Wubi - Windows Uzerine En Kolay Linux (Ubuntu) Kurma...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Haps, sen farkında olmadan da olsa Microsoft'u ilahi bir varlık olarak görmeyen herkese sataşıyorsun. :) Linux kullnananlara ya da Windows kullansa bile memnun olmayanlara, Linux'un adını edenlere dahi. :) Bu işlere biraz ara vermelisin. Senin insanları Linux'tan uzak tutmak gibi manevi ve ilahi bir vazifen, tebliğ görevin yok, o yüzden şahsi davranma, rahat ol.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
rüyamda ak sakallı dede geldi bana bir cd uzattı bil bakalım üstünde ne yazıyordu elmacık

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Eehhehe

Google Fight : Make this fight with googleFight haps VS linux

Şaka bir yana arkadaşlar ben iki tarafıda tutmuyorum hangisi işime gelirse onu kullanıyorum. İki sistemde de uzun zamanlar çalışmak zorunda kaldım. İkisini de seçenler haklıdır.

Yapacağınız işte bilişim altyapısına ödeyeceğiniz para belirler bunu.

Çok para veririm ama onlarca text dosyasında tek tek ayar yapmak istemiyorum, sürüyle komut öğrenmek istemiyorum, kara ekranlarda herşeyi tekst olarak görmek istemiyorum diyenler Windows a

Yok aga ben uğraşamam öle boş incik boncukla para ödemek tarzım değil ben zorda olsa bunu kullanırım sıkıntı yaratmaz diyenler Open sistemlere.

Bu örnekleri firmalar için yazdım, ev kullanıcılarının durumu ise daha farklı oyun oynamak isteyen Windows kullanmak zorunda. Ben hayatımda oyun oynamam diye bir garanti verebilen varsa oda Linux kullanır kısıtlı sayıda oyunla tatmin olur.

Güvenlik konusunda da artık hiçbirşey eskisi gibi değil. Her sistem açık veriyor ve her açık kısa zamanlarda kapatılıyor. Hacklenen sunucular çok kullanıldığı için genelde linux sunucular tabi Win sunucular çoğaldığı zaman orta yol bulunacak.

Herhangi bir sistemi güzel konfigüre edemezseni mutlak içeri sızacaklardır.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
savundukları şey BSD felan olsa yemin ederim ağzımı açarsam gıkım çıkmaz ama masaüstünde hiçbir işe yaramayacak kadar kötü bir sistemi savunuyorlar hani sunucu tarafında deseler onuda neyse eyvallah güzellikleri vardır derim ama oda değil ubuntu-pardus ile linux u tanı sonra kalk microsofta laf et hemde masaüstü alanında birde acı gerçekleri anlatınca üzülüyorlar başliyorlar sana ayetmi iniyor microsoftdan hani deselerki apache yi nasil çaliştiracan windows da performasnlı bi şekilde susarim mysql pgsql linuxda performanslı çalışır susarım ama kitlenmişlet masaüstü uygulamalarda en iyi linux diye :D buna gülerim

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu örnekleri firmalar için yazdım, ev kullanıcılarının durumu ise daha farklı oyun oynamak isteyen Windows kullanmak zorunda. Ben hayatımda oyun oynamam diye bir garanti verebilen varsa oda Linux kullanır kısıtlı sayıda oyunla tatmin olur.

wine, DX desteği de sağlıyor, her oyunu kusursuz oynatmasa da, pek çok oyunda tatmin edicinin ötesine geçip, windowsa ciddi rakip olabiliyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bir kere "filan oyun Linux'ta çalışmıyor" demek çok akılsızca. Zira o oyunlar Windows oyunları. Daha önce de söylediğim gibi, bu konuda Microsoft kapitalizmin faydalarını görüyor o kadar. Yani kazandığı paralar çok iyi bir firma olmasından kaynaklanmıyor. Diğer firmaların Windows'a göre oyun yazmasından kaynaklanıyor.

Ama bu bile Linux için bir artıdır. Çünkü Windows oyunlarını Linux altında Wine ile çalıştırabilirsiniz, ama Linux oyunlarını Windows'ta çalıştıramazsınız. Halbuki Linux'un Windows oyunlarını çalıştırma gibi bir zorunluluğu yok. Cebine para girmediği için kimse yanaşmıyor. Eğer Linux da Windows gibi fahiş fiyatlara satılsaydı, çok daha fazla pazar payına sahip olurdu.

Son olarak Haps, burada kimse Linux'un filanca dağıtımını savunmuyor aslında, bilakis sen Linux etiketini taşıyan herşeye sataştığın için herkesi kendine düşman görüyorsun o kadar. :) Yani biz bir şey savunmuyoruz, sen savunup duruyorsun. :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ben kimseyi düşman görmüyorum elmacığım ben fikirlerimi düşüncelerimi özgür bırakıyorum

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Google Fight : Make this fight with googleFight haps VS linux
bu olaya bayıldım xD

tartışmaya girmeyeceğim çünkü içinde @HapS var:) bunu @Elmacik arkadaşımız çok güzel açıklamış :

Belli ki senin de Microsfot-Novell arasındaki anlaşmadan haberin yok. Neyse arkadaşım, Microsoft ne yaparsa en güzelini yapar cümlesi, ben gözümü kapattığımda güneş yok olmuştur demek gibi bir şey. Sen elini gözünden çekmeden seni güneşin varlığına ikna edemeyiz, konuşmanın anlamı yoktur o yüzden.

bu kadar...

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
wubi gerçekten müthiş kullanışlı bir araç, arch linux gibi bir dağıtımda grafik arayüz yokken (ayrıntılı kişiselleştirilebilirlik gereği her şey komuttur, orta ve ileri düzeye hitap eder), öncelikle canlı cd'den kullanım ve kurulum, unetbooting'le hiç bir aytınrıyla uğraşmadan usb bellekten kurulum ve en sonunda sabit diskten windows altından kurulum. hadi apple'da bootcamp var da windows ne zaman bu canlı cd teknolojisine erişecek çok merak ediyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
canlı cd teknolojisi çok önemli birşey değil ayrıca microsoft un pazarlama stratejisine ters birşey neden böyle birşey yapma gereği duysun ki

@Exploit Coder

o mevzunun cevabı bir alt satırda yazıyor

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
canlı cd teknolojisi çok önemli birşey değil ayrıca microsoft un pazarlama stratejisine ters birşey neden böyle birşey yapma gereği duysun ki

@Exploit Coder

o mevzunun cevabı bir alt satırda yazıyor

canlı cd teknoljisi gerek sistem kurtarmalarda gerek demonstrasyon da denilen gösterimlerde ve kurulum teknolojisinin nereye geldiğini göstermede gayet önemli bir şey merakın olmasın. MS yapamıyor diye önemli değil gibi geliyordur sana. ayrıca kurulum yaparken aynı zamanda yine bilgisayarla uğraşabilmek, internette gezinmek olsun veya önemli bir iş olsun, bilgisayarın öylecene kurulum var diye pert vaziyette yatmaması gayet kullanışlı da bir özellik.

MS'in pazarlama stratejisine gelince, starter denen naneyi millete kakalamaya çalışmak MS'in stratejisi. Paragöz olmakla profesyonel olmak veya para için çalışmayı aynı şey sananlar kendisi bilir beni ilgilendirmez, canlı cd yapsın Microsoft da görelim. Ne başka bir sistem altından kurulum (wubi vs), ne canlı cd vs microsoftta daha yıllarca göremeyeceğiniz şeyler, bunu kabullenin.

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
... windows ne zaman bu canlı cd teknolojisine erişecek çok merak ediyorum.

windows, 2000 (NT5.0) sürümünden beri CDden boot edebiliyor. çeşitli markalar, üst düzey sunucuları ile birlikte, ürüne özel raid ve benzeri kartların ayarlarını yapmaya yarayan yazılımların yüklü olduğu windows cdlerini ürünle birlikte veriyorlar. hatta windows için kurtarma yazılım pakedi olan ERD commander yazılımı da cdden boot eden bir windows üzerinde geliyor.

açıldığı zaman tam takım bir windows sunan bu cdlerin açılana dek size öğle yemeği ile beş çayı arasındaki vakti, boş vakit olarak değerlendirme şansı vermesi de en büyük artısı :D

edit:
Paragöz olmakla profesyonel olmak veya para için çalışmayı aynı şey sananlar ...
profesyonel, yaptığı işten para kazanan kişiye deniyor :)

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
windows, 2000 (NT5.0) sürümünden beri CDden boot edebiliyor. çeşitli markalar, üst düzey sunucuları ile birlikte, ürüne özel raid ve benzeri kartların ayarlarını yapmaya yarayan yazılımların yüklü olduğu windows cdlerini ürünle birlikte veriyorlar. hatta windows için kurtarma yazılım pakedi olan ERD commander yazılımı da cdden boot eden bir windows üzerinde geliyor.

açıldığı zaman tam takım bir windows sunan bu cdlerin açılana dek size öğle yemeği ile beş çayı arasındaki vakti, boş vakit olarak değerlendirme şansı vermesi de en büyük artısı :D

edit:
profesyonel, yaptığı işten para kazanan kişiye deniyor
:)

airy nüans diye bir şey duymadıysan boşuna uğraşmayayım. profesyonelin sözlük anlamını herhalde biliyorum.

profesyonellik para için çalışmaktan öte; yaptığı işte kalite, müşteri memnuniyeti, sadece paraya değil müşteriye duyulan saygı gibi kavramları da içselleştirmek, uygulamaktır. bir insan bir yazılım yapıp parayla satıyor diye sözlük anlamı dışında profesyonel olmaz. profesyonellik daha ciddiye alınacak bir kavram sadece TDK'da kelime karşsındaki yazan bir kaç satır yazı değil.

bundan sonra mesajlarıma karşında 10 yaşında çocuk varmış gibi cevap vermezsen sevinirim.

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
...bundan sonra mesajlarıma karşında 10 yaşında çocuk varmış gibi cevap vermezsen sevinirim.

çok özür dilerim, son günlerde abuzer postlarına çok takıldım sanırım. senin alegorik anlatımını algılayamadım. kusuruma bakma :icon_:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
algılama yetiniz geliştiğinde iş işten inşallah geçmez :D microsoft

g-han

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haps ben linux kullanmak istesem kullandırmayacakmısın ? sen windowsu öv gerisini bırak.herkes istediği işletim sistemini seçsin.madem windows linuxa göre çok iyi bırak bunu millet kendi deneyerek öğrensin.

burak30875

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende windows 7 üzerine ubuntu 11.04 beta kurmaya çalısıyorum ama restart yaptıktan sonra kurulum başlarken kök dizin bulunamadı diyor yardımcı olurmusunuz tesekkürler....