Xperia Ion Sorunu

The.Unknown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony Xperia Ion LT28H kullanıyorum. Açıkçası telefonu aldığımdan beri donma ve kasma gibi birçok sorunla karşılaşıyodum ancak son 1 haftadır bazı uygulamalara girerken veya telefon biraz ısındığında kendi kendine reset atmaya başladı. Uzun bi süredir uygulamaların önbellek verilerini temizlemediğimi fark ettim. Normalde bugün garantiye verip baktırmayı düşünüyodum ancak bu şekilde hallolur mu sorun diyerek garantiye daha sonra vermeye karar verdim. Telefonun garanti süresinin dolmasınada az bi zaman kaldı o yüzden şunu öğrenmek istiyorum en azından ; telefonda facebook , twitter , chrome , candycam ve bunlar gibi bazı uygulamalarda dahili depolamaya taşıyabilme seçeneği yok bu yüzden cihaz belleğinde yer işgal ediyolar. Bu tip uygulamaları herhangi bi şekilde dahili depolamaya alabilme olanağım var mı? Ayrıca bu işlemler yeterli olur mu yoksa reset sebebi başka olma ihtimaline karşı garantiye vermeli miyim?

Ekrem Şah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garanti bitmeden biran önce garantiye ver. Bendede xperia ion vardı gün içinde sürekli kendi kendine kapanıp açılıyordu. Sorun anakartta, benim anakartı 3 kere değiştirdiler. sonunda yeni telefon verdiler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim xperia ion u 1 seneden fazla kullandım ve 1 gün dahi sorun yaşamadım. yeniden başlatma sorunu tam olarak şudur. telefonun ram i dolduğunda kendi kendine baştan başlatır. bazı telefonlarda bu komple baştan başlatma olmaz hızlı bir şekilde olurken bazıları direkt olarak kapanıp açılır. telefonda yüklü uygulamalar sen o an açık tutmasan dahi arka planda çalışır ve ram den kullanır. (bu dediğim sen home tuşuna basılı tutup uygulamaları kaydırarak kapatmış olsan dahi aslında telefonda çalışır.) işte kullanılan bu ram miktarı telefonu hareket ettiremeyecek konuma getirince telefon baştan başlar. dikkat et veya çevrene sor ram i 512 olanlar daha sık kapanıp açılır. ion 1 gb ram var.. bir konu daha kardeşim. sen uygulamalarını hafıza kartına alsan da telefon hafızasında kalsa da yediği ram telefonun ram idir. yani kullanmadığın bir uygulama varsa komple telefondan kaldır. ya da uygulamalar bölümünden bazılarını devre dışı bırak..

anakart sorunu yaşayan arkadaşın sorununun hallolmuş olmasına sevindim.. rami çok yüksek olmayan her telefon ram i dolduğunda kendi kendini resetler..ama kendini resetleyen her telefon anakart sorunu yaşıyor demek değildir. akıllı telefon ibaresi burdan geliyor zaten..bir kısım şeyleri kendi kendine yapabiliyor. mesela akıllı bilgisayar diye birşey yok.. yazılım ve donanım olarak telefonlardan çok üst düzey olmasına rağmen..

akıllı telefonlar çıktı çıkalı galaxy ace, galaxy wonder, xperia sola, xperia s, xperia ion kullandım. ion hariç hepsinde kapanıp açılma sorunu yaşadım. en son 2 senedir g2 kullanıyorum. ram i 2 gb.. ne bir donma ne bir açılıp kapanma yaşadım. ram her daim rahat.. uygulama yöneticisi bölümünde kullanmadığın ama telefondan bir türlü kaldırılamayan uygulamaları devre dışı bırakabilirsin.. bu telefonunda ram işgalini önemli ölçüde azaltacaktır.

biraz uzun bir yazı oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir.