
Gmail ilk sunulduğunda millet şaka sanmıştı. Nasıl para kazanacak diye. Sonradan anlaşıldı ki e postaların içeriğine göre reklam çıkıyor. Google bir çeşit reklam mucizesidir diyebiliriz.

herry26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
google yokken ben arabul diye birsiteden arama yapıyordum

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
google olmasaydı internet matrix filmindeki gibi olurdu.
altavista kapanmazdı, facebook çıkmazdı insanlar daha anonim olurdu, daha güzel ve elit olabilirdi internet.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ne yani yahudiler Google çıktı diye Facebooku çıkardılar mı sanıyorsun?

by_arslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben olaya farklı bakıyorum site olarak değilde şirket olarak bakarsak google olmasaydı android işletim sistemi olmazdı :) fover android

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet ilk akıllı telefonu apple çıkardı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

evet ilk akıllı telefonu apple çıkarttı ozamanlar dokunmatik telefon yoktu.

hayır sanki ilk akıllı telefonu icad eden kişiymiş gibi konuşmalar var ya beni öldürüyor orada işte :D bir de kendisini de inandırmış ona....

http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1cPUQ2w

Al sana ilk akıllı telefon hacım 21 yaşında. Senden büyük mü bilmem ama ben ozaman vardım ve biliyorum.

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hayır sanki ilk akıllı telefonu icad eden kişiymiş gibi konuşmalar var ya beni öldürüyor orada işte :D bir de kendisini de inandırmış ona....

http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./1cPUQ2w

Al sana ilk akıllı telefon hacım 21 yaşında. Senden büyük mü bilmem ama ben ozaman vardım ve biliyorum.

pardon hacım bilgi için sağol ve ayrıca sen o yukarıdaki konuşmayı bana mı dedin?

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Herşeyin alternatifi olduğu gibi onunda bir alternatifi olurdu.

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanki oradaymış gibi konuşmadın mı?
arkadaşım ben o anlamda demek istemedim. Apple ilk akıllı telefonu çıkarttı derken şu anda bildiğimiz akıllıntelefonların ilkini apple çıkarttı demeye çalışıyorum. Ama oradaymış gibi konuşmuş görünüyorsam bağışla. Haklı olabilirsin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Google olmasaydı bu saydıklarınız bir çoğu olmayacaktı çünkü rekabet olmayacaktı, belli sektörler doğmayacaktı belki gerekte olmayacaktı.

Beholder

Doçent
Reaksiyon puanı
30
Sen bu konuyu açmamış olurdun
39846280236868330055.gif
105-albumler10697-resim74721.gif

İyi espiri:D

aklika

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl oldu bilmiyorum ama yahoo yu ben daha önce duumuştum fakat google ne yaptı etti geçti yahoo yu hiç yoktan ise Türkiye de

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
nasıl oldu bilmiyorum ama yahoo yu ben daha önce duumuştum fakat google ne yaptı etti geçti yahoo yu hiç yoktan ise Türkiye de

evet bence de yahoo daha önce sağlam ve liderdi zaten ozamanlar pek fazla arama motoru yoktu. sonra google geldi ve tahtı kaptı

batman53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi altavista'yı okudum. ilk arama motoru ol sonra kapan. Demekki ilk olmak o kadar da önemli değil.