XA Ultra Hakkında

#hainkostok

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Sony arayüzü mtk işlemciler ile çok iyi çalışmıyor.Ama asus'un romundan da çok şikayet eden var.Stabil olmadığıyla ilgili.Snapdragon işlemci ile vereceği Performansı bilmem asus hakkında.Ama sd kullanan Sony cihazlara Gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz.

MediaTek işlemcilerin tek avantajı kolay IMEI atılabiliyor olması onun dışında güç tüketimi ve performan skoularında sıkıntısı olabilir ve arkadaşında dediği gibi Xperia arayüzü ile iyi çalışmıyor. Asus tarafında ise eski Zenfonelar Intel işlemcili olduğu için küçük kasmalar olabiliyordu fakat izlediğimiz inceleme ve test videolarında Snapdragon ile Asus ZenUI'ının iyi çalıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Sizce günlük kullanımda sorun çıkartır mı?Kasma,donma vs.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Sizce günlük kullanımda sorun çıkartır mı?Kasma,donma vs.

Hayır, telefon direkt olarak S7 nin rakibi. yazılım olarak Samsungu döver bana göre Asus ve 1080p çözünürlükte Snapdragon 625 aşağı yukarı S7 nin 2K çözünürlükte vereceği frame ve FPS değerlerini verir. Alternatifi olmayan bir telefon bana göre.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
XA Ultrayı sormuştum hocam:)

Çok uygulama yüklersen atıyorum 5 tane hard-core oyun, 10 tane sosyal medya ve forum uygulaması, 10 tanede düzenleme, mail, foto vs gibi gerekli programları yüklersen hafiften bi yavaşlar orta segment telefonların genel sıkıntısı.

#hainkostok

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Saolun hocam hele bi Asus şu telefonu çıkartsın sonra kararımızı vereceğiz.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Hayır, telefon direkt olarak S7 nin rakibi. yazılım olarak Samsungu döver bana göre Asus ve 1080p çözünürlükte Snapdragon 625 aşağı yukarı S7 nin 2K çözünürlükte vereceği frame ve FPS değerlerini verir. Alternatifi olmayan bir telefon bana göre.
Yahu Naptın sen?! S7 ile bu cihazı karşılaştıracak kadar ne yaşadın? :) Exynos 8890 var bir tarafta,ancak birinde grafiği ve bütün ayarları fulleyip öbüründe tamamını kısarak YAKIN bir fps Değeri alırsınız.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Yahu Naptın sen?! S7 ile bu cihazı karşılaştıracak kadar ne yaşadın? :) Exynos 8890 var bir tarafta,ancak birinde grafiği ve bütün ayarları fulleyip öbüründe tamamını kısarak YAKIN bir fps Değeri alırsınız.

Kardeşim ekran çözünürlüğü farkı var :D Exynos 8890 un 2K da vereceği performans ve deneyimi Snapdragon 625 FullHD çözünürlükte verir. İki telefonunda çözünürlüğü eşit olsa haklısın ama değil aklım başımda :D :D

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Kardeşim ekran çözünürlüğü farkı var :D Exynos 8890 un 2K da vereceği performans ve deneyimi Snapdragon 625 FullHD çözünürlükte verir. İki telefonunda çözünürlüğü eşit olsa haklısın ama değil aklım başımda :D :D
Off screen testlere bakarak anlayabilirsiniz,aradaki performans farkını.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Off screen testlere bakarak anlayabilirsiniz,aradaki performans farkını.

Rakamlardan değil kullanıcı deneyiminden bahsediyorum. Adreno 506 ile atıyorum MC5 i FullHD ekranda grafikler sonda akıcı şekilde oynayabilirsin, Mali T880-MP12 ilede 2K çözünürlükte full ayarlarda oynayabilirsin. Arasında sadece çözünürlük farkı var ve o farkı anlayacak kadar keskin gözü olan biri olduğunu düşünmüyorum. Exynos8890 2K görüntü işlemek zorunda olduğu için o kadar güçlü bir işlemci ne dediğimi ya anlamıyorsun yada benchmark manyağısın. Rakamları değil pratiğini söylüyorum.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Rakamlardan değil kullanıcı deneyiminden bahsediyorum. Adreno 506 ile atıyorum MC5 i FullHD ekranda grafikler sonda akıcı şekilde oynayabilirsin, Mali T880-MP12 ilede 2K çözünürlükte full ayarlarda oynayabilirsin. Arasında sadece çözünürlük farkı var ve o farkı anlayacak kadar keskin gözü olan biri olduğunu düşünmüyorum. Exynos8890 2K görüntü işlemek zorunda olduğu için o kadar güçlü bir işlemci ne dediğimi ya anlamıyorsun yada benchmark manyağısın. Rakamları değil pratiğini söylüyorum.
Orası öyle zaten ekran farkı anlaşılmıyor kolay kolay.Benchmark manyağı Değilim ama benchmark Performansı ölçer,haliyle ben de benchmarktan yola çıkıyorum.

#hainkostok

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Asus inşallah tez zamanda piyasaya sürer şu telefonu.Yoksa alacağız XA Ultra yı.Bence işlemci ve grafik kartı dışında aman aman bir fark yok.

#hainkostok

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar 1750 TL ye LG G5 bulduk fakat aklımızda bir kaç soru var. 1- LG G5 ile LG G5 Speed arasında ne fark var? 2-En az 2 yıl stabil çalışır mı? 3-Bir zaman sonra alttaki kısım sorun çıkartır mı? 4-H850 ve H860 modeli arasında ne fark var Almışken 200 lira daha verip amirak gemisi alalım dedik.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Arkadaşlar 1750 TL ye LG G5 bulduk fakat aklımızda bir kaç soru var. 1- LG G5 ile LG G5 Speed arasında ne fark var? 2-En az 2 yıl stabil çalışır mı? 3-Bir zaman sonra alttaki kısım sorun çıkartır mı? 4-H850 ve H860 modeli arasında ne fark var Almışken 200 lira daha verip amirak gemisi alalım dedik.
G5 se demek istediniz herhalde.Snapdragon 652 kullanıyor.G5 alın daha iyidir.2 sene çok rahat gider.Alt kısmı çok sıkıntı çıkarmaz gibi.H850 cat 9 destekler yani 450/50 mbps destekler.H860 dual sim cat 6 yani 300/50 mbps destekler.