Wordpress Site

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar...
Wordpress ile emlak sitesi yapmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ??Fikirlerinize ihtiyacın var,çünkü wordpress in blog tarzı sitelerde kullanıldığını biliyorum ve emlak sitesi için yeterli olup olamayacağı konusunda bilgi eksikliğim var şuanda..Düşüncelerinizi bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler...

EzeLL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence cok güzel olur. Wp cok kullanılan bir sistem

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
İnternette emlak scriptleri var. Daha kullanışlı olur onlar.

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
joomla da düşündüm açıkcası ama vazgeçtim daha iyi gibi geldi wordpress. :) ben de bilmiyorum seçimimi ondan yana yaptım.wordpress gerçekten kullanışlı mı arkadaşlar. asp.net öğrenme aşamasındayım onu öğrenip sonradan .net ortamına geçmek istiyorum.Yüksek ihtimalle o hepsinden daha kullanışlı ve daha geniş kullanım olanağı sunuyor.
Wordpress de kullanıcının istediği doğrultular da emlak arayabileceği combo box şeklinde arama butonları yapılabilr mi?{mesela webemlak.com daki gibi (örnek sadece...)}

---------- saat 00:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:08 eklenmişti ----------

İnternette emlak scriptleri var. Daha kullanışlı olur onlar.

Bu scriptleri wordpress de de kullanbilrim sanırım diyimi?php olanları yani?

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
WP yeterli olmayacaktır.

Arkadaşın söylediği emlak scriptleri komple sitedir, direk kurup kullanabilirsin.

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
WP yeterli olmayacaktır.

Arkadaşın söylediği emlak scriptleri komple sitedir, direk kurup kullanabilirsin.

Html yani okadar da basit yoldan olmasın diye wordpress de cms sonuçta ama birazcık uğraşıp php kodlarını da öğrenirim diye düşündüm.peki seçileb kritrerlere göre arama olayını yapamazmıyım??

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Ayrıntılı arama yaptıramazsın WP direk anahtar kelime araması yapar
Emlak scripti için evin bir çok özelliği (kat sayısı, yaşı, sobalı/kaloriferli vs vs vs) farklı farklı arama yapabilmen gerekir.

Ücretli ücretsiz bir sürü bu amaca yönelik script bulabilirsin. Hem çok yorulmazsın hem de amacına daha uygun olur...

tusanmudi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence wp dede yapabılırsın fakat senin PHP bilgine bagli,, oncelikle duzgun bir template olustur kafanda daha sonra biraz hazir template leri incele yani header / footer/ sidebar / index / page / function .php dosyalarinin dizilisleri ve widget olaylarini,,,

arkadaslarin dedigi gibi WP de arama tek kriter uzerinden yapilir standart olarak fakat kendin bir function yazabilirsin,, function.php dosyasinin icine arama yaptigin kriterlere uygun bir fonksiyon yazarak index sayfandan cagirabilir ve duzenleyebilirsin,,,

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıntılı arama yaptıramazsın WP direk anahtar kelime araması yapar
Emlak scripti için evin bir çok özelliği (kat sayısı, yaşı, sobalı/kaloriferli vs vs vs) farklı farklı arama yapabilmen gerekir.

Ücretli ücretsiz bir sürü bu amaca yönelik script bulabilirsin. Hem çok yorulmazsın hem de amacına daha uygun olur...

peki php ile hazırlanmış bir emlak scriptini WP ye yerleştiremezmiyim?yani illa açıp dreamweaver da flan mı yapmam lazım dediğinizi?

---------- saat 01:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:01 eklenmişti ----------

bence wp dede yapabılırsın fakat senin PHP bilgine bagli,, oncelikle duzgun bir template olustur kafanda daha sonra biraz hazir template leri incele yani header / footer/ sidebar / index / page / function .php dosyalarinin dizilisleri ve widget olaylarini,,,

arkadaslarin dedigi gibi WP de arama tek kriter uzerinden yapilir standart olarak fakat kendin bir function yazabilirsin,, function.php dosyasinin icine arama yaptigin kriterlere uygun bir fonksiyon yazarak index sayfandan cagirabilir ve duzenleyebilirsin,,,

ozman php emlak scriptini içine yerleştirebilrisin diyorsun yani_ arama olayı için?

tusanmudi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
php emlak scriptinin yapisini bilmedigim icin bisey soyleyemiycem ama entegre edilebilir tabiki,,,

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bir tane asp ile hazırlanmış emlak scripti indirdim ama nasıl kullanıcam ben bunu nasıl neyle acacam birsürü klasör ve dosyalar var?yardımcı olabilirmisiniz

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Asp olduğu için windows server kurulu bir hostta yükleyebilirsin...Kendi bilgisayarında deneme amaçlı localhosta nasıl kurarsın...bilmiyorum...Google da arama yap "localhosta asp kurmak" kurulabiliyorsa gerekli programlarıda bulursun...

Abyss Web Server

bu program işini görebilir...Bilgim yok google'dan baktım sadece

idcelik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asp olduğu için windows server kurulu bir hostta yükleyebilirsin...Kendi bilgisayarında deneme amaçlı localhosta nasıl kurarsın...bilmiyorum...Google da arama yap "localhosta asp kurmak" kurulabiliyorsa gerekli programlarıda bulursun...

Abyss Web Server

bu program işini görebilir...Bilgim yok google'dan baktım sadece

teşekkürler..

Danqerous

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hazır CMS portallarını kullanmanı tavsiye ederim. Örnek Mambo gibi.. yada MK