Xperia Sola Jelly Bean Rom Portlandı

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adam konuyu silmiş yeni versiyonda çıkartmayacam demiş, o çalışmıyor burası bozuk diye mesaj atan m*llar yüzünden....

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sola için cm10 romlar çıkmış arkadaşlar burdan takip edebilirsiniz. sola pepper diye geçiyor bilmeyenlerde bilsin.

http://unrestrict.li/fxp

test sürümüymüş günlük kullanım için uygun değilmiş FXP220'ye kadar da bişey beklemeyin demişler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
indirdiğimiz romu nasılyüklücez ayrıntılı bianlatırsanız sevinirim çok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yokmu jely beanı nasıl yükliyecemi ayrıntılı anlatıcak biri?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kimse yardımcı olmayacak mı resimli veya videolu kurulum anlatabilecek bir hayır sever :)

cenkci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar şu jely beanı resimli yada resimsiz olarak nasıl yüklicez bir anlatıverin ALLAH aşkına yükledik iyi güzel çalışıyor diyorsunuz nasıl yüklücez hiç anlatan yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yok abi kimse başkasının umrunda değil yardımcı olan 1 insan yok koskoca forumda

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
herkese tek tek mi anlatıcaz arkadaşım.. biraz forumu ara ne nasıl yükleniyormuş öğren böyle herşeyi elinize beklemeyin kimsede size yardım etmek zorunda değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben telefonu dokunmadan kullanıyorum hatta halka cıkıyor parmagımın peşinden sen yok efendım sadece tarayıcıda calısıyo dıyosun ben sana guvenip bunu yüklemem :) ısrarcıysan tarayıcıda calıstıgına videoyla kanıtlayabilirim :D

bkbk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anasayfa tuşuna uzun basınca nasıl acaba görünüm hiç çekmemişsiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bu romu yükledim ama sanırım karnelinde bir yavaşlık var günlük kullanımda çok iyi oldu ama oyun performansı düştü karneli değiştirmek istiyorum ama speedy sola v.b. buna uymuyor işin ehli varsa hangi karenller uyar söyleyebilir mi acaba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bootloader kilidini açın sonra wipe yazan seçeneklerden wipe cache ve diğeri ve advenced seçeneğinde wipe dalvik cache var onları tek tek seçin sonra inistal zip from sd card var ordan da zipi yükleyin aşka bişi yok önce ics yi yüklemenizi tavsiye ederim

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=56637]mendocino[/MENTION] abi değişmişsin sende tanıyamadım valla :) cm10 u kurdun mu?

DANGEROUS///

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok kardeşim kuramadıkki kimse yol göstermiyor blocker da yapamdım tele bi türlü zaten vazgeçtim iyi 4.0 şimdilik götürüyo sony yayınlar belki sola'yada insafa gelip.

Taha Korkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
-Telefonu root edip bootloader kilidini açtıysak
-SE Bootloader : http://disk.yandex.com.tr/public/?has...

-SE Bootloader programını indirip devam ediyoruz;

1. İndirdiğiniz romu açalım ve içindeki Boot.img dosyasını masaüstüne kopyalayalım.
2. İndirdiğiniz Rom dosyasını telefonunuza kopyalayın. (Rar dan çıkarmadan kopyalayalım.)
3. SE Bootloader programını indirelim ve arşivden çıkartıp SE Bootloader Unlocking Relocking.exe uygulamasını açalım. (Fastboot driverlarını yüklemediysek onuda yükleyelim.)
4. Select Type of Flash kısmından Fastboot u seçelim.
5. Select IMG or SIN file to Flash ın yanındaki beyaz boşluğa çift tıklayalım.
6. Açılan pencerede masaüstüne kopyaladığımız Boot.img dosyasını bulup seçelim.
7. Flash a tıklayalım.
8. Telefonu kapatalım ve 30 sn bekleyelim. Ses Açma (yukarı) tuşuna basılı tutup usb kablosunu bağlayalım.
9. Alttaki kutucukta yazılar çıkınca (finished) işlem tamamdır. Kabloyu çıkartın
bu kısım önemli biraz hızlı olmanız lazım eliniz Ses Açma (yukarı) tuşu üzerinde hazır beklesin ama basmayın.
10. Telefonu açma tuşuna basıp bekleyelim ve telefonun sol üst kısmındaki bildirim ışığı yanınca ard arda Ses Açma (yukarı) tuşuna basalım.
Ve karşımızda CWM (recovery) ekranı.
Burada Dokunmatik çalışmaz mecburen Tuşlarla işlem yapacağız. Tuşlar ise şu şekilde:

Go Back: Önceki sayfaya gitmek için
Power tuşu: Seçmek için
Ses kısma tuşu : aşağı inmek için
Ses açma tuşu : yukarı çıkmak için

Önce telefondaki gereksiz dosyaları silelim. (Merak etmeyin dosyalarınıza bi zarar gelmeyecek yani hafıza kartı zarar görmeyecek. )
11. Ses (aşağı) tuşu ile wipe data/factory reset e gelip Power tuşu ile seçelim.
12. Bir sürü No arasından Yes in üzerine gelip seçelim.
13. Wipe cache partition a tıklayalım ve Yes i seçelim.
14. Advanced a tıklayalım ardından Wipe Dalvik Cache e tıklayalım ve Yes i seçelim.
15. Wipe Battery Stats ı seçelim ve Yes e tıklayalım.
16. +Go Back+ seçeneği ile basın önceki menüye gelelim.
17. Mounts and Storage ı seçelim.
Buraya dikkat!
18. sırayla
Format /system seçin Yes diyin
Format /Cache seçin Yes diyin
Format /Data seçin Yes diyin
Dikkatli olun eğer Format /sdcard ı seçip Yes derseniz bütün dosyalarınız silinir yapmayın.
19. +Go Back+ seçeneği ile önceki sayfaya gelelim ve Install zip from Sdcard ı seçelim
20. Choose zip from Sdcard ı seçelim karşımıza Telefondaki dosyalarımız (sdcard) gelecektir.
21. Buradan kopyaladığımız Rom dosyasını bulup seçelim.
22. En altta Install from sdcard complete. yazısı çıkınca rom yükleme tamamlandı demektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben solayı güncelleyemiyorum telefonu bilgisayara bağlıyorum güncelleme var diyor sonra bir ekran geliyo güncelleme yapılmıyor bu sorunu nasıl çözerim telefon bazen donuyor. çözüm bilen var mı size zahmet bura yazarsanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
floating touch telefonun her uygulamasında ve ara menü gezintilerinde kullanılır. Diger adı eldiven modudur eger floating touch u açıp telefonun ekran kilidini kapatıp tekrar t-shirtnüzü elinize dolayarak veya üsenmeden elinize çorap eldiven geçirerek aktive edebilrsiniz. Sonra eliniz ekrandan 2-3 cm uzaklıktan telefonu kullanabılırsiniz. '''''''bilmeyenlere veya bildiğini zannedenlere burdan duyurulur-----

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet sonunda portlandı riskli olduğu için indirdim ama denemedim. Daha ilk versiyon olduğu için problemli olmasını bekliyordum ama sorunsuz çalışıyor diye geri dönüşler olmuş ama az daha bekleyeyim. Şuan sadece torrent linki mevcut.

5YUfXfY.jpg

5q7s4gK.jpg

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2258224

Usta romu bu akşam yüklemeyi düşünüyorum son bi değerlendirmeni alabilir miyim öneriyor musun nasıl..

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Usta romu bu akşam yüklemeyi düşünüyorum son bi değerlendirmeni alabilir miyim öneriyor musun nasıl..

ICS'den hızlı, stabil, saçma sapan takılmalar yok. Ben de Antutu Benchmark'dan 8167 aldı. Temple Run: OZ'da ani FPS düşmesi oluyor ama pek sorun değil. Ben şuan kullanıyorum gayet stabil ve öneririm. :)

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ICS'den hızlı, stabil, saçma sapan takılmalar yok. Ben de Antutu Benchmark'dan 8167 aldı. Temple Run: OZ'da ani FPS düşmesi oluyor ama pek sorun değil. Ben şuan kullanıyorum gayet stabil ve öneririm. :)

Eyvallah usta eve gidince kuruyorum sağol..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Oyun için yükleyeceksen hiç boşuna yükleme oyun performansı iyi değil. Onun dışında günlük kullanım için yeterli ve görsellik olarakta tavsiye ederim ama sadece bu romla olmaz z1 eklentilerini de yüklersen bambaşka bir telefon oluyor doğal olarak. Ayrıca tam performans almak için romu debloat etmen yani gereksiz uygulamarı silmen, performans tweakları yapman ve en önemlisi kaliteli bir kernel yüklemen gerekir.

Kısacası işçilik lazım biraz.:)

Screenshot_2013-10-21-18-46-14.png

Screenshot_2013-10-21-18-41-23.png

Screenshot_2013-10-21-18-41-33.png

Screenshot_2013-10-21-18-45-27.png

Screenshot_2013-10-21-18-45-43.png

Screenshot_2013-10-21-18-45-51.png

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@mendocino, Hocam O 6.2.A.1.100 Numaralı Romu yüklemiştim ben oyun performansı rezalet, video oynatırken takılmalar vardı. Ama şu senin şuan paylaştığın rom güzel. Videoda takılma yok. Sola zaten oyun telefonu değil ki 3,7 inç ekran yetersiz. Şuan bu romda tek sorun alttaki LED ışık yanmıyor onun nedeni ise animasyonlarmış sanırım.

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
oyun için değil zaten genelde günlük kullanım için. androidi yeni kullanmaya başladım yol gösterirseniz o işçiliği de yapacak hale geliriz.. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
alttaki ledin çalışmama sebebi bu rom resmi olarak sola için yayınlanmadığı için kaynak dosyaları da yok ve doğal olarak çalışmıyor. Başka telefonlardan kodları port edip çalıştırıyorlar çalıştığı kadar, aynı şekilde kameradaki sorunda bundan kaynaklı.

Led çalıştırılabiliyor ama ya sürekli yanıyor yada üstteki bildirim lediyle beraber yanıyor o sebepten kullanmıyorum ben, zaten şarzı da sömürüyordu. Onun dışında floating touch vs herşeyi çözdüler ellerinden geldiği kadar. Videolarda vs sorun yok bende.

Ama artık geliştirme işi tıkandı bitti diyebiliriz sony kaynak kodlarını yayınlasaydı adamlar sıfırdan işletim sistemini yazacaklardı ama artık bi önemi kalmadı.