26 Mb`lık database dosyamız 8 MB`a kadar indi bu işlem sonucu..Şu an site çok hızlı ve hiçbir sorun yaşanmıyor..WordPress kullanan arkadaşların işine yarar belki diye olayı size anlatıp plugini vereyim ve ne yapmaları gerektiğini anlasınlar istedim..Plugin adresi: http://wordpress.org/extend/plugins/plugins-garbage-collector/
Plugini kurduktan sonra admin panelinizde Araçlar sekmesi altında Plugins Garbage Collector adında bir menü oluşacak.. Ona tıklayın açılsın.. Gelen ekrak alttaki gibi olacak..
Ok işareti ile gösterdiğim yeri işaretleyin ve Scan butonuna basın.. Bir uyarı penceresi açacaktır.. Tamam yapın ve devam edin.. Sistemi hızlı bir şekilde tarayıp size gereksiz tableleri kırmızı işaretli ve deleted olarak gösterecektir..Plugin üzerinden silme görünsede çalışmıyor.. Verilen gereksiz tableleri phpMyAdmin sayfanıza girip oradan silin.. Farkı göreceksiniz..Bizim sistemimizde ilk tarattığımda yaklaşık 20 table görünüyor ve 2 tanesi yeşildi.. 18 tanesi kırmızı idi.. Şimdiki hali ise alttaki gibidir..
Umarım işinize yarar..[h=5]Not: Ben yedek almadan yaptım bu işlemleri.. Ancak sizler her ihtimale karşı yedek alabilirsiniz..[/h]