XP silip Windows 7 nasıl kurarım?

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

Ben bilgisayar formatı hakkında aşırı yüksek bir bilgi birikimine sahip biri değilim, ama sıfır da değil tabi ki bildiklerim. Sadece emin olmadan işim garanti olmadan bir şeye kalkışmayı sevmiyorum. Neyse Konuya geleyim;

Benim bilgisayarımda XP SP3 kurulu, ben XP den sıkıldım Windows 7 kurmak istiyorum. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu güne kadar attığım formatları sadece XP ye atıp aynı sistemi kullandığımdan diğerleri hakkında bilgim yok hele değiştirme konusunda hiçbir bilgim yok. Bana açıklama yapabilecek, hatta resimli ayrıntılı öğretebilecek yardımsever bir arkadaş arıyorum. :)

Yardım edebilirseniz çok minnettar olurum.

Teşekkür ederim.

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha önce hiç format attınmı ?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kurulumu çok basit. DVD takıp baştan başlatıyorsun, dil ve klavye ayarını yaptıktan sonra gelişmiş seçeneğiyle devam ediyorsun. Sonra karşına disk bölümleme falan çıkıyor. XP'nin kurulu olduğu bölümü silip yeni bir bölüm kuruyorsun. Sonra Windows 7 yükleyeceğin bölümü seçip ileri düğmesine tıklıyorsun. DVD de masaüstü gelene kadar bilgisayarda takılı kalabilir..

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
windows 7 kurulumu xp den daha kolaydır sadece biostan başlatıp xp gibi kuracaksın :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yapacağın çok farklı bir işlem yok.
Xp kuruyormuş gibi...

Reset at, USB veya CD hangi ortamdan kuracaksan ordan boot ettir (nasıl olacağını bilmiyorsan anlatayım).

Önce şu ekran çıkacak
1501windows7kurulum1500nm7.png

Bir tuşa bas ve bekle

Windows ekranı çıkacak ve bir süre sonra dil ayarları gelecek

01-vistaxp-kullanirken-windows-7yi-deneyin.jpg

Dili ayarlardıktan sonra ileri diyorsun ve aşağıdaki ekran gelecek.
Burada da şimdi yükle diyorsun

sshot-18.png

Daha sonra güncellemeleri otomatik yükleyelim mi gibi bişey gelecek
Son olarak lisans zımbırıtıs çıkacak onuda kabul edip ileri dediğinde

f14706b1-8c3a-427c-8740-a5619b9d6445.jpg

İşte burda özel(gelişmiş) seçerek bilgisayarındaki diskleri ve bölümlerini görüyorsun.

sshot-24.png

Normalde XP neredeyse onu biçimlendir 3-5sn içinde ileri diyerek seçtiğin diske kurulumu başlatabilirsin.

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapacağın çok farklı bir işlem yok.
Xp kuruyormuş gibi...

Reset at, USB veya CD hangi ortamdan kuracaksan ordan boot ettir (nasıl olacağını bilmiyorsan anlatayım).

Önce şu ekran çıkacak
1501windows7kurulum1500nm7.png

Bir tuşa bas ve bekle

Windows ekranı çıkacak ve bir süre sonra dil ayarları gelecek

01-vistaxp-kullanirken-windows-7yi-deneyin.jpg

Dili ayarlardıktan sonra ileri diyorsun ve aşağıdaki ekran gelecek.
Burada da şimdi yükle diyorsun

sshot-18.png

Daha sonra güncellemeleri otomatik yükleyelim mi gibi bişey gelecek
Son olarak lisans zımbırıtıs çıkacak onuda kabul edip ileri dediğinde

f14706b1-8c3a-427c-8740-a5619b9d6445.jpg

İşte burda özel(gelişmiş) seçerek bilgisayarındaki diskleri ve bölümlerini görüyorsun.

sshot-24.png

Normalde XP neredeyse onu biçimlendir 3-5sn içinde ileri diyerek seçtiğin diske kurulumu başlatabilirsin.

benim sistem c: de. Sadece C: yi biçimlendirirsem D: de bi sıkıntı olur mu? Yoksa C: neyse o da ona uyar mı? :D

Dediğim gibi tereddütlerim var bilmeden iş yapmayı sevmiyorum.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
benim sistem c: de. Sadece C: yi biçimlendirirsem D: de bi sıkıntı olur mu? Yoksa C: neyse o da ona uyar mı? :D

Dediğim gibi tereddütlerim var bilmeden iş yapmayı sevmiyorum.

Sistem C deyse sadece C yi formatla D de dosyaların kalsın sıkıntı yok.

Yalnız format olayına geçmeden şunu kontrol et.
C diskin kaç gb?
10-20-30-50gb bunu aklından not et...

O format ekranı geldiğinde C D E F bir karışıklık olmasın, kapasitelerinden de kesinleştir doğru yeri formatlamak için.

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistem C deyse sadece C yi formatla D de dosyaların kalsın sıkıntı yok.

Yalnız format olayına geçmeden şunu kontrol et.
C diskin kaç gb?
10-20-30-50gb bunu aklından not et...

O format ekranı geldiğinde C D E F bir karışıklık olmasın, kapasitelerinden de kesinleştir doğru yeri formatlamak için.

C: D: şeklinde görünmeyip te ayrıldığı boyutlarına göre mi görünüyor o yüzden mi öyle dedin?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
C: D: şeklinde görünmeyip te ayrıldığı boyutlarına göre mi görünüyor o yüzden mi öyle dedin?
Normal şartlarda C ve D diye + gb diye boyutları ile görünür.
Ancak sanırım diskte sıkıntı olunca C D çıkmıya biliyor, bir arkadaşın PC sinde başıma gelmişti.
150gb a 70gb dı
Bende 150gb lık bölüm yedektir diyerekten 70gb lık yeri silip format attım ama meğersem 70gb yedek, 150gb lık bölüme windows kurmuş :blink:

Neyseki kayda değer bişey yokmuş günlerce veri kurtarmak ile uğraşmadım sonra :S

Çok nadir olsada C D çıkmayabilir. O sebepten bölümler kaç GB bilmekte fayda var.

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Normal şartlarda C ve D diye + gb diye boyutları ile görünür.
Ancak sanırım diskte sıkıntı olunca C D çıkmıya biliyor, bir arkadaşın PC sinde başıma gelmişti.
150gb a 70gb dı
Bende 150gb lık bölüm yedektir diyerekten 70gb lık yeri silip format attım ama meğersem 70gb yedek, 150gb lık bölüme windows kurmuş :blink:

Neyseki kayda değer bişey yokmuş günlerce veri kurtarmak ile uğraşmadım sonra :S

Çok nadir olsada C D çıkmayabilir. O sebepten bölümler kaç GB bilmekte fayda var.

Anladım. Teşekkür ederim dikkate alacağım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş bende windows xp kurmak isterimm eğer bana söylersen bende sana windows 7 kurmana yardım ederim

dangerx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende yıllardır vazgeçilmez Xp pro kullandım ve hala kullanıyorum. Ama bazı şeyler vazgeçmeme neden oluyor microsoft uygulamalarını xp den kullandırmıyor haliyle. Bazı yeni prog hep win 7 ile daya uyumlu. Zamanada uymak gerketiğinide düşünerek bende geçeceğim bugünden sonra elvada xp

selocan1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim bi sorum olacak benim eski masaüstü bilgisayarım xp ona windows 7 yükleyeceğim nasıl yükleneceğini biliyorum ama şöyle bi sorum var masaüstü pcnin markası farklı bende toshıba nın bi w7 cd si var elimde yani masaüstü pc toshıba değil ama ben ona toshıbanın cdsini yuklersem bi sıkıntı çıkarmı?