XP Mavi Ekran

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar son üç gündür günde 10 - 15 kere mavi ekran yüzünden bilgisayar kapanıyodu. İnternetten araştırma yaptım ve orda söylenenlerin bir kısmını yaptım (veri kaybına uğramamak için) ancak yaptığım işler hiçbir işe yaramadı, aksine bilgisayarda geri döndürülemez bir hataya sebep oldum. Şimdi benim sizlerden istediğim Windows klasörünü nasıl tamir edebileceğim konusunda bana fikir vermeniz (İçindeki programlarım tamirden sonra çalışır durumda olursa iyi olur). :helpsmilie:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows CD'sini takıp "Repair" seçeneğini seçmen lazım. Hangi SP yüklü ise, o CD'yi kullanman gerekir.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar sonunda mavi ekranda ne yazdığını buldum, yazıyorum:
"
STOP: c000021a {Onarılmaz Sistem Hatası}
Windows SubSystem sistem işlemi, 0xc0000005 durumu ile beklenmeyen biçimde sonlandı (0x7c9001b3 0x006eed04).
Sistem kapatıldı.
"
Teknik bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin bilgisayarı iki - üç gün içinde tekrar kullanmam gerekecek.

FiRARDA

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alıntıdır nette gezerken buldum.

Stop c000021a {Fatal System Error} (Dur c000021a {Önemli Sistem Hatası})
The session manager initialization system process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000017 (0×00000000, 0×0000000) The system has been shut down. (Oturum yöneticisi başlatma sistem işlemi 0xc0000017 (0×00000000, 0×0000000) durumu vererek beklenmedik biçimde sonlandırıldı. Sistem kapatıldı.)

Öncelikle Bu hatanın Nedeninden bahsedelim.

Neden ?

Bu hata iletisini alma nedenleriniz Malum Microsoft firmasının malum olağan hatalarından birisi diyebilirim. Sizin bişi yapmanıza yada yanlış bir şey yapmanızı gerektirmeyen olası Windows’un verebileceği hatalardan birisidir.

Bilgisayarınızı açarken Stop c000021a {Fatal System Error} (Dur c000021a {Önemli Sistem Hatası})
The session manager initialization system process terminated unexpectedly with a status of 0xc0000017 (0×00000000, 0×0000000) The system has been shut down. (Oturum yöneticisi başlatma sistem işlemi 0xc0000017 (0×00000000, 0×0000000) durumu vererek beklenmedik biçimde sonlandırıldı. Sistem kapatıldı.) diye hata alabilirsiniz.

Bu hata sonucunda Memory.dmp dosyanıza erişim engellenmiş dosyanın yeri değişmiş yada dosya adı değişmiş olabileceğinden veyahut dosya zarar görmüş olabileceğinden dolayı bu hata iletisi ile sisteminiz kalabilir.

ÇÖZÜM :

Öncelikle sisteminizi GÜVENLİ KİP’te Administrator olarak açın bunun için Bilgisayarınız açırken F8 tuşu ile seçeneklere gelip Güvenli Kip seçiniz bilgisayar açılırkende Administrator hesabını tıklayarak sisteminizi açınız. Eğer ki sisteminiz yine açılmazsa o zaman tekrar bilgisayar açılırken Güvenli Kip yerine f8 tuşu ile seçeneklere gelerek EN SON EN İYİ YAPILADIRMA ayarlarını seçiniz.

Yinede sisteminiz açılmıyor ise o zaman Windows XP CD nizi bilgisayarınıza takıp bilgisayarınız için windows kurulumuna geçin bu esnada sizden Sistemi onarmak için R tuşuna basın bölümüne geldiğinizde “R” tuşuna basarak sisteminizdeki açılış dosyalarını onarın. Bu işlem ile Windows CD nizden Orjinal açılış dosyalarını yükleyerek sisteminizin zarar görmüş dosyalarını temizlemiş ve tazelemiş olacaksınız. Ve bu işlem bittiğinde F3 ile çıkış yapıp sisteminizi yeniden başlatarak açabilirsiniz.

Sisteminiz açıldığı zaman ..

BAŞLAT > ÇALIŞTIR sekmesine gelip REGEDIT yazıp Enter ‘e basınız.

Karşınıza Sisteminizin KAYIT DEFTERİ yani Registry bölümü açılacaktır.

NOT: Bu bölümde eğer ki hata yaparsanız yanlış bişi yaparsanız sisteminiz açılmayabilir bozulabilir. Aman dikkkat edin sorumlu değilim sadece söylediklerimi yapın. Farklı bişi yaparsanız sistem bir daha açılmayabilir yada Ciddi arızalara yol açabilir.

* HKEY_LOCAL_MACHINE on Local Machine‘i (Yerel Makine üstünde HKEY_LOCAL_MACHINE) tıklatın
* Registry (Kayıt Defteri) menüsünde, Load Hive‘ı (Yığını Yükle) tıklatın.
* Eski Windows’un System (Sistem) yığınının yolunu yazın (normalde %systemroot%\system32\config\system) ve Open‘ı (Aç) tıklatın.

* Anahtarın adı sorulduğunda, DENEME yazın
* Sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\ DENEME\Select bölümüne gelin.
* Current DWord değeri için olan ayara dikkat edin. normalde 0×1‘dir ve CURRENT:Reg_Dword:0×1 ile temsil edilir. Bu değer, özgün Windows NT yüklemenizin “CurrentControlSet” değerinin, bu pencerede ControlSet001′e karşılık geldiğini gösterir. Değer 2 olsaydı, özgün Windows NT yüklemenizin “CurrentControlSet” değerinin ControlSet002′ye karşılık geldiğini gösterir
* HKEY_LOCAL_MACHINE\ DENEME\ ControlSetXXXXX\ Control\Session Manager değerini açınız. NOT: Bu XXXXXX bölümü önceki adımda belirlediğiniz CurrentControlSet değeridir.
* Session Manager (Oturum Yöneticisi) anahtarı altındaki tüm PendingFileRenameOperations girdilerini bir yere yazın ve bu değerleri silin.
* DENEME yığınını tıklatın ve Registry (Kayıt Defteri) menüsünde Unload Hive‘ı (Yığını Kaldır) tıklatın.
* Registry (Kayıt Defteri) menüsünde, Load Hive‘ı (Yığını Yükle) tıklatın.
* Önceki yüklemenin Software (Yazılım) yığınının yolunu yazın (normalde %systemroot%\system32\config\Software) ve Open‘ı (Aç) tıklatın.
* Anahtar adı sorunca DENEME2 yazın.
* Aşağıdaki kayıt defteri anahtarlarındaki tüm PendingFileRenameOperations girdilerini kaldırın:

HKEY_LOCAL_MACHINE\TEST2\ Microsoft\Windows\ CurrentVersion\RunOnce

HKEY_LOCAL_MACHINE\TEST2\ Microsoft\Windows\ CurrentVersion\RunOnceEx
* DENEME2 yığınını tıklatın ve Registry (Kayıt Defteri) menüsünde Unload Hive‘ı (Yığını Kaldır) tıklatın.
* Registry Editor’dan (Kayıt Defteri Düzenleyicisi) çıkın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın..

Sisteminiz eğer bir hata yapamadıysanız düzgün bir biçimde açılacaktır. Hadi kolay gelsin …

HARBİKIZ

Profesör
Reaksiyon puanı
135
bilgisayar açılırken Güvenli Kip yerine F8 tuşu ile seçeneklere gelerek EN SON EN İYİ YAPILADIRMA ayarlarını seçiniz.............kolay gelsin.......

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşım senin dediğinide denedim ancak yine aynı hatayı verip kapanıyo bilgisayar.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Konuyu tam okumadım ama:
Al bir xp kurulu başka bir bilgisayar kopyala windows dizinini kendi bilgisayarına al :P
Yada başka bir diskden kurulum yap.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Tamamdır. Ancak hemen şimdi halledebileceğim birşey değil bir yada iki gün sürebilir...

MetaMorphos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kardesim Aynı Hata Bende de Oluyordu. Format Atmayı Denedim Fakat Aynı Hatayı Tekrar Verdi. Bende PC'yi Yetkili Servis'e Götürdüm. Bana Bilgisayarım'da Virüs Olduğu Söylendi Fakat Virüz Olduğunu Düşünmüyorum. Ancak Yetkili Servisteki Calısanlar Bilgisayarı Bi Format'la Düzelttiklerini Söylediler. Ama Format'ı Ben Attığımda Bilgisayarım Düzelmemisti En Sasırdığım Da Buydu :D

Bence Bilgisayarını En Yakın Yetkili Servis'e Götür :D

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bilgisayarda üçüncü bir hard disk bölümü daha vardı, o bölüme xp kurdum, Acronisle yedeğini aldım ve aldığım yedeği C'ye kurmak istedim. Herşey düzgün ilerlerken birden mavi ekran hatadı verdi bilgisayar, hiç beklemediğim bir şekilde kapandı. Üçüncü bölüm tarihe karıştı. Herhangi bir şekilde yeni bölüm oluşturamıyorum o bölgeye. Şimdi benim merak ettiğim o bölüm tarih mi oldu yoksa kurtarabilir miyim?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Eğer PC'de önemli bilgilerin yoksa HDD'ye full çak formatı.İyice kaşınıyor senin PC :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
D bölümünde var önemli bilgilerim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
STOP: c000021a {Onarılmaz Sistem Hatası} Windows SubSystem sistem işlemi, 0xc0000005 durumu ile beklenmeyen biçimde sonlandı (0x7c9001b3 0x006eed04). Sistem kapatıldı.

Bu hatayı veriyor benim bilgisayar ve hiç acilmiyor format cd si takiyorum okumuyor ne yapmam gerekiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş Farklı Bir Harddisk dene kesin çözülür gene olmadıysa farklı ram dene o bilgisayara uuyumlu