- Reaksiyon puanı
- 91
biri gravity box da yapılmasını gerek gördüğü ayarları söyleyebilir mi![]()
Sesi yükseltebilirsiniz Medya ayarları yada iyileştirmeleri olucaktı orda ses yükseltme var.
biri gravity box da yapılmasını gerek gördüğü ayarları söyleyebilir mi![]()
Sesi yükseltebilirsiniz Medya ayarları yada iyileştirmeleri olucaktı orda ses yükseltme var.
sesten çok görsellik işime yarar![]()
Arkadaşlarmerhaba kolayca root işlemini yaptım sıkıntı olmadı yalnız gravitiybox sıkıntı çıkardı. Sürekli framework hatası veriyor. Yüklenişi ile ilgili tüm konuları okudum denilenleri aynen yaptım ama sürekli sıkıntı oldu. Kaç defa kaldırıp tekrar yüklediysem de sonuç değişmedi. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.
Ayrıca bildirim çubuğunda bildirimleri ve ayarları birleştirdim. Recovery den zip dosyasını yükleyerek yapmıştım. Şimdi bu yaptığımı geri almak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Son olarak güç menüsüne eklediğim uygulamaların hızlı ayarlarda da görünmesi için ne yapmam gerekiyor? Xperia xposed ile güç menüsünü düzenledim fakat bahsettiğim ayarı bulamadım.
Yardım ederseniz memnun olurum.
GravityBox sürekli olarak framework cevap vermiyor şeklinde hata veriyor.
merhaba arkadaşlar ben note 4 de root attım ve xposed yükledim ancak birtürlü yükle gücelle bölümü aktifleşmedi ve aktif edemedim sizce ne yapabilirim.bir fotoğraflarını atcaktım da bir türlü atamadımGravitBox'da nasıl hata alıyorsunuz?
merhaba arkadaşlar ben note 4 de root attım ve xposed yükledim ancak birtürlü yükle gücelle bölümü aktifleşmedi ve aktif edemedim sizce ne yapabilirim.bir fotoğraflarını atcaktım da bir türlü atamadım
Aosp'ta çalışıyor. Genelleme yapmayalım.Lolipop ta xposed çalışmıyor
Lolipop ta xposed çalışmıyor
Evet, sadece Samsung Touchwiz tabanlı romlarda ve 5.1 ve üzeri güncelleme alan cihazlarda çalışmıyor.Aosp'ta çalışıyor. Genelleme yapmayalım.
merhaba kardeşim bende galaxy s4 android 5.0.1 kurulu bildirim panelinde s fınder ve quıck connect var bunu kaldırmak istiyorum araştırdım xposed uygulaması ve xposed g touchwiz uygulamasını buldum bunlar kaldırıyormuş xposed uygulamasının yükle güncelle kısmı çalışmıyor bende basılmıyor yani tepkime yok bu uygulamanın işini yapacak başka uygulama varmı bu 2 uygulamada son sürüm güncel yani telefonda exynos lu olan model 9500 dür yardımın lazım şimdiden teşekkürler....Android telefonunuzu özelleştirmek için illa custom rom yüklemek gerekmiyor. Google Play deki bazı tema uygulamalarıyla bi nebze özelleştirme yapabilirsiniz ama bu da bi yere kadar
Telefonu özelleştirmenin en basit yolu Xposed Framework uygulaması ve bu uygulama için yapılmış çeşitli modüller yüklemektir.
Tabi bunun için cihazınızın Rootlu olması gerekiyor
Peki bu Xposed Framework ile neler yapabiliriz:
- Saat,tarih,batarya ikonlarını ve konumlarını değiştirebilirsiniz
- Her uygulamaya ayrı çözünürlük verebilirsiniz
- Uygulamaların izinlerini ayarlayabilirsiniz
- Her uygulama için ayrı dil ayarlayabilirsiniz
- Launcher düzenini değiştirebilirsiniz
- Arama sırasında görüşmeleri kayıt yapabilirsiniz
- Can sıkıcı bildirimleri (pil doldu vs) kapatabilirsiniz
- Ve yüzlerce özellik
Xposed Framework Kurulumu
- XposedInstaller uygulamasını indirin ve yükleyin. (Sony Xperia Cihazlar için Bunu Yükleyin)
- Uygulamayı Çalıştırın ve Framework menüsünden Yükle/Güncelle (İnstall/Update) tıklayın.
- Yeniden Başlat (Reboot) tıklayın ve telefon açılınca uygulama yüklenmiş olacak.
![]()
![]()
Modüllerin Yüklenmesi
- İndirdiğiniz modülleri telefona yükleyin. (Normal apk yükler gibi)
- Xposed Installer uygulamasını açın
- Modüller (Modules) menüsüne girin
- Yüklediğiniz modülleri işaretleyin. (işaretsiz olanlar devre dışı demektir)
- Telefonu yeniden başlattığınızda modül aktif olacaktır.
![]()
Modül Nasıl ve Nereden İndirilir?
- XposedInstaller uygulamasını açtığınızda Modül İndir (Modules Download) kısmından
- Geliştiricinin kendi sitesinden (Repo.xposed.info)
- Ve tabiki XDA gibi diğer sitelerden
Bazı Modüller ve Kullanımları
Nerdeyse bütün özelleştirmeler bu modül içerisinde toplanmıştır. uzun uzun anlatmak yerine ekran görüntüleri ekliyorum
- GravityBox (Jellybean için - KitKat için)
![]()
![]()
Xperia cihazlar için yapılmış bu modül ile ana ekran yani launcher uygulamasını ve Kilit ekranını özelleştirebilirsiniz.
Xperia Launcher tweaks:
- Set icon size
- Set label text size
- Condensed font
- All widgets resizable
- Transparent status/navigation bars
- Desktop grid size
- Multi-line labels on desktop
- Auto-hide page indicator on desktop
- Folder columns
- Multi-line labels in folders
- Disable launcher background dimming when opening a folder
- Dock columns
- Hide dock stage
- Hide dock reflections
- Large dock reflections
- Transparent drawer
- Drawer grid size
- Hide drawer backplate
Xperia Lockscreen tweaks:
- Transparent status bar
- Enable the standard AOSP lockscreen with live wallpaper support, customizable via GravityBox
- Hide widget backplate
- Hide shortcut icons
- Hide unlock hint arrows
- Custom/hidden unlock hint text
- Custom/hidden carrier label
- Small blinds
SystemUI tweaks (4.3 only):
- Colors (dark/light/translucent)
- Appearance (dark/light/translucent/transparent/rounded corners) on a per-app basis
![]()
Modülleri Konu altında bulabilirsiniz![]()
merhaba kardeşim bende galaxy s4 android 5.0.1 kurulu bildirim panelinde s fınder ve quıck connect var bunu kaldırmak istiyorum araştırdım xposed uygulaması ve xposed g touchwiz uygulamasını buldum bunlar kaldırıyormuş xposed uygulamasının yükle güncelle kısmı çalışmıyor bende basılmıyor yani tepkime yok bu uygulamanın işini yapacak başka uygulama varmı bu 2 uygulamada son sürüm güncel yani telefonda exynos lu olan model 9500 dür yardımın lazım şimdiden teşekkürler....
hmm anladım hocam peki bu uygulamanın aynı işi yapan alternatif uygulama varmı? bildigin...hocam Ios'a geçince bu konulardan baya bir uzak kaldımama xposed android 5 te çalışmıyordu sanırım
nasıl çalışıyor kardeş varmı bildigin yöntem telefon s4 9500 modeli....Birkaç ayar yapmak gerekiyor. Xposed Lollipop ile çalışıyor. Ben becerememiştim ve cihaz brick olmuştu.