Xp kurarken satayı devre dışı bırakma....

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sam@
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende vista vardı ve gına geldiğinden xp ye dönmek istedim ama xp sata yı tanımadığından ancak sata yı devre dışı bırakarak kursum....Bu satayı devredışı bıraktığımda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım.....?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
diskin sata ise devredışı bırakıp neyi kurcaksın nereye kuracaksın?
anakartın cd'si içinde sata driver vardır, onu dikete yaz, sonra xp kurmauya başla mavi ekran çıkınca F6'ya bas biraz sonra yeni disk ekleme ile ilgili yönerg çıkacak
"S" tuşuna bas, disketi tak enter'a bas, çıkan listeden XP olanı seç yine enter'a bas
nomal kuruluma devam et, böylece XP sata diskini tanımış olur.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bizim arkadaş da aynı yöntemi uyguladı , 1,5 seneye yakındır paşalar gibi kullanıyor...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
xp satayı tanımıyor mu? kim diyo onu? gayet güzel tanıyor valla kurulumda da.. En eski xp sürümünü mü kullanıyorsunuz yoksa

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
AHCI modunda rahatlıkla kurabilirsin. XP cdsine nlite ile sata sürücüsünü entegre etmeni tavsiye ederim. Detayları google'da arama yaparak bulabilirsin.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
xp satayı tanımıyor mu? kim diyo onu? gayet güzel tanıyor valla kurulumda da.. En eski xp sürümünü mü kullanıyorsunuz yoksa

abi sen hangi sürümden bahsediyosun :wassat:

benim bildigim xp nin tüm sürümleri desteklemiyo satayı

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sata lar hata vermior ben ilk defa burda duyuyorum
şaşırdım
beni şaşırtan yetenekler burda da mevcut :)

tiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende vista vardı ve gına geldiğinden xp ye dönmek istedim ama xp sata yı tanımadığından ancak sata yı devre dışı bırakarak kursum....Bu satayı devredışı bıraktığımda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım.....?

ben birçok dizüstü bilgisayara bu şekilde kurdum hiç bir problemle karşılaşılmadı daha...sadece satayı xp yi kurduktan sonra yeniden aktif edince mavi ekran geliyordu sanırım, öyle kalsın...

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bnm dediğim zp sata driverim yok sata yı (AHCı)devredışı bıraktım...Bu ilerde sorun olur mu....