Xperia neo v 4.0.4 root(aklım karıştı)

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle bende sony Ericsson xperia neo v4.0.4 var güncellemeden sonra oyunlarda , uygulamalarda, menü geçişlerin kasma oluyor. Bunun i.in root atıp cynogenmod yüklemek istiyorum fakat aklımda sorular var. Telefon tuş takımına *# bişeyler yazınca oradan boatler kilidinin açıkmı kapalımı olduğuna bakılıyor benim telefonumunkinde zaten açık yazıyor. Ben şimdi root yaparken boatler kilidini kırmamışmı olacağım(yani garanti gidermi) ve son sorum cyanogenmodun kendi sitesinden bu rom lar iniyormu sitesinde 10 telefon gösteriyor ana sayfadan anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim ski safaride bile kasıyor

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Öncelikle bende sony Ericsson xperia neo v4.0.4 var güncellemeden sonra oyunlarda , uygulamalarda, menü geçişlerin kasma oluyor. Bunun i.in root atıp cynogenmod yüklemek istiyorum fakat aklımda sorular var. Telefon tuş takımına *# bişeyler yazınca oradan boatler kilidinin açıkmı kapalımı olduğuna bakılıyor benim telefonumunkinde zaten açık yazıyor. Ben şimdi root yaparken boatler kilidini kırmamışmı olacağım(yani garanti gidermi) ve son sorum cyanogenmodun kendi sitesinden bu rom lar iniyormu sitesinde 10 telefon gösteriyor ana sayfadan anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim ski safaride bile kasıyor

daha önce işlem yapmadıysan Bootloader kilidi kapalıdır. Root için bootloader kilidini açmaya gerek yok. ama CM rom yükleyeceksen bootloaderi açman gerekebilir :)

Neo V için Haida kod adında araman gerekiyor.
http://get.cm/?device=haida

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

unlockroot programı ile olmaz. bootloaderi açabilmen için sony nin sitesinden imei numaranı yazıp bir kod alman lazım.

cihazının bootloader kilidinin açık olduğuna emin misin?
*#*#7378423#*#* yapınca Rooting Status kısmında
Bootloader Unlock Allowed: Yes yazıyorsa kilit kapalıdır
Bootloader unlocked: Yes yazıyorsa kilit açılmıştır

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben yanlış bakmışım kapalıymış. Karnel flaslamadan direk root yaplıyormu. Teşekkür ederim

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ben yanlış bakmışım kapalıymış. Karnel flaslamadan direk root yaplıyormu. Teşekkür ederim

kernel flashlamadan yapabilirsin ama Bootloader kilidini açıp CWM yüklemek gerekiyor. yani daha zahmetli :)

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tamam çok teşekkür ederim.