XP format sorunu

sonsamuraii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaslar SDN yi daha önceden takip ediyordum ancak forumlarına hiç girmemiştim.Şimdi bir sorunum var belki sizin sayenizde bi çözüm bulabilirim.
windows cdsini bilgisayara takıyorum. "CD'den yüklemeyi başlatmak için bir tuşa bas" bölümüne gelince yüklemeye dewam ediyorum.Mavi ekranlı windows kur bölümü geliyor ve yüklemeleri başlıyor, daha sonra henüz sözleşme gelmeden önce (en başta f8 e basıp kabul ettiğimiz) windows kur mavi ekranı gidiyor ekran siyah olarak kalıyor sol üstte yatay bi çizgi yanıp sönmeye başlıyor. Klavyenin lambaları yanmıyo, bilgisayar hiç bi işleme tepki vermiyor. Bios pilini çıkartıp hafızasını sildim bişi olmadı, 2 tane 512lik ramim var ikisini ayrı ayrı denedim (slotları değiştirerek) bişi olmadı. Garip olan Hdd'teki c kısmına cd ile format atamadığım için Partition manager programını kullanarak C ye format attım. Yani format atmasam windowsu hala kullanabilecektim.
1 haftadır uğrasıorum bi sonuc bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim...
Not:3 farklı windows cdsi kullandım. yani cd'de de bi sorun yok...

murteza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haddiskinide kotrol et veya değiştir,
birde öyle dene..

foreverGS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows cdnde problem olabilir başka bi cd ile dene bence!!!!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
bir de birincil disk bölümü ayarlarını falan kontrol et bidaha istersen partitionla?

BreakOut

Asistan
Reaksiyon puanı
0
FarkLı xp cd'si ve baska bı cdrom takarak dene bide kardeş..

casual1st

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kondansatörlerinde şişme falan var mı? ram slotlarına sadece 1 ram takarak denedin mi? istersen harddsikini de hdd regenerator ile bir tara bad varmıdır falan die

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harddiste problem var diye düşünüyorum..başına gelen bilir dimi ama??

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim tahminim; harddisk veya ram..

Windows cdsi zaten mavi ekranda sanal sürücü oluşturduğundan hardisk ile alakalı bir işlem söz konusu değildir ta ki Sözleşmeden sonrasına dek.. F8 ile birlikte harddisk okunur boyutlar belirlenir ve işlem için bilgiler verilir.. Tam o sırada ekran donuyorsa büyük ihtimalle harddiskte sorun vardır.. Diğer bir ihtimal ise Ram cd okuma konusunda ram sorunlu olduğunda cd sanal bellek oluştururken ram arızalı dahi olsa bir noktaya kadar sorunsuz cdyi okuyabilir işlem yapabilir.. Ancak bir noktadan sonra ramın kullanım boyutu arttıkça sorun ortaya çıkıp bu tür kilitlenmelere sebep olabilir..

Tavsiyem hdd ve ram ı kontrol ediver..

sonsamuraii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
malesef sorun anakartta cıktı. Bilgisayara Ghost kullanarak windowsxp yükledim daha sonra usblerin tanımadığını farkettim ve driverini buldup kurunca bilgisayar dondu.Yani artık usb girişlerim çalışmıyo.Şimdide bilgisayardan ses alamıyorum. Driveri kurulu olmasına ragmen ses gelmiyo. Galiba anakartımı değiştirmenin zamanı geldi.
cevaplarınız için sizlere çok teşekkür ederim.