Xperia XZ1 Türkiye'de satışta

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bunları diyorum
upload_2017-10-11_11-54-37.png

upload_2017-10-11_11-55-18.png

Compact 2500'den girsin tüm küçük ekranlı iPhone'ların net katili olur.
Sony'yi anlayamıyorum 4K ekranlı telefonun ön kamerasında 4K video desteği yok 1080P ekranlı cihazda ön kamerada 4K video kaydı var.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Şu iğrenç tasarım değişene kadar Sony alınmaz.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Bu sefer tasarım olmuş gibi ama 3000 tl telefona vermem 1850 lira falan olsa güzel telefon benim adıma :)

treelock

Asistan
Reaksiyon puanı
59
S8 ve 6s Plus varken bu iğrenç ve müşterisine satış sonrası destek vermeyen markaları kim tercih eder ilginçtir.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Üst seviye bir telefon alacak olsam şu an alacağım cihaz bu olur. XZ Premium'da güzel ama ekranı biraz büyük geliyor bana. Ekran boyutu 5 yada 5.2 inç tercihimdir. Sony'nin tasarımı büyük eleştiride alsa ben çok beğenenlerdenim hatta Sony dışında telefon beğenemiyorum o kadar. İlk Android telefonum Sony Z3 Compactı. Sony beni mutlu ettiği için Sony ile yoluma devam ediyorum. Beni en çok üzen şey Aksesuar konusunda Apple ve Samsung kadar çeşitliliğin olmaması ama bunun sebebi Sony değil. Malesef satış rakamları ortada. Bizim millet köşeli telefon sevmiyor. Daha önce servise işim de düştü memnun kaldım telefonum yenisiyle değiştirildi.

Minimalist tasarımdan anlayanlar Sony'de sadece çerçeve görür. Bir telefonun ekran kasa oranı kötü olunca tasarımı kötü olacağı anlamına gelmez. Sadece daha büyük ekranı daha küçük kasada kullanacağın anlamına gelir fakat bunun getirisi olduğu gibi götürüsü de var.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Galaxy s8 varken o fiyat aralığında kimsenin xz1 nin yüzüne bakacağını sanmıyorum

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Bu cikis fiyati.yakinda dususe gecer.fiyat olarak guzel bir yere gelecek.4500 den cikan telefonlarida gorduk.

Sx105rRomules

Profesör
Reaksiyon puanı
177
sony çok üyük fiyat düşüyor 1-2 ayda bende sony fanıyım ama çok model çıkarıyorlar o yüzden korkuyorum ama telefon çok hoş ben tasarımını sevıyorum ama ekran kasa oranı dediğim gibi %76 %78 seviyelerinde olsa tadından yenmez ayrıca hiç bir telefona 3000 tl vermem param olsada

ederi 1999tl

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Galaxy s8 varken o fiyat aralığında kimsenin xz1 nin yüzüne bakacağını sanmıyorum
Ben sanıyorum
--- Gönderi Güncellendi ---
Üst seviye bir telefon alacak olsam şu an alacağım cihaz bu olur. XZ Premium'da güzel ama ekranı biraz büyük geliyor bana. Ekran boyutu 5 yada 5.2 inç tercihimdir. Sony'nin tasarımı büyük eleştiride alsa ben çok beğenenlerdenim hatta Sony dışında telefon beğenemiyorum o kadar. İlk Android telefonum Sony Z3 Compactı. Sony beni mutlu ettiği için Sony ile yoluma devam ediyorum. Beni en çok üzen şey Aksesuar konusunda Apple ve Samsung kadar çeşitliliğin olmaması ama bunun sebebi Sony değil. Malesef satış rakamları ortada. Bizim millet köşeli telefon sevmiyor. Daha önce servise işim de düştü memnun kaldım telefonum yenisiyle değiştirildi.

Minimalist tasarımdan anlayanlar Sony'de sadece çerçeve görür. Bir telefonun ekran kasa oranı kötü olunca tasarımı kötü olacağı anlamına gelmez. Sadece daha büyük ekranı daha küçük kasada kullanacağın anlamına gelir fakat bunun getirisi olduğu gibi götürüsü de var.
Aynen bence en güzel tasarıma sahip modelleri sony yapıyor sadece alttaki boşlukları yukarı çekseler biraz zaten bu konu tartışmasız hale gelecek

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Ben bu tasarıma hayranım ya gerçekten o alt ve üstteki boşluklar telefonu tutmada yardımcı oluyor adamlar haklı ayrıca kapasitif dokunmatik tuşlar istemsiz basmaya neden oluyor sanal tuşlar daha iyi eskiden sanal tuşlara söverdik bunun sebebi uygulamada kaybolmazlardı o yüzden de kapasitif tuşlardan farkı kalmazdı.Sonyde benim en sevmediğim olay 1.si servisi 2.si kasası genelde çok kolay çiziliyor 3.de ısınma sorunu bu 3 madde düzelirse ben başka markaya bakmam bile.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459

Aynen sadece alttaki boşlukları yukarı çekseler biraz zaten
Ben bu tasarıma hayranım ya gerçekten o alt ve üstteki boşluklar telefonu tutmada yardımcı oluyor adamlar haklı ayrıca kapasitif dokunmatik tuşlar istemsiz basmaya neden oluyor sanal tuşlar daha iyi eskiden sanal tuşlara söverdik bunun sebebi uygulamada kaybolmazlardı o yüzden de kapasitif tuşlardan farkı kalmazdı.Sonyde benim en sevmediğim olay 1.si servisi 2.si kasası genelde çok kolay çiziliyor 3.de ısınma sorunu bu 3 madde düzelirse ben başka markaya bakmam bile.
Bence ısınma sorunu 810 dan kaynklıydı diğer firmalar geri adım atıp 808 kullanırken o 810 kullanmıştı servis olayına bir şey diyemem ama lg den iyidir ondan iyiyse takmaya gerek yok çizilmede materyelden kaynaklı onuda kullanmayınca ayna görevi gören sonylerin bir anlamı kalmıyor

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Aynen sadece alttaki boşlukları yukarı çekseler biraz zaten

Bence ısınma sorunu 810 dan kaynklıydı diğer firmalar geri adım atıp 808 kullanırken o 810 kullanmıştı servis olayına bir şey diyemem ama lg den iyidir ondan iyiyse takmaya gerek yok çizilmede materyelden kaynaklı onuda kullanmayınca ayna görevi gören sonylerin bir anlamı kalmıyor
Keşke öyle olsaydı ben ciddi ciddi düşünüyordum xperia x almayı ama baya kullanıcı yorumu okudum kamerada ısınıyor ve sorun oluyormuş aynı şekilde xperia xzden de baya şikayet vardı ısınma konusunda umarım xz1de sorun çıkmaz ısınma konusunda.

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Keşke öyle olsaydı ben ciddi ciddi düşünüyordum xperia x almayı ama baya kullanıcı yorumu okudum kamerada ısınıyor ve sorun oluyormuş aynı şekilde xperia xzden de baya şikayet vardı ısınma konusunda umarım xz1de sorun çıkmaz ısınma konusunda.
Xz1 compact a hasta oldum 2500 den çıkarsa bir düşün istersen

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
İşte gelde millete anlat bunu. Samsung bile vazgeçti kapasitif tuştan. Sanal tuş geleceğin teknolojisi. Sony kaç senedir sanal tuş kullanıyor ki bi bildikleri var. Bir kere tek elle daha rahat kullanılıyor çünkü üstten tutarken parmaklarıma daha yakın. Kapasitif tuşta aydınlatma problemi var yoksa gece göremiyorsun. Oyunda ve videolarda da gizleniyor. Arayüzde görünmesi iyi bence daha kullanışlı. Bozulma derdi yok. Varsın ekrandan bir satır yesin vallaha umrumda değil. KVK teknik servisten ben memnunum. Adamlar 3 tane telefonumu yenisiyle değiştirdiler. Isınma sorunu Sony'den kaynaklı değil Snapdragon 810 el yakıyordu :). XZ Premium ısınmıyor.

Bu arada kullandığım telefon XA1 :)