Wubi - Windows Uzerine En Kolay Linux (Ubuntu) Kurma...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
wubibn1.jpg

Wubi, Windows kullanıcılarını Linux dünyasına tek bir tıklama ile ulaştıracak bir Ubuntu yükleme aracıdır. Wubi, size Linux'u herhangi bir program yükler gibi yükleme ve kaldırma imkanı sunar. Eğer Linux'a biraz merakınız varsa fakat denemeye çekiniyorsanız, bu sizin için!

Wubi Güvenlidir

Sabit diskinizde yeni bölüm oluşturmanıza gerek yoktur.

Wubi Basittir

Yükleme aracını çalıştırmanız yeterlidir, cd kullanmanıza gerek kalmaz.

Wubi Ayrık Çalışır

Wubi, dosyalarını tek bir klasörde saklar. Eğer kullanmak istemezseniz kaldırmak son derece basittir.

Wubi Ücretsizdir
wubirebootsm4.png

Açık kaynak dünyasına destek olan Wubi için hiç bir ücret ödemeniz gerekmez.
wubirebootsm4.png

wubior9.png

UBUNTU GORUNTUSU
ubuntudesktop3doj7.jpg

ubuntuspreadsheetcx6.jpg

DOWNLOAD

Kaynak

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu ve türevlerinin kurulum medyalarında da wubi mevcut geliyor. ayrıca indirmeye gerek yok ;)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
wubi apple harikası bootcamp in yandan yemişidir

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
wubi apple harikası bootcamp in yandan yemişidir
Her konuya Muhalefet olmak zorunda mısın canım kardeşim ?

Adı üstünde açık kaynak bi yazılım tabii ki ilham alacağı bir çok yazılım olacak ki zaten de olmalı !...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ilham değil direkt arak çalışma tarzından kurulum aşamasına kadar

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177

Eğer orta da yanlış birşey olsaydı Apple El koyardı konuya merak etme,senin savunmana ihtiyaçları yoktur diye düşünüyorum ;)

Demek ki yanlış bişey yapmamışlar :pinch:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
apple para alamıyacağını bildiği için el koymamıştır :D yoksa şimdiye çoktan avukatları meseleye el atmişti

apple = fikir haklarına saldırı var çık parayı
Linux fanatikleri = open source harekete saldırı var linuxu kıskanıyor evinde linux kullanıyor ama bize sataşıyor apple bizi muhattap aldı holey doğru yoldayız......

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Ben daha önce denedim vista üzerinde. Kurulumu tamamen yaptı fakat ubuntu açılmadı bi türlü. Belkide iyi oldu açılmadığı, güzel güzel tam kurulum yaptım, direk işletim sistemi olarak kullandım.

Ancak yinede hiç linux bilmeyen, linux işletim sistemi kuramayan kişiler için yapılmış güzel bir program. Linux'u denemek isteyipte deneyemeyenler için büyük bir fırsat.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
peki xp nın ustune kursam xp dekı programlar oyunlar sılınırmı kullana bılırmıyım

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
peki xp nın ustune kursam xp dekı programlar oyunlar sılınırmı kullana bılırmıyım

Gerekli olan boş alanın varsa hiç birşey olmaz...
Ama sen biraz yeni gibi görünüyorsun bu konulara o yüzden sistemi kurmadan önce iyi bi araştır, çünkü ne olduğunu bilmeden kurduğunda ilk anda itici gelebilir :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
romantik çocuk son anda da itici geliyor yani heran itici gelme durumu var :D

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben wındows çuyum wındows 7 beklıyorum da degısıklık olsun bı denıyım dedım

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
romantik çocuk son anda da itici geliyor yani heran itici gelme durumu var :D

Aslında doğrusunu söylemek gerekirse bana da itici geldii..
En basitinden ekran kartım düşük olduğu için tam verimli kullanamadım...
İleri derece kullanıcılar için güzel bir deneyim ama gitgide basitleştiriyorlar, bunu da takdir etmek lazım dimi ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181

Peki sen Windows'un "md" komutunun Unix'ten çalıntı(!) olduğunu biliyor musun? Senin söylediğin işte tam olarak bunun kadar komik arkadaşım. Bu tarz işlemlerde benzemek kaçınılmazdır, ne yapacaktı adam, kurulum sırasında komik fotoğraflar filan mı göstermesi lazım?

Geçenlerde bir yayın evi SDN'ye de yazılar yazan Memik YANIK isimli kitap yazarını şikayet etmişlerdi. Kitaplarından (ç)alıntı yapıyormuş. Bilirkişinin belirlediği benzerlikler ise şöyle; "iki kitapta da $i, $j gibi değişken isimleri kullanılmış, benzerlik var"..

Eh ben de diyorum ki inşallah yarın birisi bana dava açıp "Ahmet isminin telif hakkı bana ait, niye adın Ahmet, ver bakalım 100 milyon" demez..

Bu çocuklukları bir kenara bırakalım. Aksi halde internette Vista'nın neden Apple'dan kopya olduğunu anlatan videoları araştırmanı önereceğim. Ya da Vista ile yeni gelmiş üç boyutlu görüntü özelliklerinin daha önce başka Linux sistemlerde var olduğunu, Vista'nın aero diye etiketleyip yutturduğunu söyleyeceğim. Vs vs vs..

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Peki sen Windows'un "md" komutunun Unix'ten çalıntı(!) olduğunu biliyor musun? Senin söylediğin işte tam olarak bunun kadar komik arkadaşım. Bu tarz işlemlerde benzemek kaçınılmazdır, ne yapacaktı adam, kurulum sırasında komik fotoğraflar filan mı göstermesi lazım?

Geçenlerde bir yayın evi SDN'ye de yazılar yazan Memik YANIK isimli kitap yazarını şikayet etmişlerdi. Kitaplarından (ç)alıntı yapıyormuş. Bilirkişinin belirlediği benzerlikler ise şöyle; "iki kitapta da $i, $j gibi değişken isimleri kullanılmış, benzerlik var"..

Eh ben de diyorum ki inşallah yarın birisi bana dava açıp "Ahmet isminin telif hakkı bana ait, niye adın Ahmet, ver bakalım 100 milyon" demez..

Bu çocuklukları bir kenara bırakalım. Aksi halde internette Vista'nın neden Apple'dan kopya olduğunu anlatan videoları araştırmanı önereceğim. Ya da Vista ile yeni gelmiş üç boyutlu görüntü özelliklerinin daha önce başka Linux sistemlerde var olduğunu, Vista'nın aero diye etiketleyip yutturduğunu söyleyeceğim. Vs vs vs..

Helal Usta yürüü bee :D
Bu Haps'ın zaten Microsoft Ajanı olduğu konusunda ciddi şüphelerim var...
Bkz:Bütün linux başlıklı konular

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hayır Microsoft böyle ajanlık yapmaz, ihtiyacı da yok. Yani düşünüyorum Bill Gates servetinin yarısını Haps arkadaşımıza verse, yine de şu anda davrandığından daha kişisel davranamaz, olayı bu kadar içselleştiremezdi. Sanki ne bileyim Windows onun için tanrı tarafından kutsal olarak indirilip kullanılması zorunlu kılınmış gibi.. Yani karşılıksız ve aşkla yapıyor bunu. :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Hayır Microsoft böyle ajanlık yapmaz, ihtiyacı da yok. Yani düşünüyorum Bill Gates servetinin yarısını Haps arkadaşımıza verse, yine de şu anda davrandığından daha kişisel davranamaz, olayı bu kadar içselleştiremezdi. Sanki ne bileyim Windows onun için tanrı tarafından kutsal olarak indirilip kullanılması zorunlu kılınmış gibi.. Yani karşılıksız ve aşkla yapıyor bunu. :D

Şimdi çekiştiriyormuş gibi olmayalım ama demekki bi kuyruk acısı var... :wheelchair: :mrgreen:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
microsoft ne yaparsa en güzelini yapar senin compizin daha emeklemiyor bile ama microsoft un aero su maraton yarışında ayrıca compiz apple dan çalıntı gnome un neredeyse tamamı arak yine apple dan, birzamanlar microsoft un apple hissedarı olduğunu ve aple batmaktan kurtardığını (150 - 200 milyon dolar ) biliyormuydunuz :) yani apple ve microsoft arasındaki derin anlaşmadan haberi olmayan fanatik apple muridleride microsoft bizden çalıyor diyor ama kimsenin bu anlaşmadan haberi yok :D derinlemesine bir araştırmayla bunu görebilirsiniz neyse uykum geldi yatacam yeni bir linux konusu açmayın uykusuz kalıyorum :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Belli ki senin de Microsfot-Novell arasındaki anlaşmadan haberin yok. :) Neyse arkadaşım, "Microsoft ne yaparsa en güzelini yapar" cümlesi, "ben gözümü kapattığımda güneş yok olmuştur" demek gibi bir şey. Sen elini gözünden çekmeden seni güneşin varlığına ikna edemeyiz, konuşmanın anlamı yoktur o yüzden.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
microsoft novell ile anlaşma yapmasa bugün senin fspot gibi fotoğraf programın banshe gibi muzik çaların moon gibi silverligth eklentin olmayacaktı en önemlisi mono gibi bir proje hayata geçemiyecekti yani o anlaşma microsoft un ezici üstünlüğünün kabul gördüğü gerçeğidir :) aslında hikaye birazda duygusaldır miguel de icaza ( gnome projesini başlatan adam) microsoft a iş başvurusunda bulunuyor ve microsoft pis linuxcu defol git seni almiyoruz işe diyor :D oda vay senmisin beni işe almayan diyip novell e koşuyor tabi microsoft da çalışmak istediğini duyan fanatik linuxcular arkadaşlarını birdaha gnome projesinede dahil etmiyorlar :D dımdızlak kalıyor anlıyacağın ortada :D novell işe aliyor adamı sonra diyor novell abi novell abi aklima bir proje geldi .NET i Linuxa aktaralım bi gol atalım şu microsoft a içine oturmuş adamın birdefa :D neyse novell abisi tamam diyor hadi başla neyse microsoft giriyor araya milyon dolar dönüyor tabi teknoloji microsoft un sen kim oluyorsunda bunu linux a aktarıyorsun diyor balmer tokatlarım diyor sizi neyse novell tıs pıs ödüyor paracıkları microsoft a :D microsoft bir taşla iki kuş vuruyor :D hem paraları kapıyor hem linuxcu şaşkınlara kendi teknolojisini kullandırtıyor :D hikaye aynen böyle

şimdi diyeceksin ki novell hiçbişey kazanmiyor bu anlaşmadan novell de kazanıyor tabi ama gören olmamış :D gören olursa ne olur denekleri kızar vay sen bizim bildirdiğimiz hata raporlarından test ettiğimiz suseden para kazaniyorsun derler uyanirlar, bunlara karşıda ne yapti novell alin size opensuse takilin :D hata bildirmeye devam Linux özgürdür yaşasın özgürlük :D parada özgürdür ama novell in cebinde daha özgürdür :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
haps, senin sorunun nedir?

Bence hiç dokunma. Mesajındaki tonla gülücükle özgüven yaymaya, kendi psikolojisini rahatlatmaya, "bana ne işte ya"cılık oynamaya çalışıyor. :)

Haps, arkadaşım üzgünüm, bunca çabanın ne dünyada, ne de ahirette bir karşılığı yok. :P

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
şimdide emotion larima karişiliyor :) ayrıca kesinlikle bananecilik yok taze beyinleri Linux belasından uzak tutmalıyım ( konu ben değilim bu arada linux )

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

microsoft'ta çalışan kişiler bile senin kadar ateşli savunmuyor ürünlerini. senin yaptığına da savunmak denemez, yarım yamalak bilginle rakip olarak gördüğün olgu ve kişilere çamur atıyorsun.

windows/linux konularına yazan herkes kendi seçtiği ürünü över, rakibine karşı öne çıkan özelliklerini anlatırken, sen rakibini kötülemeye çalışıyorsun. polemik yaratarak, insanlara seviyesiz şekillerde saldırarak, ilgi çekmeye, insanların gündemine girmeye çalışıyorsun. çok ses çıkararak var olduğunu kendine ispat etmeye çalışıyorsun. seçmiş olduğun kahramanı yücelterek, aslında kendi kendinden rahatsız olduğun gerçeğini saklamaya çalışıyorsun.

işin komik tarafı, terbiyesizlik yaptığın insanların bir kısmının mesleği bu. hatta aralarında senin adını bile duymadığın sistemlerle çalışmış, senin yaşın kadar mesleki geçmişi olan kişiler var.

tecrübeli ve tecrübesiz üyeler, bu forumda kendi bildiklerini paylaşıp, bilmedikleri konular hakkında diğer üyelerin tecrübelerinden faydalanmaya çalışırken, arada parazit yapman, insanların dikkatini dağıtıyor, forumdan istedikleri kadar faydalanmalarını engelliyor.

benim bu noktada iki önerim var, birincisi sana:
biraz kendine çeki düzen ver, insanlara saygı göster ki onlar da seni aralarına kabul etsinler.

ikincisi tüm üyelere:
kanımca, haps isimli arkadaş, belli ki pek sağlıklı düşünemiyor. akıl-baliğ olan kimse, bulunduğu ortamda görevli/yetkili olduğu belli olan birine bu şekilde sataşmaz. bu nedenle, kendisini toparlaması için biraz zaman verelim, bu süre zarfında da yazdıklarını görmezden gelebilirsek, kendini toparlayıp aramıza katılması belki mümkün olabilir.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
airy sana n zaman sataştım ?