Ya Google Olmasaydı?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet arkadaşlar düşünüyorumda uzun zamandır google hayatımıza girdi ve bize neler neler verdi, kolaylıklar sağladı, aradığımızı şıp diye buldu. Ama ya Google olmasaydı be olurdu? ne yapardık? Fikri olan varmı?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
google olmasaydı; yahoo olurdu, altavista olurdu, bing, yandex olurdu :)

gmail olmazdı, hotmail kullanırdık.
android olmazdı, ios, symbian, bada kullanırdık.

Hepsinin bir alternatifi var fakat google birçoğunda öncü olup kaliteyi de çok yükseltmiştir, bu da bir gerçek.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet doğru yahoo olabilirdi ama zannederim diğerleride google tabanlı galiba ozaman onlarda olmazdı belkim yanlış biliyorum ama google olmasaydı internette çok zorlanırdık bence [MENTION=142972]tambjk[/MENTION]

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
evet doğru yahoo olabilirdi ama zannederim diğerleride google tabanlı galiba ozaman onlarda olmazdı belkim yanlış biliyorum ama google olmasaydı internette çok zorlanırdık bence @tambjk

Google yokken altavista vardı yahoo vardı :)

1990larda internetle ilk tanıştığımda daha google denen birşey yoktu, altavista ve yahoo ile arama yapıyordum :)

Google yanlış hatırlamıyorsam 1999 da kuruldu.

Ek olarak kaynak gösterecek olursak;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Arama_motoru
http://tr.wikipedia.org/wiki/AltaVista
http://tr.wikipedia.org/wiki/Google

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Sen bu konuyu açmamış olurdun
39846280236868330055.gif
105-albumler10697-resim74721.gif

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İlk girdiğim sitedir google çok iyi hatırlarım hocamız bize gogle'ı kodlatıyordu sonra açıldı bi kaç şey aradık birde yavaştı net o zaman :D

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
dün akşam düşündüm eğer google olmasaydı çoğu kişi interneti kullanmaz ve hatta internet bu kadar yayılmazdı herhal

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Apple olmasaydı çoğu kişi akıllı telefon kullanmazdı, bu kadar yayılmazdı demek gibi olmuş bu.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hayır tambjk alakası yok akıllı telefonu ilk applemı çıkartdı

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
dün akşam düşündüm eğer google olmasaydı çoğu kişi interneti kullanmaz ve hatta internet bu kadar yayılmazdı herhal

Belki daha iyi bir firma çıkardı. Kim bilebilir onu. Şu anda da daha iyileri vardır belki ama google ortalığı kapattığı için çıkamıyordur.

Facebookun arama motorunu kullanırdık. sonuçta onlarda da az veri bulunmuyor.

Veya ask, yahoo, altavista olurdu. Mutlaka bu boşluğu firmanın biri öncül olarak doldururdu. sonuçta bu mühendisler olacaktı ve google olmasa başka yerde çalışacaktı.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hayır ilk arama motorunu google çıkarmadı benim bildiğim en eski yahoo vardı arabul vardı google sonradan alt yapısını oluşturdu ve küçük bir odadan dünyaya açıldı şimdi dünya ondan soruluyor. ama google olmasa idi bilgisayar kullanımı ve öğrenimi daha hızlı olurdu ve daha tecrübeli olurdu basit kalmazdı

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
hayır tambjk alakası yok akıllı telefonu ilk applemı çıkartdı
:) Hayır tabikide, ilk arama motoru google olmadığı gibi ilk akıllı telefonu da apple çıkarmadı. Fakat apple nasıl çıtayı yükseltip belirli teknolojilerde öncülük ettiyse, google da çıtayı yükseltip öncülük etmiştir. Benzerlik kurmamın sebebi bundan.

Açıkcası bugun google hayatımda önemli bir yer kaplasada kesinlikle alternatifsiz değil. Benzer hizmetleri veren birsürü firma var.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet doğru birsürü firma var ama buda bir gerçek google kadar kolay değil bence

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Apple olmasaydı çoğu kişi akıllı telefon kullanmazdı, bu kadar yayılmazdı demek gibi olmuş bu.

Doğru yalnız bu.
Akıllı telefonlar yıllardır var, Apple olmasa bu kadar yaygın olmazdı. Çok daha güzel olurdu hayat orası da ayrı. :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
her seferinde net adresini yazmak zorunda kalırdım

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yani hamza desene çok yorulurdum :D

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Google olmasaydı yandex veya bing çok ünlü olurdu yani pek birşey değişmezdi. :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tahminimce zaten bunlar google dan esinlenerek yapılan şeyler..öle değilmi? yani onlarda olmazdı

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
akıllı telefonu ilk Sony Ericsson 2006 yılında P serisi telefonlar ile çıkarmıştır. bu serinin en kaliteli ve son modeli olan P990i'dir.

Kreasyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Google olmasaydı ne olurdu söylimmi, internetin alayı bilgi çöplüğüne dönerdi, şuan hangi arama motoru veya sistem Google kadar kopya içerik olayına dikkat ediyor? hiçbiri.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Öyle değil :) Google'ın kendisi zaten bir esinlenme. Sadece esinlendikleri bir fikiri daha da mükemmeleştirmişlerdir.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aaa evet olabilir çünkü googledan önce yahoo vardı..

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
abi google olmasa idi yeni nesil internette zorlanır hatta belki vazgeçerdi