xiaomi red mi 7 belleği hakkında ?

Assismr977

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar, iyi forumlar.

Babam yaklaşık 7 yıldır Samsung S4 8GB kullanıyor ve ona doğum gününde yeni bir telefon almaya karar verdim. Kendim Red Mi 8 Pro kullanıyorum o yüzden Xiaomi ilk tercihim kendiside beğenmişti fakat red mi 8 alacak bütçem yok ancak bütçem red mi 7 16GB olan versiyonuna yetiyor.

Kendisi öyle telefonda bankacılık uygulaması dışında uygulama kullanan biri de değil genelde alo alo demek için kullanıyor. Sizce 16GB'lık versiyonunu alsam bir sıkıntı olur mu ?

Kadir Ortakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
171

Babam yaklaşık 7 yıldır Samsung S4 8GB kullanıyor ve ona doğum gününde yeni bir telefon almaya karar verdim. Kendim Red Mi 8 Pro kullanıyorum o yüzden Xiaomi ilk tercihim kendiside beğenmişti fakat red mi 8 alacak bütçem yok ancak bütçem red mi 7 16GB olan versiyonuna yetiyor.

Kendisi öyle telefonda bankacılık uygulaması dışında uygulama kullanan biri de değil genelde alo alo demek için kullanıyor. Sizce 16GB'lık versiyonunu alsam bir sıkıntı olur mu ?
Zaten sistem dosyaları dünya kadar yer kaplıyor, malum artık fotoğraf teknolojisinin gelişmesiyle her kare fotoğraf daha da yüksek boyutlu olmaya başladı. Artık 32 GB bile yetmezken 16 GB sorun çıkartmaz diyemiyorum, bütçeni biraz aşabiliyorsan en azından 32 GB olanını almaya çalış. Ama alamıyorsan da canın sağolsun ne diyelim. Eğer alacak olursan bir kaç tavsiyem olacak:

-Telefona Google Fotoğraflar yükle yedekleme ayarlarından yüksek kalite (ücretsiz ve sınırsız depolama alanı) olanı seç bu tüm fotoğraflarını 16 Megapixelle sınırlı olsa da yüksek kalitede yedekleyecektir, daha sonra düzenli olarak fotoğrafları telefon hafızasından sil ki yer açılsın.

-Ayrıyeten düzenli olarak uygulama ön belleklerini de temizlemeyi unutma.

GurkanDogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

32 gb lik versiyon alsan daha iyi çünkü sistem 9 gb tutuyor neredeyse ona kalan 7 gb hergün 4 5 tane güncelleme geliyor yani oyun falan oynamasa bile güncellemelerden yer kalmaz bende 16 gb j7 core kullanıyorum 32 gb de hafıza kartım var sadece telefonda brawl stars var ve gelen güncellemeleri artık yapamıyorum 200 mb kaldı depolama 32 alırsan biraz daha iyi olur bi düşün [emoji106]