Xiaomi Mi 6 Ram+ hızlı şarj sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan smlknr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smlknr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce Hepsiburada.com dan xiaomi mi 6 128 gb'lık modelini aldım. Telefonu gerçekten çok beğendim. Hızı beni benden aldı umarım stabilitesini bozmaz. Kafamı kurcalayan birkaç detaya gelirsek;
- Öncelikle telefon bilindiği üzere 6 gb'lık bir ram kullanıyor. Henüz az uygulama yüklememe rağmen son uygulamalara girip temizlediğimde en fazla 3 gb lık boş ram kaldığını gördüm. Baktığımızda bu bir sorun mudur yoksa sistem 3 gb i hapsediyor mu cidden?
- Kafamı kurcalayan diğer bir düşünce ise genel araştırmalarıma dayanarak hızlı şarjın telefon bataryasına uzun vadede sıkıntı çıkardığı yönünde. O yüzden hızlı şarj adaptörüne çok sıcak bakamıyorum açıkçası. ( Ama 60-70 dk da şarjın 0 dan 100 e çıktığını görmek harika bir duygu gerçekten [emoji1] ) Sırf bu yüzden eski kullandığım telefonun adaptörünü kullanma düşüncem var siz bu konuda ne önerirsiniz hızlı şarjı kullanmaya devam edersem zamanla şarjın daha çabuk bittiğini gözle görülür şekilde farkeder miyim ?
Herkese iyi forumlar..

Reaksiyon puanı
140
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce Hepsiburada.com dan xiaomi mi 6 128 gb'lık modelini aldım. Telefonu gerçekten çok beğendim. Hızı beni benden aldı umarım stabilitesini bozmaz. Kafamı kurcalayan birkaç detaya gelirsek;
- Öncelikle telefon bilindiği üzere 6 gb'lık bir ram kullanıyor. Henüz az uygulama yüklememe rağmen son uygulamalara girip temizlediğimde en fazla 3 gb lık boş ram kaldığını gördüm. Baktığımızda bu bir sorun mudur yoksa sistem 3 gb i hapsediyor mu cidden?
- Kafamı kurcalayan diğer bir düşünce ise genel araştırmalarıma dayanarak hızlı şarjın telefon bataryasına uzun vadede sıkıntı çıkardığı yönünde. O yüzden hızlı şarj adaptörüne çok sıcak bakamıyorum açıkçası. ( Ama 60-70 dk da şarjın 0 dan 100 e çıktığını görmek harika bir duygu gerçekten [emoji1] ) Sırf bu yüzden eski kullandığım telefonun adaptörünü kullanma düşüncem var siz bu konuda ne önerirsiniz hızlı şarjı kullanmaya devam edersem zamanla şarjın daha çabuk bittiğini gözle görülür şekilde farkeder miyim ?
Herkese iyi forumlar..
Ram konusunda pek bir bilgim yok hızlı şarjında gözle görülecek kadar etkileyeceğini sanmıyırum
--- Gönderi Güncellendi ---
Telefondan memnunmusunuz bunlar hariç bi olumsuz yanını gördünüzmü

M

Murat Burç

SDN Okuru
Android rahat davranır yer varsa doldurur uygulamalar hızlı açılır. Dert etmeyin.
afamı kurcalayan diğer bir düşünce ise genel araştırmalarıma dayanarak hızlı şarjın telefon bataryasına uzun vadede sıkıntı çıkardığı yönünde. O yüzden hızlı şarj adaptörüne çok sıcak bakamıyorum açıkçası. ( Ama 60-70 dk da şarjın 0 dan 100 e çıktığını görmek harika bir duygu gerçekten
emoji1.png
) Sırf bu yüzden eski kullandığım telefonun adaptörünü kullanma düşüncem var siz bu konuda ne önerirsiniz hızlı şarjı kullanmaya devam edersem zamanla şarjın daha çabuk bittiğini gözle görülür şekilde farkeder miyim ?
Hızlı şarj seçeneğini kapatma seçeneği varsa kapat. Başka adaptör kullanma

smlknr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ram konusunda pek bir bilgim yok hızlı şarjında gözle görülecek kadar etkileyeceğini sanmıyırum
--- Gönderi Güncellendi ---
Telefondan memnunmusunuz bunlar hariç bi olumsuz yanını gördünüzmü
Telefondan ciddi anlamda memnunum sıkıntı olarak gördüğüm herhangi bir olay yok suanlik tabi