Xperia z1 güç yönetimi çipi

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
biraz saçma bir konu ama çoğu yabancı forumda bu konuyu gördüm ve bende konu açayım dedim.aşağıdaki resim xperia z1'in içindeki güç yönetimi çipi'nin resmi.bu çipin etrafında gördüğünüz gibi sıvaya benzer birşey var bazılar yapıştırıcı diyor bazıları hatalı üretim felan diyor.bazıları telefonun içini açmış içinde bu sıva benzeri şey yokmuş,ama çoğu kişide bu varmış ve bu sıvaya benzer şey güç yönetimi çipini olumsuz anlamda etkiliyormuş(benim anladığım bu)şu anda forumların linkleri aklımda değil ama bulduğum anda linkini veririm.sizce bu sıvaya benzer şey ne?
Xperia-Z1-disassembly-guide_23.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

resime uzaktan bakılınca yapıştırıcı gibi görünüyor,ama resime yaklaşınca yapıştırıcıyla bir alakası yok

buda xperia z1'in içinin açıldığı site burda resimin büyütülmüşü var http://www.xperiablog.net/2013/09/15/xperia-z1-disassembly-guide/

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Malzemelerin ne olduğunu gizlemek için yapılmış olabilir. Entegrenin üzerindeki bilgilerin okunmasını engellemek maksatlı yani.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
termal macun'a benziyor o chip ısınıyor olabilir onun üzerine aluminyum parça geliyor mu? macun uygulamasını gelişi güzel yapmışlar sanki bazıları ısınmış üretim sırasında uygulanmış bazıları hiç test edilmemiş temiz kalmış olmalı bizim güç kaynağı ürettiğimiz zaman aklıma geldi 250 adet 0-250v dc 5A güç kaynağı yapmıştık her biri az çok farklı olmuştu halbuki hepsi planda,montajda aynı idi testlerde değişim oldu bu sayede 250v dc güç verdiğn yükü gücü kesmeden ayırmanın tehlikeli olduğunu görmüştük

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Olumsuz bir şey değldir ya o. Olsaydı mesela burda bahsi geçerdi. Mal değil ya adamlar fark ederler. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla bahsi geçmiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam bunlar işsizlikten girilen uğraşlar, amaan alacaksanız ne önemi var?

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Olumsuz bir şey değldir ya o. Olsaydı mesela burda bahsi geçerdi. Mal değil ya adamlar fark ederler. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla bahsi geçmiyor.
zaten bu sitede yorumları yoktu,yaklaşık 4-5 yabancı forumda gördüm böyle konuları. şimdi forumları arıyorum

termal macun'a benziyor o chip ısınıyor olabilir onun üzerine aluminyum parça geliyor mu? macun uygulamasını gelişi güzel yapmışlar sanki bazıları ısınmış üretim sırasında uygulanmış bazıları hiç test edilmemiş temiz kalmış olmalı bizim güç kaynağı ürettiğimiz zaman aklıma geldi 250 adet 0-250v dc 5A güç kaynağı yapmıştık her biri az çok farklı olmuştu halbuki hepsi planda,montajda aynı idi testlerde değişim oldu bu sayede 250v dc güç verdiğn yükü gücü kesmeden ayırmanın tehlikeli olduğunu görmüştük
evet aluminyum bir parça var üstünde
Xperia-Z1-disassembly-guide_16-640x400.jpg

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
termal macun olmalı ekranlama levhasına dokunuyor olmalı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
vestel'den atılan elemanları topluyorlar sanki böylesini yapan eleman vardı bir ayda şutlamışlar bunu vestel'den benzer kafada eleman yapıyor her halde.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Cihazi icine sistemi bozan yada islevi olmayan birsey konulmasi bana inandirici gelmiyor, dunya devleri bunlar boyle seyler olmaz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
işten atılacığını sanan küskün bir eleman sabote etmek için bişey yapabilir.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
termal macuna benziyor. termal macunlar elektriği iletmez.
termal macunlar çok iyi ısı iletkeni ve elektirik yalıtkanıdır.

büyük ihtimalle entegre ve etrafındaki yollar ve diğer devre elemanları çok ısınıyordur. o nedenle konulmuş olabilir.
arızaya sebep olabilecek bir şey olsaydı konulmazdı diye düşünüyorum.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
arızaya sebep olduğunu zaten ben söylemiyorum yabancı forumlarda birçok kişi böyle yazmış

Cihazi icine sistemi bozan yada islevi olmayan birsey konulmasi bana inandirici gelmiyor, dunya devleri bunlar boyle seyler olmaz.
tabiki böyle markaların böyle hatalar yapması çok zor ama;termal macun gelişi güzel sürüldüğü için insanların aklınada böyle şeyler geliyor,bir işe yarasa doğru düzgün sürerlerdi diyesi geliyor insanın

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
z1 suya dayanıklı ya bu macun onu garanti etmek için olmasın?
bizde zamanında bir ölçüm modülünü yapınca silikon manyağı yapmıştık gerçi o kadar silikona ramen gene su kaçırdı...