Xiaomi Mi 9 Alınır mı?

SoloFantasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, yeni bir telefon almayı ve bunun Xiaomi Mi 9 olmasını planlıyorum.
Aranızda kullanan veya deneyimlemiş arkadaşlarım varsa önerirler mi ve kullanımlarına göre eksileri nedir paylaşırlarsa sevinirim.
Telefonu sosyal medya, film ve video izlemek ve en çok kullanacağım çevre fotoğrafları için kullanacağım.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, yeni bir telefon almayı ve bunun Xiaomi Mi 9 olmasını planlıyorum.
Aranızda kullanan veya deneyimlemiş arkadaşlarım varsa önerirler mi ve kullanımlarına göre eksileri nedir paylaşırlarsa sevinirim.
Telefonu sosyal medya, film ve video izlemek ve en çok kullanacağım çevre fotoğrafları için kullanacağım.
Mİ9 güzel telefondur ama 3300 mAh kurtarmaz bence batarya günümüzde artık en az 4000 mAh olması gerek bence sen Mİ9T Pro al hem tasarım hemde batarya olarak Mİ9'dan daha iyi
Ben Mİ9T kullanıyorum bütçe sıkıntım olmasaydı Mİ9T Pro alırdım sonra telefondaki Google'ın telefon ve mesajlar uygulamalarını Xiaomi'nin arama ve mesaj uygulamalarını değiştirme yazılımı atardım
Telefonu kurduktan sonra telefon ve mesajlar uygulaması mavi renkte tabi bu Mİ9T Pro'da bende bu şekilde değil Allah'tan

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Mi9 yerine mi9t Pro öneririm.

SoloFantasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat parmak izi okuyucusunda sorun olduğunu söylemişlerdi, doğruluk payı var mı acaba?
Ayrıca belirtmeyi unuttum hangisini alırsam alayım yurt dışından temin edeceğim.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat parmak izi okuyucusunda sorun olduğunu söylemişlerdi, doğruluk payı var mı acaba?
Ayrıca belirtmeyi unuttum hangisini alırsam alayım yurt dışından temin edeceğim.
ben kasım'dan beri kullanıyorum parmak izi okuyucusu güzel çalışıyor ama hızlı değil ne de olsa yeni bir teknoloji biraz zaman geçmesi gerek yurtdışından alacaksan OnePlus 7T Pro almanı öneririm o marka Xiaomi'den sonraki favorimdir telefonları Samsung'tan Apple'dan hatta Huawei'den bile daha güzel tabi bu benim fikrim

SoloFantasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
OnePlus 7T Pro düşünüyordum fakat Mi 9T Pro olsun veya Mi 9 olsun aradaki fiyat farkı 1000 - 1200 tl civarına çıkıyor. Dolayısı ile bu beni Mi 9T Pro veya Mi 9 almaya itiyor. :(
Sanırım Mi 9T Pro tercih edeceğim bu gidişle çünkü çoğu kişinin fikri bu yönde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben kasım'dan beri kullanıyorum parmak izi okuyucusu güzel çalışıyor ama hızlı değil ne de olsa yeni bir teknoloji biraz zaman geçmesi gerek yurtdışından alacaksan OnePlus 7T Pro almanı öneririm o marka Xiaomi'den sonraki favorimdir telefonları Samsung'tan Apple'dan hatta Huawei'den bile daha güzel tabi bu benim fikrim
Parmak izi okuyucusu dışında telefondan bir şikayetiniz var mı peki?

PontiusPilateus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mi 9 kullanmakdayim.Kullandigim sürece bir şikayetim olmadı.Ekran,kamera, hız, performans gibi konularda gayet başarılı.Yüz tanıma ve parmak izi okuyucu gayet hızlı nadiren sorun çıkarta bilir.Tek zayıf yanı batarya.Bu batarya ile pubgde daim akıcı 60 fps-de 4-5 saat ekran süresi alıyordum.Baska sorulariniz olursa sora bilirsiniz.

Reaksiyon puanı
6,371
Sana kesinlikle mi9 yerine mi9T pro öneririm

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
OnePlus 7T Pro düşünüyordum fakat Mi 9T Pro olsun veya Mi 9 olsun aradaki fiyat farkı 1000 - 1200 tl civarına çıkıyor. Dolayısı ile bu beni Mi 9T Pro veya Mi 9 almaya itiyor. :(
Sanırım Mi 9T Pro tercih edeceğim bu gidişle çünkü çoğu kişinin fikri bu yönde.

Parmak izi okuyucusu dışında telefondan bir şikayetiniz var mı peki?
Parmak izi okuyucusundan şikayetçi değilim sadece yavas calisiyor yeni bir teknoloji oldugu icin bu durumu göz ardı edebilirim
Bana göre en buyuk eksigi ois ve stereo hoparlörün olmaması

SoloFantasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Mi 9 kullanmakdayim.Kullandigim sürece bir şikayetim olmadı.Ekran,kamera, hız, performans gibi konularda gayet başarılı.Yüz tanıma ve parmak izi okuyucu gayet hızlı nadiren sorun çıkarta bilir.Tek zayıf yanı batarya.Bu batarya ile pubgde daim akıcı 60 fps-de 4-5 saat ekran süresi alıyordum.Baska sorulariniz olursa sora bilirsiniz.
Mobilde çok oyun oynayan birisi değilim dolayısı ile batarya daha fazla dayanacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca çoğu kişi damla çentiği dezavantaj olarak nitelendiriyor fakat bu da beni pek rahatsız etmiyor. Telefonun hafifliği, inceliği ve tasarımı çok hoşuma gidiyor. Vaktin varsa çektiğin bir iki çevre / gece fotoğrafı atabilirsen sevinirim mesela.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Mobilde çok oyun oynayan birisi değilim dolayısı ile batarya daha fazla dayanacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca çoğu kişi damla çentiği dezavantaj olarak nitelendiriyor fakat bu da beni pek rahatsız etmiyor. Telefonun hafifliği, inceliği ve tasarımı çok hoşuma gidiyor. Vaktin varsa çektiğin bir iki çevre / gece fotoğrafı atabilirsen sevinirim mesela.
damla çentik bir dezavantaj değil normal çentiğe göre daha estetik duruyor bence ama firmalar bu sene dikkatini çekti mi bilmiyorum ama punch-hole yani delikli ekran tasarımına geçtiler bu da damla çentik sevmeyenlerin işine gelir

SoloFantasma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
damla çentik bir dezavantaj değil normal çentiğe göre daha estetik duruyor bence ama firmalar bu sene dikkatini çekti mi bilmiyorum ama punch-hole yani delikli ekran tasarımına geçtiler bu da damla çentik sevmeyenlerin işine gelir
Doğrudur. Çevremde sorduğum bir kaç kişi oldu onlar damla çentiği dezavantaj olarak değerlendirdiler. Verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkürler. :)

PontiusPilateus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çok oyun oynamıyorsan batarya idare eder.Telefon çok hafif ve kullanım hissi güzel.Eksik yönleri bence videoda ois olmaması.Amma 4k 60 fps-e kadar eis çalışıyor.Videoda 4k 60 fps haric ultrawide kamera çalışıyor.Gece kamerasında ise 2x zoom yapabiliyor.Amma ne yalan söyleyeyim gece fotoğraf çekmeyi hiç sevmediyim için ata bileceğim bi örnek yok şu an telefonda))

Doğrudur. Çevremde sorduğum bir kaç kişi oldu onlar damla çentiği dezavantaj olarak değerlendirdiler. Verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkürler. :)
Damla çentik sevip sevmemek bence kişiden kişiye değişir.Benim için sorun teşkil etmiyor.Amma istemezsen Mi9t pro ala bilirsin.Mi 9-un ondan daha iyi özellikleri şebeke bağlantı fonksiyonlari,kablosuz şarj,ekran dci-p3 destekli ve ne kadar inanmasamda dxomarka göre kamerası daha iyi