Xaomi ve sar değeri

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Furkan bey cevap verirse sevinirim. xaomi alacam ama vücut sar değeri 1.4 gibi yüksek bi değer. bu sar değeri kaç olmalı. mi not 10 lite. 1.6 sar değeri sınırı varya. bana yüksek geldi. yani 1.6 sar değeri sınırı nedir. bu değeri geçersemi tehlikeli oluyo yoksa 1.6 ya kadar çok zararlı sayılıyosa 1.4 te zararlı gibi bişeymi

SOLTER

Doçent
Reaksiyon puanı
560
Avrupa standartlarına göre 2.0'ın altında olması gerek.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
şimdi 1.5 baş ve vücut olan bi telefon alınırsa ne olur
En fazla Elin karıncalanır Vb. Onun olması içinde çok aşırı kullanman gerek. Fakat biraz daha yüksek sar değerli bir telefon malum yerde fazla durursa.Baba direği yamulur. Düzelirmi bilmiyorum.

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
En fazla Elin karıncalanır Vb. Onun olması içinde çok aşırı kullanman gerek. Fakat biraz daha yüksek sar değerli bir telefon malum yerde fazla durursa.Baba direği yamulur. Düzelirmi bilmiyorum.
yani şunu diyim sana vücut ve baş için 1.5 sar değeri olan bir telefonu cebinde 10 saat tutarsan ne olur. diyelimki 2 sene bu telefonu kullanacam

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
anlamadığım nokta şu 1.5 baş ve kafa sar değeri olsun bi telefonun. bu telefon alınırmı yani 4 sene kullanacam diyelim. alınırmı alınmazmı
Zararlı olsa piyasaya sürülmez zaten tabi ne kadar düşük o kadar iyi orası ayrı birşey ama bir sorun olmaz hangi telefonu almayı düşünüyorsunuz?

Reaksiyon puanı
6,380
Editörler genelde burada olmaz.

Ayrıca üst sınır 2. 2'yi geçmediği sürece alınmaz olmaz.

Elbette hepsinin zararı var ama dediğim gibi üst sınır 2.

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Editörler genelde burada olmaz.

Ayrıca üst sınır 2. 2'yi geçmediği sürece alınmaz olmaz.

Elbette hepsinin zararı var ama dediğim gibi üst sınır 2.
zararı olanları zaten büyük firmalar satmaz kafaya takma diyolarda sence öylemi

Reaksiyon puanı
6,380
zararı olanları zaten büyük firmalar satmaz kafaya takma diyolarda sence öylemi
Bir elektronik cihazın sar değerinin olmaması zaten imkansız.

Zararı olmasa satmaz diye bir şey olamaz, çünkü o zarar mutasyon falan değil. Bir telefon, bilgisayar veya tabletten alacağınız zarar en fazla baş ağrısı.

Kafaya takmayın. Bir şey olmaz.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
1.9 zararsız , 2.1 zararlı gibimi
Hayır 1.9 da zararlıdır 2.1 de zararlıdır. Aralarında fark çok az olmasına karşın belli bir sınır koymak zorundalar tabi.
Yine de 1.5 üstündeki telefonların sar değerini yüksek olarak kabul etmeniz ve yaydığı radyasyonun farkında olmanız faydanıza olacaktır.
Özellikle hamile kadınların sar değeri yüksek telefonlara maruz kalmaması tavsiye olunur.
Yine de teknoloji geliştikçe sar değeri de ister istemez artıyor. Benim fikrimi soracak olursanız hem vücut hem baş için sar değerinin 1.5 ve üstünde olduğu bir telefondan uzak durun. Baş için sar 1'in altında ve vücut için 1.5 ise o telefon düşünülebilir. Zaten daha önemli olan kısım baştır. Baş sar değeri yüksek bir telefonunuz varsa kulaklık tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Yine aynı şekilde vücut sar değeri yüksek telefonların cepte çok fazla taşınması özellikle kısırlık veya genetik bozulumaya sebebiyet verebilir.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bunların zaten belirli bir kuralı kanunu var eğer sağlığa daha fazla bir zarar olsa zaten piyasaya sürülmezdi, o yüzden çok takılmayın derim.

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bunların zaten belirli bir kuralı kanunu var eğer sağlığa daha fazla bir zarar olsa zaten piyasaya sürülmezdi, o yüzden çok takılmayın derim.
yani anlamadığım olay şu. sar değeri 0.1 olsada illaki bi zararı olur. bu tamam. şimdi bu 1.6 sınır değeri varya. bunun altındaki değerde bir telefon alırsak durumu idare etmiş oluruz değilmi. sınır 1.6 iken 3 sar değeri almayalım ama 1.4 alabiliriz mesela. bunu böyle anladım ben doğrumu :)

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
yani anlamadığım olay şu. sar değeri 0.1 olsada illaki bi zararı olur. bu tamam. şimdi bu 1.6 sınır değeri varya. bunun altındaki değerde bir telefon alırsak durumu idare etmiş oluruz değilmi. sınır 1.6 iken 3 sar değeri almayalım ama 1.4 alabiliriz mesela. bunu böyle anladım ben doğrumu :)
Aynen öyle.

Reaksiyon puanı
6,380
Sınır 2

Dediğiniz doğru. 1.4 sar değeri inanılmaz tehlikeli ve kafa kurcalayıcı bir şey değil.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Kafaya çok takmışsın şu sar değerini ?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
1.4 de yüksektir. Sınır olayını kafanıza takmayın. 1'in altındaki sar değeri az radyasyon yayar üstündekiler çok yayar. Bunun öyle kanıtlanmış aniden sağlığı olumsuz etki eden bir olayı yoktur uzun vadede yapar etkisini

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
abi son çıkan samsunga baktımda böyle diyo. bi tercüme etsene bana.

Baş SAR değeri : 0.609 W/Kg
Vücut SAR : 1.446 W/Kg

Kullanım sırasında bu aygıt için geçerli SAR değerleri yukarıda belirtilen değerlerin genellikle oldukça altındadır. İşte bu nedenle, sistem verimliliği amacıyla ve şebekedeki karışmayı en aza indirmek için mobil aygıtınızın çalışma gücü, arama için tam gücün gerekli olmadığı durumlarda otomatik olarak azaltılır. Daha az aygıt güç çıkışı daha az SAR değeri demektir.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
abi son çıkan samsunga baktımda böyle diyo. bi tercüme etsene bana.

Baş SAR değeri : 0.609 W/Kg
Vücut SAR : 1.446 W/Kg

Kullanım sırasında bu aygıt için geçerli SAR değerleri yukarıda belirtilen değerlerin genellikle oldukça altındadır. İşte bu nedenle, sistem verimliliği amacıyla ve şebekedeki karışmayı en aza indirmek için mobil aygıtınızın çalışma gücü, arama için tam gücün gerekli olmadığı durumlarda otomatik olarak azaltılır. Daha az aygıt güç çıkışı daha az SAR değeri demektir.
Anladığım kadarıyla şunu diyor: Bu sar değerleri maximum değerlerdir. Yani günlük hayatta kullanırken sar değeri bu değerlerin çok daha altındadır. Mesela telefonla konuşurken bu değerlere ulaşabilir ama sosyal medyada takılırken sar değeri bu kadar yüksek değildir.

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Anladığım kadarıyla şunu diyor: Bu sar değerleri maximum değerlerdir. Yani günlük hayatta kullanırken sar değeri bu değerlerin çok daha altındadır. Mesela telefonla konuşurken bu değerlere ulaşabilir ama sosyal medyada takılırken sar değeri bu kadar yüksek değildir.
ben boşunamı 2 haftadır bu sar değerine kafayı taktım :)