Rehber Yatırım Nasıl Yapılır ?

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
1,189
Yatırım üç ana başlıkta değelendirilebilir

1 -) kısa vade
2 -) orta vade
3 -) uzun vade

Şirketler ayakta kalabilmek için sürekli yatırım yapmak zorundadır; Eğer teknoloji ve AR-GE yatırımı yapmazsanız bedellerini ödersiniz

Ayrıca şirketlerin kendini garantiye alabilmek ve sıkıştığında borca girmeden finans sağlayabilmek için bazı yatırımları olabilir…

Günümüzde birçok holding yatırımlarını kredi borcuyla yapıyor…Bence yanlış bir yöntem izliyorlar…Birçoğu şuanda bedel ödemeye başladılar…Çünkü küresel piyasa daraldığında; Firmaların en büyük kabusu kredi borçlarıdır…Küresel daralmalarda arz-talep az olduğu için kredi borçları firmaların içinden çıkamayacağı bir hale gelebilir…

Peki neden borçlanırlar ?

Kısa vadede ana hesaptaki paralarını çalıştırmak için kredi çekerler yada yatırım yapmak ve ana hesabı boşaltmamak için kredi çekerler; Kısacası hızlı ticaret ile para çabuk dönsün diye kredi alırlar…

Buna kısa vadeli yatırımlar deriz…

Orta vadeli yatırımlar firmaların önlerine koymuş oldukları hedeflere yöneliktir;

Genellikle firmalar 10 yıllık bir program hazırlar ve adımlarını buna yönelik atmaya özen gösterirler; Eğer başarıya ulaşırsa buna orta vadede kazanılmış başarılı yatırım deriz…

Peki uzun vadeli yatırım nedir ?

Toprak yatırımıdır çok net uzun vadede tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kazandırır…Bazı firmalar yatırımlarına garantör olması için boş toprağa yatırım yapar ve Öylece bekletirler…

Eğer tarım arazisi ise daha kârlı ekip biçer ve mahsül satarlar; Ancak uzun vadede yatırım büyük sabır ister; Bilgi ve deneyim ister…

Benim tercihim sürekli orta ve uzun vadeli yatırımlardır…Hiçbir zaman borçlan iş yapmadım…13 yıl evvel arabamı sattım o işçilerin parasını ödedim yinede borçlanmadım…

Çünkü arabayı satarsam işime yatırım yapmış olurum…Biliyorum ki işin satışı olunca daha iyi araba alacağım ama kredi alırsam faiziyle beraber ödeyeceğimden o işi başkasına yapmış olurum yani başkası için çalışmış olurum…

Nitekim de daha iyi arabalar aldım…

Siz siz olun kendi işiniz uğrunda borç işini ensona bırakın sabırlı olun…

Son düzenleme: