Xiaomi Mi 5 Aliexpress'ten Alınır Mı ?

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Ne diyorsunuz alabilir miyiz alınabilir mi ?
xiaomi-mi5-aliexpress-2016.jpg

Fiyat olarak şöyle diyor sitede:
Price: US $274.99 - 328.99 /piece

hesaplayınca maksimum 900 tl gibi bir fiyat çıkıyor.Hepsiburada'nın yarısı neredeyse ! Türkiye yerine başka bir ülkede olsaydık alma imkanımız vardı.Fakat Türkiye'ye satış yapılamıyor sanırım.Alan var mı ? Güvenilir Mi ? Görüşlerinizi alalım. Benim gibi öğrenci adama 900 tlye almak tarif edilemez bir olay olur.

Aliexpress.com Xaomi Mi 5 Linki

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Xiaomi Mİ 5 Pro için bakmıştım ben de Ali Express'e fakat ben değmeyeceğini düşüncesindeyim. Çakma olma ihtimali yüksek ve beğenmediğiniz ya da istediğiniz ürün çıkmazsa eğer iade süreci oldukça uzun. Gelmesi en az 20-25 gün iade ettiğinizi varsayarsak yaklaşık 2 ay gibi bir süreç var. Tercih ve son karar elbette size ait. Ali Express'te o ürünü altında ki yorumlara bakın. Türk kullanıcılar daha önce sipariş vermiş mi? Verdiyse eğer ne yazmışlar. Kararınızı ona göre verin.

NOT: Son olarak ürünü inceleme fırsatım oldu. Cihaz orijinal fakat Türkçe dil desteği konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Akabinde Türkiye'ye shipping yapmadıklarını belirtmişler.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Xiaomi Mİ 5 Pro için bakmıştım ben de Ali Express'e fakat ben değmeyeceğini düşüncesindeyim. Çakma olma ihtimali yüksek ve beğenmediğiniz ya da istediğiniz ürün çıkmazsa eğer iade süreci oldukça uzun. Gelmesi en az 20-25 gün iade ettiğinizi varsayarsak yaklaşık 2 ay gibi bir süreç var. Tercih ve son karar elbette size ait. Ali Express'te o ürünü altında ki yorumlara bakın. Türk kullanıcılar daha önce sipariş vermiş mi? Verdiyse eğer ne yazmışlar. Kararınızı ona göre verin.

NOT: Son olarak ürünü inceleme fırsatım oldu. Cihaz orijinal fakat Türkçe dil desteği konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Akabinde Türkiye'ye shipping yapmadıklarını belirtmişler.
Ürün orjinal geliceğini düşünüyorum ama işte Türkiye'ye yokmuş.Bir çözüm bulan var mı diye bende konuyu açmıştım.Çünkü 1500 ile 900 arasında çok büyük fark var.Türkçe dil desteği problem değil İngilizce de kulanabilirim.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Avrupa'da yaşayan ya da tatilde olan arkadaş/akrabanız varsa o şekilde olabilir.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
İyi de garanti durumu ne olacak bende piyasada a9 çok pahalı diye yurtdışı cihazı dubai malı aldım orjinal telefon durduk yere 220 lira masraf çıkardı.Bunu da bir düşün bence elektronik alet belli olmuyor ne olacağı.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
İyi de garanti durumu ne olacak bende piyasada a9 çok pahalı diye yurtdışı cihazı dubai malı aldım orjinal telefon durduk yere 220 lira masraf çıkardı.Bunu da bir düşün bence elektronik alet belli olmuyor ne olacağı.
bi tane daha alırım :D hocam iki katı fark var neredeyse

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Şuan baktım 1399 lira bir fiyatı var hepsiburadada arada 500 lira fark var benim a9la 600 lira fark vardı 250 gitti 350 kaldı fark telefon zaten 1 kez tamir görünce hep sorun çıkıyor derler.Şimdi mecbur satcam zararına.Karar senin tabi ben artık şansıma güvenmiyorum bu konuda.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Şuan baktım 1399 lira bir fiyatı var hepsiburadada arada 500 lira fark var benim a9la 600 lira fark vardı 250 gitti 350 kaldı fark telefon zaten 1 kez tamir görünce hep sorun çıkıyor derler.Şimdi mecbur satcam zararına.Karar senin tabi ben artık şansıma güvenmiyorum bu konuda.
Yaklaşık 5000 oylamayla 4.9 puan almış ve 7300 sipariş verilmiş.Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Yaklaşık 5000 oylamayla 4.9 puan almış ve 7300 sipariş verilmiş.Bir sorun olacağını zannetmiyorum.
Ben kutuyu jelatini telefoncuda kendim açtım tüm herşeyi denedik düşün öyle aldım herşeyi çalışıyordu.Eve geldim telefonda kasmalar vardı önce moralim bozuldu sonra baktım güncelleme var 2 dev güncelleme yaptım cihaz akmaya başladı 1 ay kullandım hiçbir sorun çıkmadı.Ben dedim tamamdır çok şükür sağlam çıktı.Öyle düşünürken birgün şarjda kendi kendine bozuldu.O yüzden dedim ne olacağı belli olmuyor şans işi.

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Sim kart takılan ürünler gümrüğe takılır. Yani alamazsın bu cihazı. Dikkat ettiysen zaten aliexpresteki telefon satanlar Türkiye ye shipping yapmıyor lar. Bulgaristan da falan tanıdık varsa adresi oraya verip getirebilirsin. Yada en basiti güvenilir satıcı lar var 32 GB modeli 1250 ye satıyorlar onlardan al

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Ah şu vergiler ah şu gümrük işlemleri iki katı fiyat ödüyoruz üstelik internet üzerinden.Birde mağazada olsa 2000tl idi.Soygundan başka bir şey değil ! Yazık günah !

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708

alsan bile çöpe gider paran. Gümrüğe takılır gelmez geri döner.