Xperia S Root Yapma - Bootloader Unlock - CWM - Rom yükleme

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
android3 hocam tüm emekleriniz için çok teşekkürler
hocam rom yüklemek için CWM yüklemek şart mı
bir de CM10 ve google uygulamalarının en son ve hatasız olanının adresini koyabilirmisiniz
çünkü forumda birçok yerde adres var

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde rom yüklerken usb hata ayıklama açık mı olacak

Evet cwm şart çünkü rom cwm üzerinden yükleniyor :)
Bir iki güne pc ye geçersem eklerim linkleri

telefonum rootlu ve bootloader açık değil. verdiğiniz dosyadan cwm yükledim ve yedek aldım. dün yedeğimi geri yüklemek istediğimde sony ekrarnında dondu kaldı ve PC companionla onardım. acaba bu cwm de bir bug filan mi var yoksa geri yüklemek için başka bir şeymi yapmak gerekiyor?

Yedeğiniz stock rom muydu?
bazı kernellerin yüklenebilmesi için bootloaderin açık olması gerekir. Eğer yedeğiniz custom rom ise bootloaderi açmanız gerekebilir.
birde .55 sürümler için root ve cwm konusu açmıştım o konudaki cwm yi yükleyip yedeğini geri yüklemeyi dene

ametal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yedeğiniz stock rom muydu?
bazı kernellerin yüklenebilmesi için bootloaderin açık olması gerekir. Eğer yedeğiniz custom rom ise bootloaderi açmanız gerekebilir.
birde .55 sürümler için root ve cwm konusu açmıştım o konudaki cwm yi yükleyip yedeğini geri yüklemeyi dene

hayır .45 sürüm, nedense .55 çıkmıyor bende. stock rom yedeğimi alıp geri yüklemeyi denedim.

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir sorum olcak :

Telefon ve kayıtlar çalışırken sorun oluşturuyor ve kapanıyor.

Xperia Z'nin telefon ve kayıt apk'lerini indirdim fakat yükleniyor, hata veriyor.

Xperia Sola için telefon ve kişileri nasıl yükleyebilirim?

Z

zeroxibo

SDN Okuru
herkese merhaba ilk sayfadaki anlatılan her şeyi harfiyen yerine getirdim telefonum xperia s LT26i ve en son rom attıktan sonra telefon kendisi reset attı romu ekleyen arkadaşın dediği gibi hiç bir şeye dokunmadan telefonun açılmasını bekledim fakat ekranda freexperia project yazısı geldi ve öyle kaldı yaklaşık yarım saat geçti ama hala açılmadı sorun ne olabilir sizce

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
herkese merhaba ilk sayfadaki anlatılan her şeyi harfiyen yerine getirdim telefonum xperia s LT26i ve en son rom attıktan sonra telefon kendisi reset attı romu ekleyen arkadaşın dediği gibi hiç bir şeye dokunmadan telefonun açılmasını bekledim fakat ekranda freexperia project yazısı geldi ve öyle kaldı yaklaşık yarım saat geçti ama hala açılmadı sorun ne olabilir sizce

rom yükledikten sonra wipe leri yanlış yapmış olabilirsin

symn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
android3 hocam
xperia s deki bu kaldırılamayan Türksel uygulamaları ve kaldırılamayan diğer uygulamaları (face linkedln fizy gibi ) (sadece devre dışı bırakmadan ) tamamen kaldırmanın bir yolu yok mu
root yaptım ama yine de kalkmadı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

symn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
android3 hocam
xperia s deki bu kaldırılamayan Türksel uygulamaları ve kaldırılamayan diğer uygulamaları (face linkedln fizy gibi ) (sadece devre dışı bırakmadan ) tamamen kaldırmanın bir yolu yok mu

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
android3 hocam

Batch Uninstaller ile kaldırabilirsin hocam. ama dikkat et sistem uygulamalarını kaldırma :)

SonradanGurme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar herkese merhaba. Aklıma akıl katsın diye gidip aldığım akıllı telefonu daha akıllı olsun diye root edeyim dedim. Ama çok acemi olduğum için sanırım bir yerde hata yapıyorum. Ve çözemedimde. Sorunum şu. Run me ye tıklayıp 1'e basıp enter yaptıktan sonra
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
diyor ve kalıyor. Hiçbir işlem yapmıyor acep bana yardımcı olabilirmisiniz?

help me please

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşlar herkese merhaba. Aklıma akıl katsın diye gidip aldığım akıllı telefonu daha akıllı olsun diye root edeyim dedim. Ama çok acemi olduğum için sanırım bir yerde hata yapıyorum. Ve çözemedimde. Sorunum şu. Run me ye tıklayıp 1'e basıp enter yaptıktan sonra
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
diyor ve kalıyor. Hiçbir işlem yapmıyor acep bana yardımcı olabilirmisiniz?

help me please

Usb hata ayıklama açık mı?
birde eğer derleme numarası .55 ise bu konuya bir göz at
http://forum.shiftdelete.net/sony/302322-sony-xperia-s-root-yapma-6-1-a-2-55-a.html

SonradanGurme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb hata ayıklama açık mı?
birde eğer derleme numarası .55 ise bu konuya bir göz at
http://forum.shiftdelete.net/sony/302322-sony-xperia-s-root-yapma-6-1-a-2-55-a.html

yönergelerin tamamını harfi harfine uyguladım. Derleme numarası .45 usb hata ayıklama açık

======================================================================
= This script will root your Android phone with adb restore function =
= Script by Bin4ry (thanks to Goroh_kun and tkymgr for the idea) =
= Idea for Tablet S from Fi01_IS01 =
= (18.12.2012) v17 =
======================================================================

Device type:
1) Normal
2) Special (for example: Sony Tablet S, Medion Lifetab)

x) Unroot

Make a choice: 1
Checking if i should run in Normal Mode or special Sony Mode
Please connect your device with USB-Debugging enabled now
Waiting for device to shop up, if nothing happens please check if Windows ADB-dr
ivers are installed correctly!

Bu yazılar çıkıyor ve hiçbir hareket yok...

SonradanGurme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunu çözdüm bu problemi yaşayan arkadaşlar olursa benimde bir faydam olsun diye anlatıyorum. Öncelikle http://developer.sonymobile.com/downloads/drivers/ bu siteden driver indirin. Ardından aygıt yöneticisinden telefonunuzu bulup sürücü yazılımı güncelleştiri seçin. Daha sonra sürücü yazılımı için bilgisayarı tara seçeneğini seçin. Ardından alt tarafta bulunan Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver seçeneğini seçiniz. Daha sonra indirdiğiniz ve bir klasöre çıkartmış olduğunuz driveler'ı hem usb hemde mtb sürücüleri için yükleyiniz. Daha sonra root işlemine devam edebilirsiniz. Konu ile ilgili çözemediğiniz bir nokta olursa klavyemden geldiğince destek olmaya çalışabilirim. Selam olsun...

ozhanakyol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben unlock bootloader ı xperia solaya denedim. telefon sürekli resetlemeye başladı kendini. bilgisayarda görmüyor. yardımcı olabilecek var mı ?

gleakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
android 3 arkadaş..öncelikle burdan verdiğin mükemmel bilgiler için saolasın. konunu n en başında anlattığın üzere telefonumu rootladıktan sonra cwm üzerinde cynogen modlardan 9.1 jb yükledim... telefon müthiş oldu resmen uçuyoor.. ama bikaç kullanımdan sonra bi hata farkına vardım..telefon çalarken sesi çıkmıyor:S çok az duyulmuyor. sesi açıyorum bakıyorum son sesde. ama biri aradığında sesi çıkmıyor.. ama mesela müzük dinlemek istesem müzik çalardan sesde sıkıntı yok.oldukça yüksek..ama dediğim gibi gelen aramalarda bi sorun var..senin bu konuda bi bilgin varmı ?,yardımcı olabilrsen sevinirim..saygılar

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
android 3 arkadaş..öncelikle burdan verdiğin mükemmel bilgiler için saolasın. konunu n en başında anlattığın üzere telefonumu rootladıktan sonra cwm üzerinde cynogen modlardan 9.1 jb yükledim... telefon müthiş oldu resmen uçuyoor.. ama bikaç kullanımdan sonra bi hata farkına vardım..telefon çalarken sesi çıkmıyor:S çok az duyulmuyor. sesi açıyorum bakıyorum son sesde. ama biri aradığında sesi çıkmıyor.. ama mesela müzük dinlemek istesem müzik çalardan sesde sıkıntı yok.oldukça yüksek..ama dediğim gibi gelen aramalarda bi sorun var..senin bu konuda bi bilgin varmı ?,yardımcı olabilrsen sevinirim..saygılar

böyle bir sorun duymamıştım daha önce :) eğer ses ayarlarını yanlış yapmadıysan romdan kaynaklıdır.
konudaki romu yüklediysen yeni sürümü çıktı. bunu bir dene istersen.
bu arada CM 9.1 jb değil ICS dir ;)
şuan site açılmıyor ama yarın açılır son sürümü indirirsin.
https://sites.google.com/site/projectfreexperia/download/cyanogen-mod-9

gleakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam romu tekrardan yükledim çözüldü..belkide ilk yüklerken bi sorun olmuştu..

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bu bootloader kaldırma işini neo v için yapacağım kurlumdan arc-neo da var onu kursam olurmu neo-ile neo v fark edermi?

imjustone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonumu daha bugün root'ladım ve herhangi bir rom yüklemeden önce jellybean'i görmek istiyorum. Beğenmezsem rom yüklücem ancak bir sorum var. Bu konularda daha yeni olduğum için saçma sorular sorarsam kusuruma bakmayın. Rom yüklemek haricinde CWM kurmaya gerek var mı? Ben telefonumu kişiselleştirmeyi isteyen birisiyim ve rom yüklemeden(ya da bootloader kilidini açmadan) başka nasıl yapabilirim bunu?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ben bu bootloader kaldırma işini neo v için yapacağım kurlumdan arc-neo da var onu kursam olurmu neo-ile neo v fark edermi?

bootloaderi kaldırmaktan kastın kilidi kapatmak ise her telefonun ayrı dosyası vardır. başka bir modelin dosyasını yüklemeyin.

Telefonumu daha bugün root'ladım ve herhangi bir rom yüklemeden önce jellybean'i görmek istiyorum. Beğenmezsem rom yüklücem ancak bir sorum var. Bu konularda daha yeni olduğum için saçma sorular sorarsam kusuruma bakmayın. Rom yüklemek haricinde CWM kurmaya gerek var mı? Ben telefonumu kişiselleştirmeyi isteyen birisiyim ve rom yüklemeden(ya da bootloader kilidini açmadan) başka nasıl yapabilirim bunu?
rom yüklemeyeceksen eğer CMW ye pek ihtiyacın yok. Root explorer tarzı bir dosya yöneticisi ile kişiselleştirme dosyalarını yükleyebilirsin telefona.

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bootloaderi kaldırmaktan kastın kilidi kapatmak ise her telefonun ayrı dosyası vardır. başka bir modelin dosyasını yüklemeyin.

rom yüklemeyeceksen eğer CMW ye pek ihtiyacın yok. Root explorer tarzı bir dosya yöneticisi ile kişiselleştirme dosyalarını yükleyebilirsin telefona.

Hayır. Kardeşim senin baka formunda http://forum.shiftdelete.net/sony/306960-[rom-yukleme]-butun-xperia-modelleri-icin.html anlattığın rom yükleme konusunda bootloader kilidinin açık olması gerekiyor yazıyor bende xperia s için olan yöntemle açılırmı diye soruyordum(bootloader)flashtool driver i kurarken xperia s seçeneği yerini neo-arc seçeneği vardı onu işaretlemiştim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hayır. Kardeşim senin baka formunda http://forum.shiftdelete.net/sony/306960-[rom-yukleme]-butun-xperia-modelleri-icin.html anlattığın rom yükleme konusunda bootloader kilidinin açık olması gerekiyor yazıyor bende xperia s için olan yöntemle açılırmı diye soruyordum(bootloader)flashtool driver i kurarken xperia s seçeneği yerini neo-arc seçeneği vardı onu işaretlemiştim.

BL yi açmak için fastboot driverı yüklü olması yeterli. SE Bootloader programında unlock kodunu yazıp BL yi açacağın için bütün xperialar için geçerli bu yöntem ;)

anil1925

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostlar ,şimdi ben ics 9.1 romunu yükledim tele sorunsuz ancak yükledikten 2 gün sonra telefon durduk yere gitti.dün itibariyle telefon kapandı ve hiç bir şekilde tepki vermedi. sabaha kdr şarjda tuttum bana mısın demedi,tık yoktu. bugün akşam eve geldim şarja taktım bildirim ışığı yandı 1 kaç kere uzun bastım telefon açılmadı.bi 10 dk sonra tekrar baktığımda telefon açılmış normal bekleme modundaydı.ancak hala şöyle bir sorunu var.pcde telefonun hafıza kartına giremiyorum ,disk yok diyor. Bir de bugün gün içinde telefon kapalı olmasına rağmen ara ara ısındığını farkettim. bu konuyla ilgili ne yaparsam en iyi çözümü alırım. yardım edersiniz sevinirim arkadaşlar..

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
dostlar ,şimdi ben ics 9.1 romunu yükledim tele sorunsuz ancak yükledikten 2 gün sonra telefon durduk yere gitti.dün itibariyle telefon kapandı ve hiç bir şekilde tepki vermedi. sabaha kdr şarjda tuttum bana mısın demedi,tık yoktu. bugün akşam eve geldim şarja taktım bildirim ışığı yandı 1 kaç kere uzun bastım telefon açılmadı.bi 10 dk sonra tekrar baktığımda telefon açılmış normal bekleme modundaydı.ancak hala şöyle bir sorunu var.pcde telefonun hafıza kartına giremiyorum ,disk yok diyor. Bir de bugün gün içinde telefon kapalı olmasına rağmen ara ara ısındığını farkettim. bu konuyla ilgili ne yaparsam en iyi çözümü alırım. yardım edersiniz sevinirim arkadaşlar..

işlemcinin hızıyla oynamış mıydın? MinCPU değerini maksimum yaparsan işlemci sürekli aşırı güçte çalışır. bu ısınmaya neden olmuş olabilir. kapanma sorunu ise ısınmadan dolayı oluyor olabilir :)
stock rom flashlayıp bikaç gün test et bakalım yine aynı sorunlar olacak mı?

imjustone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonum Root'lu fakat System dosyasının içinde app diye bi klasör bulamıyorum. Yalnızca PIM diye bi klasör var. Çok cahilce bi soru sormuş olabilirim kusura bakmayın ama nasıl ulaşırım bu klasöre?