XP Tr Dil Paketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uSuLca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar elimde İngilizce XP var ben bunu türkçe kullanmak istiyorum. Yüklemeden sonra dil paketi indirerek yüklesem olur mu?. Yada ben bu XP yı kurmadan önce dil paketini indirdiğim xp işletim sisteminin içine entegre edebilir miyim?

Yani Xp format dosyasının içine türkçe dil yaması atıp kurulumdan sonra xp yi türkçe kullanabilir miyim?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Eğer internetin indirmeye elverişli ise cshtr de katılımsız katılımlı içinde bütün driverlar olan vb gibi özelliklerde hazır xp isoları bulabilirsin.

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer internetin indirmeye elverişli ise cshtr de katılımsız katılımlı içinde bütün driverlar olan vb gibi özelliklerde hazır xp isoları bulabilirsin.

Üstadım ben bu işlerden pek anlamıyorum istiyorum ki tertemiz bir xp olsun gereksiz şeyler çıkartılabilir tabi. Öyle tema vs bişey istemem Birde tr olsun yeter varmı acaba böyle bir paylaşım? Bir yol Gösterseniz...

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samilcan bende tam senın yazdığın linkteki xp yi gördüm inceliyordum :) Güzel göründü gözüme. Ben mevcut (windows7) sistemimi bozmadan xp yi kurup nasıl deneyebilirim. Harici bir HDDm var acaba ona kurulum yapsam nasıl olur.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yerel disk ye yi biçimlendirip kurabilirsin.pc açtığında da sana sorar win7 mi xp mi ?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Samilcan bende tam senın yazdığın linkteki xp yi gördüm inceliyordum :) Güzel göründü gözüme. Ben mevcut (windows7) sistemimi bozmadan xp yi kurup nasıl deneyebilirim. Harici bir HDDm var acaba ona kurulum yapsam nasıl olur.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Virtual box tam istediğin gibi bir program. Forumda konusu var biraz araştır yada arama butonunu kullan :)

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
virtuaal boxu duymustum dur bakayım bir araştırayım :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
öncelikle şunu söyleyim win7 üstüne xp kurarsan sadece xp açılır seçme şansın olmaz elinde win7 dvdsi veya recovery cdsi olmalı ki win7 açılsın ama bu seferde xp açılmaz onu da easybcd isimli programı yükleyerek listeye eklersin ancak öyle görürsün tüm bunlar yeni versiyonun üstüne eski versiyon kurduğun için olacak tabiki
kısacası zahmetli iş, ben üşenmedim zamanında denedim bi faydasını görmedim açıkçası (ing.ce xp vardı elimde türkçe yamasıda duruyor ÖM ile ulaş gerekirse upload ederim)
sırf merağından yükleyeceksen daha önce hiç kullanmadıysan xpyi o zaman bu denemeyi virtualbox yada windows 7 xp mode ile yapmanı öneririm :)
dediğim gibi daha önce aynı şeyi ben denemiştim tavsiyem boşuna uğraşma :) getirisi yok ama götürdüğü boşa giden zaman var maalesef..

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle şunu söyleyim win7 üstüne xp kurarsan sadece xp açılır seçme şansın olmaz elinde win7 dvdsi veya recovery cdsi olmalı ki win7 açılsın ama bu seferde xp açılmaz onu da easybcd isimli programı yükleyerek listeye eklersin ancak öyle görürsün tüm bunlar yeni versiyonun üstüne eski versiyon kurduğun için olacak tabiki
kısacası zahmetli iş, ben üşenmedim zamanında denedim bi faydasını görmedim açıkçası (ing.ce xp vardı elimde türkçe yamasıda duruyor ÖM ile ulaş gerekirse upload ederim)
sırf merağından yükleyeceksen daha önce hiç kullanmadıysan xpyi o zaman bu denemeyi virtualbox yada windows 7 xp mode ile yapmanı öneririm :)
dediğim gibi daha önce aynı şeyi ben denemiştim tavsiyem boşuna uğraşma :) getirisi yok ama götürdüğü boşa giden zaman var maalesef..

Ustad bilgisaarımın özellikleri düşük oyunlarda bir parça daha rahat olsun diye XP yükleyip oyunları onda açmak istyorum amacım o ama merak etmıyor da değilim :) Ne gelirsemeraktan :)

Reaksiyon puanı
2,148
XP yükleyince win7 boot gidecek, VistaBootPRO_3.3.0 programıyla geri getireceksin sonra XP gidecek oradan da EasyBCD 1.7.2 ile XP yi ekleyeceksin.
Bu kadar :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ustad bilgisaarımın özellikleri düşük oyunlarda bir parça daha rahat olsun diye XP yükleyip oyunları onda açmak istyorum amacım o ama merak etmıyor da değilim :) Ne gelirsemeraktan :)
benimde asıl kurma sebebim aynı idi ama pcnin özellikleri düşük diye değilde daha akıcı olsun diye yüksek ayarlarda oynayabilmek için denedim :D
FRAPS isimli bir program var directx ile ilişkileniyor ve directx kullanan herhangi bir uygulama çalıştığında (mesela bir oyun) ekranın köşesinde FPS gösteriyor onu kullanarak arada fark var mı kontrol ettim hem dead space 2 hem de protoype oyunu ile yaptım bu testi ve şaşırtıcı ama 1 FPS bile farketmedi :D
yani senin anlayacağın rahatlatma falan söz konusu değil, ama bu benim sistem konfigürasyonum için geçerli sende belki fark olur fakat büyük bir fark olmaz bunu bil
ayrıca ikimizinde aynı şeyleri düşünmüşüz hep, tek fark ben çoktan yapmışım, önerilerimi okurken bunu dikkate al :D