XMP Açıkken Windows Açılmama Sorunu

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar, öncelikle yeni bir sistem topladım sistemin gerekli bileşenleri olarak şu şekilde :
MSI B450M PRO-VDH 2133mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX Anakart
AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci
2x G.Skill 4GB RipjawsV 3200mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3200C16S-4GVKB)

Başlıkta da belirttiğim gibi BIOS son sürümüyle güncel iken XMP açtığımda (Profil 1 2933mhz, Profil 2 3200mhz). Profil 2 ye aldığım zaman Windows açılırken "Kurtarma: Windows Düzgün Yüklenmemiş Gibi Görünüyor." diyen bir hata çıkıyor sonrasında tekrar tekrar yeniden başlatıp aynı hatayı veriyor kısacası Windowsu açamıyorum. Profil 1 e aldığımda ise açılıyor 5 10 dk sonra veriyor stabil bir şekilde çalışmıyor. XMP yi kapattığımda ise sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. HDD ve SSD de bir sorun yok ve Windows'u temiz bir şekilde 2 sefer kurdum. Ayrıyetten bütün Windows, chipset vb driverlar güncel durumda. XMP yi açarak bu hatalardan kurtulmamın ve RAM'leri 3200mhz de kullanabilmemin bir yolu var mıdır?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Büyük ihtimalle anakart veya RAM arızası var. Güncel BIOS sürümü ile de alakalı olabilir.

ironaddict

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Büyük ihtimalle anakart veya RAM arızası var. Güncel BIOS sürümü ile de alakalı olabilir.
Sabah Memtest yapacağım ama RAM'lerde sorun olduğunu pek sanmıyorum varsa da değiştireceğim artık ama RAM'lerde sorun yoksa BIOS sürümünü bir önceki sürüme düşürsem sorun düzelebilir mi bi forumda öyle birşey okumuştum

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Sabah Memtest yapacağım ama RAM'lerde sorun olduğunu pek sanmıyorum varsa da değiştireceğim artık ama RAM'lerde sorun yoksa BIOS sürümünü bir önceki sürüme düşürsem sorun düzelebilir mi bi forumda öyle birşey okumuştum
BIOS sürümü ile alakalı olması muhtemel tabi. Ya bir sonraki sürümün çıkmasını bekleyin ya da önceki sürüme düşürün.