Xposed Framework Yükleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
sesten çok görsellik işime yarar :)

Mesela bunu yapabilirsiniz: TIKLA

Saati ortaya alabilirsiniz '' İos gibi '', saatin yanında saniyeyi sayan özellik var vs. Zaten seçeneklerin çoğu Türkçe olduğu istediğinizi deneyebilirsiniz.

Accuracy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ayni adimlari nexus 5de kursak bir sıkıntı olur mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlarmerhaba kolayca root işlemini yaptım sıkıntı olmadı yalnız gravitiybox sıkıntı çıkardı. Sürekli framework hatası veriyor. Yüklenişi ile ilgili tüm konuları okudum denilenleri aynen yaptım ama sürekli sıkıntı oldu. Kaç defa kaldırıp tekrar yüklediysem de sonuç değişmedi. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Ayrıca bildirim çubuğunda bildirimleri ve ayarları birleştirdim. Recovery den zip dosyasını yükleyerek yapmıştım. Şimdi bu yaptığımı geri almak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Son olarak güç menüsüne eklediğim uygulamaların hızlı ayarlarda da görünmesi için ne yapmam gerekiyor? Xperia xposed ile güç menüsünü düzenledim fakat bahsettiğim ayarı bulamadım.

Yardım ederseniz memnun olurum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlarmerhaba kolayca root işlemini yaptım sıkıntı olmadı yalnız gravitiybox sıkıntı çıkardı. Sürekli framework hatası veriyor. Yüklenişi ile ilgili tüm konuları okudum denilenleri aynen yaptım ama sürekli sıkıntı oldu. Kaç defa kaldırıp tekrar yüklediysem de sonuç değişmedi. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Ayrıca bildirim çubuğunda bildirimleri ve ayarları birleştirdim. Recovery den zip dosyasını yükleyerek yapmıştım. Şimdi bu yaptığımı geri almak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Son olarak güç menüsüne eklediğim uygulamaların hızlı ayarlarda da görünmesi için ne yapmam gerekiyor? Xperia xposed ile güç menüsünü düzenledim fakat bahsettiğim ayarı bulamadım.

Yardım ederseniz memnun olurum.

GravitBox'da nasıl hata alıyorsunuz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
GravityBox sürekli olarak framework cevap vermiyor şeklinde hata veriyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
GravityBox sürekli olarak framework cevap vermiyor şeklinde hata veriyor.

Xposed ile ilgili telefondan her şeyi silin, yeniden başlatın ve tekrar yükleyin hata devam ediyorsa ya sorun Gravitybox'da dır yada telefonda sıkıntı var, factory reset yaparak belki düzeltebilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xda'da da aynı şekilde kaldırıp yeniden kurmaktan bahsediyordu. Denilenleri yaptım olmadı sonra dediğiniz gibi sıfırladım telefonu sonra denedim baktım olmuyor. Madem benim yapabileceğim başka birşey yok şimdilik kalsın gravitybox. Şu an için işimi gören birkaç modül yüklü onlar yetiyor.

İlginize teşekkür ediyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben lg g2 ye cloudyg3 rom attım ve sanal tuşlardan görev yöneticisini yani çalışan programları açan sağ alta tuş geldi seçenek tuşu yerine daha iyi oldu benim için ama xposed moduller yükledim bi ara baktım bu tuş eskisi gibi seçenek tuşu haline gelmiş uzun basınca görev bölmesini açıyor eski haline yani direk tek tıklamada görev bölmesine çalışan programları açan tuşa nasıl döndürebilirim fakat tekrar romla değil ben çok ugrastım tekrardan ugrasamam bu işi hiçbişey silinmeden değişmeden halletmek istiyorum nasıl yapabilirim yardım ederseniz çook sevinirim kafayı yedim bu işle uğraşmaktan teşekkürler.............

serox1334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
GravitBox'da nasıl hata alıyorsunuz?
merhaba arkadaşlar ben note 4 de root attım ve xposed yükledim ancak birtürlü yükle gücelle bölümü aktifleşmedi ve aktif edemedim sizce ne yapabilirim.bir fotoğraflarını atcaktım da bir türlü atamadım

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
merhaba arkadaşlar ben note 4 de root attım ve xposed yükledim ancak birtürlü yükle gücelle bölümü aktifleşmedi ve aktif edemedim sizce ne yapabilirim.bir fotoğraflarını atcaktım da bir türlü atamadım

Xposed İnstaller yükleyeceksiniz, ilk Xposed kurun zaten programı açtıktan sonra sizi yönlendiriyor o arada xposed installer kurmanızı istiyor kabul edip kuruyorsunuz, tarayıcıdan indiriyor.

Xposed installer'e girdikten sonra o seçeneği görüceksiniz zaten.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Android telefonunuzu özelleştirmek için illa custom rom yüklemek gerekmiyor. Google Play deki bazı tema uygulamalarıyla bi nebze özelleştirme yapabilirsiniz ama bu da bi yere kadar :)

Telefonu özelleştirmenin en basit yolu Xposed Framework uygulaması ve bu uygulama için yapılmış çeşitli modüller yüklemektir.
Tabi bunun için cihazınızın Rootlu olması gerekiyor :)

Peki bu Xposed Framework ile neler yapabiliriz:
  • Saat,tarih,batarya ikonlarını ve konumlarını değiştirebilirsiniz
  • Her uygulamaya ayrı çözünürlük verebilirsiniz
  • Uygulamaların izinlerini ayarlayabilirsiniz
  • Her uygulama için ayrı dil ayarlayabilirsiniz
  • Launcher düzenini değiştirebilirsiniz
  • Arama sırasında görüşmeleri kayıt yapabilirsiniz
  • Can sıkıcı bildirimleri (pil doldu vs) kapatabilirsiniz
  • Ve yüzlerce özellik :)

Xposed Framework Kurulumu
  • XposedInstaller uygulamasını indirin ve yükleyin. (Sony Xperia Cihazlar için Bunu Yükleyin)
  • Uygulamayı Çalıştırın ve Framework menüsünden Yükle/Güncelle (İnstall/Update) tıklayın.
  • Yeniden Başlat (Reboot) tıklayın ve telefon açılınca uygulama yüklenmiş olacak.

w1DgZ1.png
wLgnRJ.png

Modüllerin Yüklenmesi

• İndirdiğiniz modülleri telefona yükleyin. (Normal apk yükler gibi)
  • Xposed Installer uygulamasını açın
  • Modüller (Modules) menüsüne girin
  • Yüklediğiniz modülleri işaretleyin. (işaretsiz olanlar devre dışı demektir)
  • Telefonu yeniden başlattığınızda modül aktif olacaktır.

ekLWzW.png

Modül Nasıl ve Nereden İndirilir?

• XposedInstaller uygulamasını açtığınızda Modül İndir (Modules Download) kısmından
  • Geliştiricinin kendi sitesinden (Repo.xposed.info)
  • Ve tabiki XDA gibi diğer sitelerden :)

Bazı Modüller ve Kullanımları

Nerdeyse bütün özelleştirmeler bu modül içerisinde toplanmıştır. uzun uzun anlatmak yerine ekran görüntüleri ekliyorum :)

w1Dg1Y.png
e7XN9P.png

Xperia cihazlar için yapılmış bu modül ile ana ekran yani launcher uygulamasını ve Kilit ekranını özelleştirebilirsiniz.
Xperia Launcher tweaks:
- Set icon size
- Set label text size
- Condensed font
- All widgets resizable
- Transparent status/navigation bars
- Desktop grid size
- Multi-line labels on desktop
- Auto-hide page indicator on desktop
- Folder columns
- Multi-line labels in folders
- Disable launcher background dimming when opening a folder
- Dock columns
- Hide dock stage
- Hide dock reflections
- Large dock reflections
- Transparent drawer
- Drawer grid size
- Hide drawer backplate

Xperia Lockscreen tweaks:
- Transparent status bar
- Enable the standard AOSP lockscreen with live wallpaper support, customizable via GravityBox
- Hide widget backplate
- Hide shortcut icons
- Hide unlock hint arrows
- Custom/hidden unlock hint text
- Custom/hidden carrier label
- Small blinds

SystemUI tweaks (4.3 only):
- Colors (dark/light/translucent)
- Appearance (dark/light/translucent/transparent/rounded corners) on a per-app basis

KnmJPR.png

Modülleri Konu altında bulabilirsiniz :)
merhaba kardeşim bende galaxy s4 android 5.0.1 kurulu bildirim panelinde s fınder ve quıck connect var bunu kaldırmak istiyorum araştırdım xposed uygulaması ve xposed g touchwiz uygulamasını buldum bunlar kaldırıyormuş xposed uygulamasının yükle güncelle kısmı çalışmıyor bende basılmıyor yani tepkime yok bu uygulamanın işini yapacak başka uygulama varmı bu 2 uygulamada son sürüm güncel yani telefonda exynos lu olan model 9500 dür yardımın lazım şimdiden teşekkürler....

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
merhaba kardeşim bende galaxy s4 android 5.0.1 kurulu bildirim panelinde s fınder ve quıck connect var bunu kaldırmak istiyorum araştırdım xposed uygulaması ve xposed g touchwiz uygulamasını buldum bunlar kaldırıyormuş xposed uygulamasının yükle güncelle kısmı çalışmıyor bende basılmıyor yani tepkime yok bu uygulamanın işini yapacak başka uygulama varmı bu 2 uygulamada son sürüm güncel yani telefonda exynos lu olan model 9500 dür yardımın lazım şimdiden teşekkürler....

hocam Ios'a geçince bu konulardan baya bir uzak kaldım :) ama xposed android 5 te çalışmıyordu sanırım

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Xposed Lollipopu sevmedi, en son tam stabil değildi sanırım hala da değil. Umarım Android M'de sıkıntısız olur.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Xposed'ın Lolipop ile derdi yok, tıkır tıkır çalışıyordu Nexus 5'te. 4.4.4, 5.0.2, 5.1.1 vs.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Birkaç ayar yapmak gerekiyor. Xposed Lollipop ile çalışıyor. Ben becerememiştim ve cihaz brick olmuştu.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
hocam Ios'a geçince bu konulardan baya bir uzak kaldım :) ama xposed android 5 te çalışmıyordu sanırım
hmm anladım hocam peki bu uygulamanın aynı işi yapan alternatif uygulama varmı? bildigin...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birkaç ayar yapmak gerekiyor. Xposed Lollipop ile çalışıyor. Ben becerememiştim ve cihaz brick olmuştu.
nasıl çalışıyor kardeş varmı bildigin yöntem telefon s4 9500 modeli....

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
malesef bilgim yok :)