Xperia Z2 & LG G3 Hangisi?

Hangisi?

• Lg Optimus G3

Kullanılan: 46 64.8%
  • Sony Xperia Z2

Kullanılan: 25 35.2%

• Kullanılan toplam oy
    71
  • Anket kapatılmış .

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kendi adıma alacak olsam Z2 alırdım. G3 kötü değil ama Z2 her yönüyle kusursuz gibi geliyor (tabi kronik sorunları yoksa.onu da gelmeden bilemeyiz).
Ben de öyle düşünüyodum ama detaylı inceleyince hevesim kaçtı doğrusu öyle ortalık yıkılıyor diyebileceğim bir cihaz değildi.amiral almak isteyen G3 ve Z2 arasında tercihini yapsın bu arada Z2'nin ciddi bir ısınma bir sorunu var gibi geldi bana inşallah yazılımla alakalıdır da düzeltirler.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de öyle düşünüyodum ama detaylı inceleyince hevesim kaçtı doğrusu öyle ortalık yıkılıyor diyebileceğim bir cihaz değildi.amiral almak isteyen G3 ve Z2 arasında tercihini yapsın bu arada Z2'nin ciddi bir ısınma bir sorunu var gibi geldi bana inşallah yazılımla alakalıdır da düzeltirler.

Sıvı soğutma koymuşlar ama sıvısını unutmuşlar. :P

hakanmelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Hele millet bi kullansın da forum da görelim hangi cihazın hangi kusuru var. Biz de ona göre alırız :)

hakanmelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.

Isınma sorunu her cihazda var neredeyse. Mesela şarjda oyun oynarsan ısınmayacak cihaz yoktur. Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Isınma sorunu her cihazda var neredeyse. Mesela şarjda oyun oynarsan ısınmayacak cihaz yoktur. Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım.

Zaten arkadaş Normal kullanımda ısındığını söylüyor...

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji marketlerdeki teşhir ürünlerine bakıp ısınıyor demiyorsunuz değil mi?
Onlar neredeyse hep şarjda olduğu için çabuk ısınırlar

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Teknoloji marketlerdeki teşhir ürünlerine bakıp ısınıyor demiyorsunuz değil mi?
Onlar neredeyse hep şarjda olduğu için çabuk ısınırlar
4 saat nasıl inceleyeyim tekno markette:D arkadaşım almış rica ettim incelemem için bana bıraktı telefonunu.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4 saat nasıl inceleyeyim tekno markette:D arkadaşım almış rica ettim incelemem için bana bıraktı telefonunu.
Senin için demedim
Genel söyledim birçok kişi teknoloji marketlerdekileri incelemiş ve evet benim baktığımda da ısınma sorunu vardı

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bende genel konuştum .

O zaman [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] alıntılamadan yazsaydın genel konuştuğunu düşünürdük. [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] bizzat incelemiş, 4 saatlik deneyimini anlatmış, telefonun ısındığından bahsetmiş, üstüne tekrar 2. Baskıyı yapmış [quote name="ata1996" post=3365840]ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.[/QUOTE] ve sen arkadaşı alıntılayıp "Isınma sorunu her cihazda var neredeyse. Mesela şarjda oyun oynarsan ısınmayacak cihaz yoktur. Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım." diyip üstüne, genel konuştum diyorsun. Arkadaş yeterince açıklayıcı yazmış zaten. Neyse işte, Z2'de kronik ısınma sorunu var, hep birlikte öğrenmiş olduk artık..

Bu mesajı da, beni alıntılamasaydın yazmayacaktım ama insanı zan altında bırakıyorsunuz..

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Malesef kronik gibi duruyor ama ilerki partilerde düzelir belki.

hakanmelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman @ata1996 alıntılamadan yazsaydın genel konuştuğunu düşünürdük. @ata1996 bizzat incelemiş, 4 saatlik deneyimini anlatmış, telefonun ısındığından bahsetmiş, üstüne tekrar 2. Baskıyı yapmış [quote name="ata1996" post=3365840]ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.
ve sen arkadaşı alıntılayıp "Isınma sorunu her cihazda var neredeyse. Mesela şarjda oyun oynarsan ısınmayacak cihaz yoktur. Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım." diyip üstüne, genel konuştum diyorsun. Arkadaş yeterince açıklayıcı yazmış zaten. Neyse işte, Z2'de kronik ısınma sorunu var, hep birlikte öğrenmiş olduk artık..

Bu mesajı da, beni alıntılamasaydın yazmayacaktım ama insanı zan altında bırakıyorsunuz..[/QUOTE]

Sen buraların abisi mi oluyosun ?

Ben kimseyi zan altında bırakmadım. Birinin yazdığına alıntı yapıp ayrıca genel de konuşulamaz mı ? Benim yazdığım şey çok açık bir şekilde genel bir yazıdır. Birçok telefon için geçerlidir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Biz anlaşamayacağız sanırım.
[quote name=hakanmelik]
[quote name=ata1996 post=3365840]ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.[/QUOTE]
Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım. [/QUOTE]

Şu durumu bana izah eder misin?

Edit: Ya da izah etme boşver. Banane yav. Neye istiyorsan ona inanmaya devam et.

hakanmelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biz anlaşamayacağız sanırım.
[quote name=hakanmelik]
[quote name=ata1996 post=3365840]ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.
Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım. [/QUOTE]

Edit: Ya da izah etme boşver. Banane yav. Neye istiyorsan ona inanmaya devam et.[/QUOTE]

"Arkadaşı almış kendine fena şekilde ısınıyor."

Nasıl kullandı? Neye göre ısınıyor? Belki bana normal gelen ona sıcak geliyor. Bir sürü kombinasyon varken hala olayı farklı yerlere çekiyorsun.

Benim kastettiğim normal kullanım, günlük işlerin yapıldığı sosyal medya, email, internet, fotoğraf çekmedir. Bu şekilde ısınan telefon cidden sorunludur. Gördüğümüz gibi bunların hiçbirine değinilmemiş.

Bence de anlaşamayacağız ve anlaşmamızı gerektirecek bir durum da yok. Neye inanıp inanmadığım da beni ilgilendirir. Sen buralarda laf sokacağım diye gezme bence.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
765
G2 çıktığında telefonu çok fazla inceledim.Tabi videolardan filan.Ve bu zamana kadar telefonu çözdüm fakat g2 alamadım.
Aynı şekilde ön inceleme videolarını izledim G3'ün. Tabi Z2'nin de incelemelerini izledim.
G3 benim için önplana çıktı.

Ayrıca G2 hayranıyım belkide ondandır :D

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım.

Edit: Ya da izah etme boşver. Banane yav. Neye istiyorsan ona inanmaya devam et.[/QUOTE]

Nasıl kullandı? Neye göre ısınıyor? Belki bana normal gelen ona sıcak geliyor. Bir sürü kombinasyon varken hala olayı farklı yerlere çekiyorsun.

Benim kastettiğim normal kullanım, günlük işlerin yapıldığı sosyal medya, email, internet, fotoğraf çekmedir. Bu şekilde ısınan telefon cidden sorunludur. Gördüğümüz gibi bunların hiçbirine değinilmemiş.

Bence de anlaşamayacağız ve anlaşmamızı gerektirecek bir durum da yok. Neye inanıp inanmadığım da beni ilgilendirir. Sen buralarda laf sokacağım diye gezme bence.[/QUOTE]
adam gibi okusan "en ufak işlemlerde dahi ısınıyor" yazmışım oyunlarda yanıyor günlük kullanımda da fazla ısınıyo.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Günlük kullanımda ve ufak işlemlerde dahi ısınıyo,adam gibi okusan ufak işlemlerde dahi ısınıyo yazdım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Burada ki sorun normal kullanımda ısınıp ısınmaması. Bunu da uzun vadede kullananlardan öğrenmek lazım.

Edit: Ya da izah etme boşver. Banane yav. Neye istiyorsan ona inanmaya devam et.

Bence de anlaşamayacağız ve anlaşmamızı gerektirecek bir durum da yok. Neye inanıp inanmadığım da beni ilgilendirir. Sen buralarda laf sokacağım diye gezme bence.

Evet arkadaşlar Z2 yi detaylı bir inceleme fırsatı buldum,G2 ile karşılaştırarak anlatmak istiyorum tabiki G2'den iyi bir telefon ama fikir verme açısından kendi telefonum G2 ile karşılaştıracağım.
Dış yapı/tasarım:Z2 nin kasası ele alınca çok iyi bir his veriyor ve sağlam bir telefon kullandığınızı anlaıyorsunuz xperia z1 ve z deki gibi tam dikdörtgen değil köşeler ovalleştirilmiş ve daha rahat bir tutuş sağlanmış yalnız yine alt üst boşluk devasa boyutta G2 ile yan yana koyunca kasa oldukça büyük olmasına rağmen ekran ufacık kalıyo ve kötü görünüyor.Ben tasarım yönünden oyumu G2'ye veriyorum ama malzeme kalitesinde Z2 açık ara önde.
Ekran:Sony sonunda dandik tft ekranlarından vazgeçip ips kullanmaya başladı ve sony trilimunos ekranı ve bravia engine ile birleşince dukça iyi bir görüntü verdiğini söyleyebilirim farklı açılardan bakınca sıkıntı yok,ayrıca kullanılan fosforlu mavi led etkisini göstermiş ips'in klasik siyah verememe hastalığını az da olsa yenmiş diyebilirim,G2 ile yanyana koyunca gerçeğe daha yakın görüntü verdiğini söyleyebilirim,ancak G2de renklerin cayır cayır
yanmasından dolayı göze daha hoş geliyor burada kimseye artı vermiyorum.
Kamera:Z2 nin kamera açık ara önde gerek yazılım gerek donanımda daha üstün,ben kendi telefonuma 4k video yükledim Z2 çok reklam yaptığı 4k videoya 5 dk den fazla dayanamadı ve cayır cayır yandı sıvı soğutma sisteminin bjr etkisini göremedim bunun için mi piyasaya 3 ay geç sundular anlam veremedim doğrusu. G2 deki 4k video modu daha fazla dayandı.
Pil:yaklaşık 4 saatlik incelemem sonucu pil &100den 30'a indi doğrusu daha fazla gktmesini beklerdim G2 ise %51 de idi ekran parlaklıklarını aynı seviyede kullandım.3200 mahlık bir batarya göremedim ben.
Ses:Sony iki tane minik stereo hoparlör ile çok iyi iş cıkarmış ses temiz ve yüksek ama bir m7 değildi,kulaklık sesinde ise sony mdr v55 kulaküstü kulaklık ile yaltığım testte Z2 daha yüksek ve daha kaliteli ses verdi.
Oyun ve Genel performans:Menü geçişlerinden başlamak istiyorum.İlginç şekilde menü geçişleri G2 kadar hızlı değildi ve öyle ahım şahım bir performans göremedim,yaklaşık yarım saat real racing oynadım ikisinde de G2 de ufak kasmalar yaşarken Z2 de kasılma olmadı yalnız Z2 yarım saatte alev topuna döndü diyebilirim ufak işler yaparken bile telefon çok ısınıyor bu sıvı soğutmayı ne diye koymuşlar analamadım.
Sonuç:Z2 güzel bir telefon olmuş ama ciddi manada aşırı ısınıyor ve ciddi derecede kasa açıklığı(sonraki partilerde düzelir heralde).Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım:D
Bak arkadaş uzuuun uzun anlatmış. Ve üstüne basarak yazmış:

" Z2 de kasılma olmadı yalnız Z2 yarım saatte alev topuna döndü diyebilirim ufak işler yaparken bile telefon çok ısınıyor bu sıvı soğutmayı ne diye koymuşlar anlamadım."

Bunun üstüne tekrar demiş:
ben 4 saat kadar inceledim, arkadaşım almış kendine dedigim gibi fena şekilde ısınıyo.

Burada Demiş ki "ben 4 saat kadar inceledim, (arkadaşım almış kendine dediğim gibi), fena şekilde ısınıyor." Burada kendi deneyiminden bahsetmiş. Arkadaşının sözlerini aktarmamış.

Burada anlamayıp, laf sokmaya çalışan biri var o da sensin. Hadi kolay gelsin. Umarım artık anlatabilmişimdir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Akşam akşam adamı gereksiz geriyorsunuz.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION] incelemez olaydım laf anlatamıyoruz:D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Muhtemelen Z2'nin kronik ısınma sorununu kabullenmek istemiyor. Neyse inceleme için tekrar teşekkürler [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] :)

hakanmelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Görüp de yorum yazdığıma pişman ediyorsunuz adamı. Bu arada hepiniz adamsınız .

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu arada incelediğim cihaz turkcellden alınma distribütör cihazıydı ama hangi seri olduğuna bakmak aklıma gelmedi,belki sıvı soğutma olmayan seri olabilir.

danger_raso

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tüm yorumlar için teşekkürler devamını bekliyorum. :D

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Film için g3 ekran daha büyük oyun performasları aynı olr çünkü g3 de oyunları full hd oynatıyor pil ve kamera z2 ama tabi g3 için gelmeden kesin bisi söylemeyiz kağıt üstünde yazanları karşılaştırınca bunlar çıkıyo sony z2 yi adamlar çerçeveden kısacağına daha ince yapmışlar e bide metal olduğu için ısıyı dışarı verir bunları göz önüne al

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
G3 konusuna yazmıştım burayada yazayım. Bu arada ata nın her dediğine katılıyorum bir tek şey dışında. Oda batarya konusu. Bana baya iyi gibi geldi bataryası. Arkadaşım almış cihazı. Ben çok ilgilendiğim için beni aradı gel bakalım ayarlarını yapalım falan. Gittim kasa güzel ben tasarımı çok beğeniyorum tabi bu zevk meselesi tartışılmaz. Bende g2 var ve cihazları yan yana koyduğum da z2deki üst ve alt boşluklar çok kötü gelmeye başlıyor. Kasa olarak çok kaliteli z2. Kamera olarakta çok iyi fakat g2den iyi g3ü bilmiyoruz. Gelelim şu ısınma konusuna. Abi bir cihaz google hesabını açarken Rehberi aktarırken watsap indirirken o kadar ısınmamalı. Normal kullanımda bu kadar ısınması oyun oynarken z1 lerdeki gibi yamulma durumunu doğurur diye korkuyorum. İnşallah öyle birşey olmaz. Isınma üzerine tartışıldı diye diyorum foto çekiyorum ısınıyo nette dolaşıyorum ısınıyo. Normal kullanımda alıştığımız ısınmanın üstünde bir ısınma bu. Kimsede ısınma konusunda savunmasın bu cihazı.

pianoman

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Z2 kamera konusunda z1 ile aynı sensörü kullanıyor sadece yazılım bazlı ufak tefek optimizasyonlar yapılmış oda sensörün performansını arttırmaya yetmemiş. g2 halen z1 ve z2 den iyi fotoğraf çekiyor gece çekimlerinde z1 ve z2 de ciddi kumlanma söz konusu gündüz çekimlerindeyse g2 doku ve keskinlik bakımından daha iyi fotoğraflar çekiyor üstelik z2 gibi fotoğraf köşelerinde netlik kaybı yaratmıyor. dh de g2 ve g3 karşılaştırması yapılmış g3 uzak sahnelerde g2 ye göre biraz daha net fotoğraf çekiyor.