Xperia Ailesi'nin Hafıza Problemi ??? (Süper Bir Uygulama)

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Xperia Arc ve Xperia Neo ve Diğer Xperia Kullanan Sevgili Kardeşlerim!!!

Sizlere muhteşem bir yazılımı tanıtmak istiyorum :scared::w00t:
.
Xperia akıllı telefonların hafızası 1gb olmakla beraber biz kullanıcıları sadece 320 mb lık alanı kullanabilmekteyiz ve büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Akıllı telefon olması dolayısıyle birçok hoşumuza giden Yazılım (program) ve Oyun yüklüyoruz. Ama ne yazıkki bazı program ve oyunları hafıza kartına taşıyamıyoruz , telefon hafızası çabucak doluyor ve telefonumuz yavaşlıyor.

İşte bahsettiğim yazılım sayesinde xperialara yüklenen taşınamaz uygulama ve oyunarı taşınabilir hale getirebilme özelliği kazandırıyor.
Çok basit olmakla beraber hepinizin yapabileceğini düşünüyorum.

KULLANIMI :

Ekdeki dosyayı indirin ve kurun , Samsung telefon şeklinde uygulama açılacak.
Program açıldıktan sonra öncelikle yapmamız gereken şunlardır.

Telefonun Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme/Usb Hata Ayıklaması 'nı aktifleştirin ve telefon açıkken pcye bağlayın, Antiace (Samsun görünümde) programında uygulamaları karta kura tıklayın ve 1 dk ka bekleyin.
Telefonun kablosunu sökün Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme/Usb Hata Ayıklaması 'nı kapatın.
Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamaları Yönet e giriyoruz ve buradan Flash player gibi sistem programları hariç dilediğimiz programı hafıza kartına taşıyoruz.

Uygulamayı Buraya Tıklayarak indirin..

NOT : Önemli uygulamalarınızı taşımamanız önerilir (Örn.Banka prog.)
Bu anlatımı sadece 1 kere yapıyoruz , bundan sonrası otomatik olarak karta yüklenecektir.
Yapamayan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir..

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende sony ericcson xperia mini pro var.. aynen dediklerini yaptım dostum... olmadı. yalnız telefonun kablosunu taktığımda 3 seçenek çıkarıyor.tlf nu şarj et , tlf nunuzu bağlayın ,pc companion u yükle seçenekleri çıktı. tlf nunuzu bağlayın seçeneğini tıklayarak yaptım .. olmadı yani.. acaba mini pro larda mı olmuyor.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bende sony ericcson xperia mini pro var.. aynen dediklerini yaptım dostum... olmadı. yalnız telefonun kablosunu taktığımda 3 seçenek çıkarıyor.tlf nu şarj et , tlf nunuzu bağlayın ,pc companion u yükle seçenekleri çıktı. tlf nunuzu bağlayın seçeneğini tıklayarak yaptım .. olmadı yani.. acaba mini pro larda mı olmuyor.

Sevgili kardeşim xperia mini android 2.1 menüsü nasıl bilmiyorum ama telefonun Menüsünden Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme/Usb Hata Ayıklaması diye bir ayar varsa bu olur, yoksa yapmamız olanaksız.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bunları keşke direk sony ericsson düşünse de insanları uğraştırmasa.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bunları keşke direk sony ericsson düşünse de insanları uğraştırmasa.

Aynen katılıyorum. Bu konuda sonye mesajlar atıyorum ama malesef dönen yok. Bende kendim çözüm buldum :)
--------------------------------------------------------------------------------
Dediiiim ve beklediğim mail geldi :)).

[TABLE="width: 750, align: center"]
[TR]
[TD]
get
[/TD]
[TD="width: 390"]
get
Telefonum
get
Eğlence & Yüklemeler
get
Güncelleme Hizmeti[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Sayın Kaştan,

Sony Ericsson olarak ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Yapıcı fikirleriniz, konuyla ilgilenen birimlerimize aktarılmış durumdadır. En kısa zamanda bu istekler dikkate alınacaktır.
Sürekli gelişen bir pazara sahip olan Türkiye'de yeni ürünlerimiz yeni distribütörlerimiz aracılığıyla satılmaya başlanmıştır.
Ayrıca öncelikli amaçlarımızdan olan müşteri memnuniyeti çalışmalarımız da geliştirerek devam etmektedir.
Yorum ve önerilerinizi bizimle paylaştığınız, ürünlerimizi tercih ettiğiniz ve bize ayırdığınız zaman için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Diğer sorularınız için, lütfen bize yeniden yazın.
Sony Ericsson Çağrı Merkezi

Tel: 0212 473 77 77
Mail:questions.tr@support.sonyericsson.com
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

AsiL27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu an deniyorum. xperia neo 2.3.3

---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:35 ----------

xperia neo 2.3.3
denedim çalıştı
teşekkürler

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme/Usb Hata Ayıklaması menüsü var. dediğin gibi yaptım. karta kur tıkladım.1 dk dan fazla bekledim. sonra çıkardım kabloyu hata ayıklamasını kapattım. bi uygulama kurdum, baktım hafızayı kontrol ettim. yine telefona kurmuş..​

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme/Usb Hata Ayıklaması menüsü var. dediğin gibi yaptım. karta kur tıkladım.1 dk dan fazla bekledim. sonra çıkardım kabloyu hata ayıklamasını kapattım. bi uygulama kurdum, baktım hafızayı kontrol ettim. yine telefona kurmuş..​

telefona kurmuş olabilir. simdi taşımayı dene bakalım ve diğer taşınmayanlar taşınabilyormu?.

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
taşımayı deneyeceğim. ama dün akşam denerken , herşeyi yaptım, uygulamaları yönete girdim.uygulamayı taşı seçeneği yoktu.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
taşımayı deneyeceğim. ama dün akşam denerken , herşeyi yaptım, uygulamaları yönete girdim.uygulamayı taşı seçeneği yoktu.

Uygulama yönetiminde öyle bir seçenek yok ki zaten. Taşıyacağın uygulamaya tıklayacaksın , gelen menüde "SD KARTA TAŞI" seçeneğine tıklayacaktın :)). Kolay gelsin.

BU ARADA ÖNEMLİ BİRŞEYİ ATLAMIŞIM.
Kabloyu takınca bilgisayara telefonun sürücüleri kurulacak , kurulduktan sonra bu işlemi yapmanız gerekiyor.

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olmadı dostum. yeni kuruduğum programı telefona kuruyor. sonra taşıma yapılmıyor. sanırım 2.1 android ler desteklemiyor.

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:10 ----------

sürücüler kuruluydu..

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ama bunu android sürümü ile uyuşmama gibi bir sorunu olacağını sanmıyorum. Windows 7 veya vista kullanıyorsanız programı yönetici olarak çalıştırmayı falan deneyin.

sgurakan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işyerindeyim, xp ile denedim.. olmadı..

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Neden bu açıklama yapılıyor ? Yani önemli uygulamaların taşınması ne gibi bir sorun yaratabilir, cihaza bir açık mı veriyoruz bu uygulama ile ?

Uygulamayı hazırlayan arkadaşın tavsiyesi bu.
Benim tahminime göre hafıza kartında oluşabilecek hatadan dolayı veri kaybını önlemek amacı ile yapılmış bir uyarı.
Uygulamanın telefona açık verme gibi bir şey söz konusu değil sadece telefonun geliştirme modunda küçük bir değişiklik yapıyor. :)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Müthiş oldu ellerine emeğine sağlık arkadaşım büyük dertten kurtardın beni.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
küçüksen kardeşim büyüksen üstadım diyeyim. Ellerine sağlık telefonumun değeri benim nezdimde bir beşyüz lira daha arttı :D

androidian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu eskiymiş ama ben yeni bir erikson sahibiyim , dediklerinizi harfiyen yaptım , anlattıgınız şeylerin hepsi ekranda vs. çıktı ama olmadı bende , tekrar denemedim sisteme zarar veririm diye , bu arada bende neo var .

tuapseli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu uygulama telefonumu kitledi. Şüphelendim ve avast la tarattım virüs buldu. Sadece avasla olmaz dedim avastı silip comodo ile tarattım oda virüs buldu. Benim bilgisayarımdan bu proğrama bulaşma ihtimali varmı bilemiyorum ama dikkatli olun

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu uygulama telefonumu kitledi. Şüphelendim ve avast la tarattım virüs buldu. Sadece avasla olmaz dedim avastı silip comodo ile tarattım oda virüs buldu. Benim bilgisayarımdan bu proğrama bulaşma ihtimali varmı bilemiyorum ama dikkatli olun

Telefonu kilitleme imkansız ve ilk defa sende duyuyorum. Virüs olmasıda imkansız bence sen bilgisayarını gözden geçir. Çünkü bu programı binler kullanıyor ve herkes sonsuz memnun..

--- Mesaj Güncellendi ---

konu eskiymiş ama ben yeni bir erikson sahibiyim , dediklerinizi harfiyen yaptım , anlattıgınız şeylerin hepsi ekranda vs. çıktı ama olmadı bende , tekrar denemedim sisteme zarar veririm diye , bu arada bende neo var .

Ne gibi bir hata alıyorsunuz ? .. Yardımcı olayım.

ystipi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Xperia pro (mini değil) bu telefonda olur mu dostum ? ve sistem dosyalarını da taşıyabiliyor muyuz mesela silinmeyen gereksiz programları

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Xperia pro (mini değil) bu telefonda olur mu dostum ? ve sistem dosyalarını da taşıyabiliyor muyuz mesela silinmeyen gereksiz programları
Olur kardeşim , ama sistem dosyalarını taşıyamazsın. Örn.:Flash,Facebook vs.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Neden bu açıklama yapılıyor ? Yani önemli uygulamaların taşınması ne gibi bir sorun yaratabilir, cihaza bir açık mı veriyoruz bu uygulama ile ?

Launcher ve sistem programlarını taşımamanız önemli. Diğer uygulamaların taşınmasında sorun olmaz.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
arkadaşlar dediğiniz program android 4 te çalışmıyor galiba