Xperia Z5 vs. iPhone 6?

kayrakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar fiyatları yaklaşık olarak aynı olacak ben ikisinden birini alacağım iPhone 6 16 gb veya Xperia Z5 32 gb ikisinden birini alıcam video fotoğraf çeken biriyim stabilite benim için çok önemli yani en ufak kasmada delleniyorum hızlı yağ gibi olsun şarjı uzun gitsin güncelleme desteği efsane olsun sizce hangisi beni memnun eder bir de 1200 tane falan şarkım var baya telefonu harbi harbi kullanıcam yani oyun falan da oynarım sizce ne yapmalıyım :D

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Stabilite konusunda ve güncelleme desteği konusunda iPhone iyi, Hafıza konusunda tabiki 32 gb daha iyi kamera konusu filan çok güncelleme meraklısı değilsen, bence sana uygun olan Z5

zafer191o

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone ile xperia z5 karşılaştırma yapmana bile gerek yok.
Ben 3 yıl samsung kullandım.Samgungu kullandığım her güne lanet olsun şimdi iphone 5s kullanıyorum abi 3 yıl telefon diye tetris kullanmışım [emoji28]
İphoneden şaşma herşey kapasite değil garanti anlamında apple 10 numara bunuda düşün

kkaancanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende 5S kullanıyorum hatta iPhone fanıyım ama ne bileyim şarj konusu filan demiş ya :)

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
İphone ile xperia z5 karşılaştırma yapmana bile gerek yok.
Ben 3 yıl samsung kullandım.Samgungu kullandığım her güne lanet olsun şimdi iphone 5s kullanıyorum abi 3 yıl telefon diye tetris kullanmışım [emoji28]
İphoneden şaşma herşey kapasite değil garanti anlamında apple 10 numara bunuda
düşün

Samsung ile Sony'i bir tutmayın. Sony katlarca stabil Samsung cihazlardan.

Diğer yandan ne istediğine bağlı.

Fotoğraf/Video çekmek ve müzik dinlemek ağırlıklı yapacağınız şeylerden biri ise Z5 tercih edin.

zafer191o

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung ile Sony'i bir tutmayın. Sony katlarca stabil Samsung cihazlardan.

Haklısın ben başıma gelen olay ile mukayese ettim.
Sony samsunga bakarak üst sınıf cihaz ama apple ile karşılaştırmak benim fikrim tabi mantıklı değil.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sony Z5 daha mantıklı gibi duruyor.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende sony z5 pre alıcaktım hem cıkmaması hemde androıd olması yuzunden tercıh etmedım ıphone 6s plus 64 aldım, stabılıte 1 yıl sonra baya bır azalır ve satarken degerının baya bır altında satarsın sony'i
ıphone her zaman degerlı kalır..
sony'nın tek artı yonu kamerası ve su gecırmeme ozellıgıdır.

C

ConfickerBalonu

SDN Okuru
ama SONY XPERIA Z5 ile etrafa hava atamazsın ucuz o...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Genelde iPhone'a geçiş yapanlar geçince "ohh be" diyolar. Ben hiç İOS'dan Androide geçip "ohh ne kadar güzelmiş" diyeni görmedim. iPhone kullanınca anlayacaksınız dediklerimi. Bütçe çıkıyorsa 6s alın derim...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
iPhone 6 64 gb al 16 gb yetmez.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
16 gb i6 alacaksan kalsın Z5 al.

Sonra depolamam doldu diye ahlayıp vahlanırsın.

Z5'de depolamanın alası var.

Ama 64 GB alırım diyorsan o farklı işte. Alabilirsin. Ama bence i6 alınmaz. Z5 kadar güzel bir telefon varken gidip i6'ya para bayılmak ne kadar akıl karı bilemiyorum.

Z5 çok başarılı bir telefon.

ezel56

Asistan
Reaksiyon puanı
41
Benim arkadasta iphone 6 var kamerasini begendigim soylenemez ama o kadar da kötü değil z5 le iphone 6s plus bile kapisamiyor iphone 6 hic kapisamaz bence.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Z5 tabiki
Batarya
Ekran
Ses
Dayanıklılık gibi birçok yönden önde bunun yanında stabilite ve güncellemede Apple yarışır düzeyde

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
16 gb i6 alacaksan kalsın Z5 al.

Sonra depolamam doldu diye ahlayıp vahlanırsın.

Z5'de depolamanın alası var.

Ama 64 GB alırım diyorsan o farklı işte. Alabilirsin. Ama bence i6 alınmaz. Z5 kadar güzel bir telefon varken gidip i6'ya para bayılmak ne kadar akıl karı bilemiyorum.

Z5 çok başarılı bir telefon.

z5 pre fıyatıyla ıphone neredeyse aynı fıyat ?
ve kamera, su gecırmeme harıc ıphone her turlu ezer gecer..

sen 6 ay sonra ıphoneyı 1. gunku gıbı kulanırsın ama sony'ı kullanamazsın
ve 4 k vıdeo cekerken cok cabuk bıtıyormus z5'ın sarzı..

ben cok arastırdıgım ıcın soyluyorum z5 alıcaktım ıphone 6s plus 64 aldım cok memnunum.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
z5 pre fıyatıyla ıphone neredeyse aynı fıyat ?
ve kamera, su gecırmeme harıc ıphone her turlu ezer gecer..

sen 6 ay sonra ıphoneyı 1. gunku gıbı kulanırsın ama sony'ı kullanamazsın
ve 4 k vıdeo cekerken cok cabuk bıtıyormus z5'ın sarzı..

ben cok arastırdıgım ıcın soyluyorum z5 alıcaktım ıphone 6s plus 64 aldım cok memnunum.

Arkadaş 6 demiş yalnız.

Sony telefonlar aynı stabilitede kalmıyor demişsiniz ama Xperia Z kulübü hala çatır çatır kullanıyor telefonlarını. Eh SONY'e borçlular. Bu kadar iyi bir kullanım sağladığı için. Bir de olaya şöyle bakın; i5S kullanıcıları iOS 9'dan şikayetçiler. i4S ile 5'den bahsetmeye gerek yok sanıyorsam?
6S de öyle ahım şahım değil ama 2 GB lpddr4 RAM ve i6'ya nazaran dayanıklı oluşu kısmında daha iyi.

32 GB gelene kadar Apple'a soğuk bakıyorum. Ama ne zaman ki 16 GB kalkıp yerine 32 gelirse o zaman iş değişir.

16 yetersiz zaten.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş 6 demiş yalnız.

Sony telefonlar aynı stabilitede kalmıyor demişsiniz ama Xperia Z kulübü hala çatır çatır kullanıyor telefonlarını. Eh SONY'e borçlular. Bu kadar iyi bir kullanım sağladığı için. Bir de olaya şöyle bakın; i5S kullanıcıları iOS 9'dan şikayetçiler. i4S ile 5'den bahsetmeye gerek yok sanıyorsam?
6S de öyle ahım şahım değil ama 2 GB lpddr4 RAM ve i6'ya nazaran dayanıklı oluşu kısmında daha iyi.

32 GB gelene kadar Apple'a soğuk bakıyorum. Ama ne zaman ki 16 GB kalkıp yerine 32 gelirse o zaman iş değişir.

16 yetersiz zaten.

iphone'de artık zaten yetmedıgı halde 16 alan varsa yazık verdıgı paraya ama kımısı ıcloud dan depolama hakkı alıyor o zaman bı derece

eskı telefonum 5s ıos 9 yuklemedım zaten ıos 9 o telefona yuklemeye gerek yok kı ıos 8 yetmıyor mu ?
yuklenırse tabıkı sorun cıkartır 2 yılı gectı telefon cıkalı ıos 9 yuklenır ama 9.3 te falan tahmınımce oturmus olur 8'dede 8.2 ye kadar hep sorunluydu ıos
suan sadece 6s te stabıl zaten .

Tanıdıgım sony mağaza muduru arkadasım var kendısı bıle 6s aldı hatta ona sordum ben o gıttı almanyaya telefon fuarına gormeye sarz sorunu var dedı 4 k cekımde cok cabuk bıtıyormus ve kamera dısında z3 ten degısen bır yanı yokmus..

yoksa ben tanıtımlarından gordugum kadarıyla efsane telefon beklıyordum ama cogu sey aldatıcı...
sen 1 yıl sonra z5 ı ıphone nın stabıllgıınde kullaanamazsı sorun burda..

ve z5'ın en buyuk sorunu duyduguma göre asırı ısınmasıymıs ıslemcıden kaynaklı cabuk ısınıyormus telefon..

ve z5 pre fıyatı 3000 lıra bandında olacakmıs ben tercıh etmedım, o paraları sony'e verecegıme apple'a verdım ve pısman olacagımı sanmıyorum...

sony'nın benı tek ceken ozellıgı su gecırmemesıydı ınsallah z8 ler falan daha ıyı olur da alırız

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
iphone'de artık zaten yetmedıgı halde 16 alan varsa yazık verdıgı paraya ama kımısı ıcloud dan depolama hakkı alıyor o zaman bı derece

eskı telefonum 5s ıos 9 yuklemedım zaten ıos 9 o telefona yuklemeye gerek yok kı ıos 8 yetmıyor mu ?
yuklenırse tabıkı sorun cıkartır 2 yılı gectı telefon cıkalı ıos 9 yuklenır ama 9.3 te falan tahmınımce oturmus olur 8'dede 8.2 ye kadar hep sorunluydu ıos

Tanıdıgım sony mağaza muduru arkadasım var kendısı bıle 6s aldı hatta ona sordum ben o gıttı almanyaya telefon fuarına gormeye sarz sorunu var dedı 4 k cekımde cok cabuk bıtıyormus ve kamera dısında z3 ten degısen bır yanı yokmus..

yoksa ben tanıtımlarından gordugum kadarıyla efsane telefon beklıyordum ama cogu sey aldatıcı...

ve z5'ın en buyuk sorunu duyduguma göre asırı ısınmasıymıs ıslemcıden kaynaklı cabuk ısınıyormus telefon..

ve z5 pre fıyatı 3000 lıra bandında olacakmıs ben tercıh etmedım, o paraları sony'e verecegıme apple'a verdım ve pısman olacagımı sanmıyorum...

sony'nın benı tek ceken ozellıgı su gecırmemesıydı ınsallah z8 ler falan daha ıyı olur da alırız
Sonyler genel olarak hep akıcı zaten Androidde en stabil performans gösterende Htc ve Sony bu da arayüzün işletim sistemiyle optimize çalışmasından kaynaklanıyor.Yani bugün aldığın 1 sene sonra aynı şekilde çalışmaz gibi bi durum yok.
Bunu bi Note4 , s6 , Note5 gibi cihazlar için söyleyebilirsin ama Htc ve Sony için kabul etmiyorum ve öyle de değiller zaten.
Samsung kullanıpta tüm android kullananları kötülemek yanlış bi yaklaşım tarzı

ezel56

Asistan
Reaksiyon puanı
41

O arkadasin parmak izi okuyucusunu unutmus heralde z3 ten farki bu ve cok ısınıyor demissin internette 40 dk 4k çekiyolar ve cihaz kamerayi kapatmiyor isiri isinmadigini söylüyorlar ama pek inanmıyorum dereceyi gormeden isinmiyor diyemem. İçinde sogusun diye 2 tane boru hatti var :)iphone 6 la kiyaslarsam ekran kalitesi z5 ses kalitesi z5 kamera z5 saglamlik z5 sd kart destegide var cihaz kasmiyor zaten z3 tede oldugu gibi iphone alicaksan bence iphone 6 plus ya da iphone 6s plus al derim benim için ekran kalitesi çok önemli en azindan bu telefonlar full hd bi de 64 gb tavsiye ederim. Iphonenun 6 z5 ten tek üstünlüğü stabilligi sony de stabil ama iphone kadar degil. Ama biri apple biri sony hava atmak istiyorsan iphone dan baska marka tanimam 1800 liralik telefonu 2500 tl yapan markasıdır.

Karar senin.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hava atma falan demıssınde alakası yok bence ne havası o ogrencıler ıcın gecerlı benım ıstedıgım ozellık sadece uzun performanstır.. zaten sarzı ben onemsemıyorum mophie powerbank aldım 5 kere full sarz edebılıyor
ve satarken sıkıntı yasamamdır.. ben dedıgım gıbı z5 alıcaktım ama bır anda gıttım ıphone 6s plus 64 u aldım..

bu karardakı en buyuk etken de 2 sene once yurt dısından aldıgım 5s telefonu 1250 tl ye satmamdı :)
sen sony'ı satamazsın ama ıphone 6s'ıde baya ıyı bır fıyata ılerıde satarım dıye dusunuyorum..

parmak ızıne gelırsek ben hıc bır sey beklemıyorum 5s'ten cok daha kotudur tahmınımce .. 6s te soyle dıyım dokundugunuz an acılıyor kılıt, saate bıle bakamıyorsunuz

zaten herkesın gorusu farklı amacları farklı, ben deneyımlerımı gozlemlerımı anlatıyorum sadece