Xiaomi Uzun Vadede

MuhammedCk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xiaomi uzun vadede götürür mü arkadaşlar? Lütfen kendi telefonunuz diye öve öve bitirmeyin objektif olun.En az 3 sene götürmesi gerekiyor.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Kullanıma bağlı olarak götürür.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Her telefon götürür. Fakat kullancı alışkanlıkları da önemli. Yoksa bir problem olacağını sanmıyorum. Arkadaşım hala mi a2 lite kullandığını düşünürsem...

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Xiaomi uzun vadede götürür mü arkadaşlar? Lütfen kendi telefonunuz diye öve öve bitirmeyin objektif olun.En az 3 sene götürmesi gerekiyor.
Bunun kesin bir cevabı yok. Telefonun modeline ve kullanıcıya bağlı. Bana kalsa Samsung Galaxy S3 Mini baya dayanıklı çıktı. Alo desin sadece deyip kullanılırsa öyle tabi. 7 yıldır elimizde. :o

Xiaomi, Oppo, Huawei vs. fark etmiyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Marka yerine markanın yazılım kalitesine bakmak lazım. Ne kadar stabil çalışmaya elverişli, ne kadar sorunsuz diye.

Açıkçası söyleyeyim Xiaomi'nin yazılımı uzun zamandır düzeltilmiyor hala dengesiz bir yazılım. Xiaomi yazılımına sahip bir telefonu verimli kullanıp 3 ve daha fazla yıl stabil kullanan görmedim. Şahsen de şu an Redmi Note 8'in ısınma dengesinin bozulduğunu, hızlı davrandığımda yetişemeyip takıldığını ve internet konusunda çok dengesiz davrandığını görüyorum. Ara yüz zaten hep takılıyordu.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hiç sanmıyorum. Mi serisi zor 4 yılı görürken Redmi serisi ??
Aynen.Redmi Note 10 Pro 2,5 yıl dayanır bence, sonrası zor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun kesin bir cevabı yok. Telefonun modeline ve kullanıcıya bağlı. Bana kalsa Samsung Galaxy S3 Mini baya dayanıklı çıktı. Alo desin sadece deyip kullanılırsa öyle tabi. 7 yıldır elimizde. :eek:

Xiaomi, Oppo, Huawei vs. fark etmiyor.
Cihaz çalışması farklı hala ilk günkü gibi hızlı olması ve kasmaması farklı. Ona bakılırsa 21 yıllık Nokia 3310 hala çalışıyor.

Son düzenleme:

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Aynen.Redmi Note 10 Pro 2,5 yıl dayanır bence, sonrası zor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cihaz çalışması farklı hala ilk günkü gibi hızlı olması ve kasmaması farklı. Ona bakılırsa 21 yıllık Nokia 3310 hala çalışıyor.
İlerideki modelleri nasıl satacaklar? Planlı eskitme yaparak yenisini satıyorlar. :D

Reaksiyon puanı
1,056
Kullanışa göre değişir 2017nin başında Nokia 6 aldım ve hala kullanıyorum Tamı tamına 4.5 yıllık telefon

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Xiaomi yi ucuza alıp her sene değiştirecen. Sürekli güncel teknolojileri barındıran yeni cihaz kullanmış olucan. Yada çok para verip iPhone alıcan 5 sene boyunca aynı telefonu aynı teknolojiyi kullanıcan. Ben iki hafta önce 4bin liraya mi10t aldım 1 sene sonra değiştireceğim. Gerçi ben iPhone Xs i de 1,5 sene kullanmıştım. Sıkılıyorum ben daha fazla kullanamıyorum. İnsan değişiklik istiyor. Xiaomi bu iş için güzel.

___Melissa

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Orta üst segment bir telefon olur ve iyi bakılırsa bir de custom rom , xiaomi.eu rom yüklenirse tadından yenmez. Batarya değişimi her telefonda birkac sene sonra mutlaka şart oluyor. Bunun haricinde bir sıkıntı çıkmaz. Kullanıma bağlı kısaca.
Bazi kullanıcılar Xiaomi çöp vs deyip iPhone övmeyi kendilerine hobi edinmiş halde. Kafanızı karıştırmasın bu. iOS yani Apple demek = Kafes. Sadece onun izin verdiği kadarıyla işlem yaparak kullanırsın. Android ise linux gibidir ki temelde linux çekirdeği kullanır. Her şeyi yapabilirsin.

Elbette tercih kişinin kendi kararıdır hangi markanın hangi modelini ve segmentini kullanacağı. Önemli olan iyi ve bilinçli kullanmak. Objektif yorum yaptığım için kızgın , gülme bile atacak olanlar vardır şimdi ??