Word 2007 Yoluna Devam Ediyor

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Microsoft, mahkemenin verdiği yasağı aşıp Word 2007'yi satabilmek için bir yama yayınladı. Yeni yama ile davada bahsedilen XML özellikleri kapatılıyor.

Geçtiğimiz günlerde sitemizde yayınladığımız haberde Microsoft'un, kendisine açılan bir dava sonucu alınan karar yüzünden ABD'de artık Word satamayacağını sizlere duyurmuştuk.
i4i adlı bir yazılım şirketi, Microsoft'un Word 2007'de kullandığı bazı XML özelliklerinin kendisine ait olduğu iddiasıyla açtığı davayı kazanmış, ABD mahkemeleri de Microsoft'un bu özellikleri barındıran Word 2007'yi satmasını yasaklamıştı. Microsoft'un yaptığı temyiz başvurusu da reddedilmişti.

781262087101.jpg

Microsoft'un temyiz talebi reddedilmişti

Uzmanlar, bu davanın Word satışını durduramayacağını, Microsoft'un bu özellikleri barındırmayan bir sürüm çıkararak bu yasaktan kurtulacağını belirtiyordu. Beklenen oldu ve Microsoft, davada konusu geçen XML özelliklerini içermeyen bir Word sürümü çıkardı.

sksuu1262086247.jpg

Yama, davada bahsi geçen XML özelliklerini ortadan kaldırıyor

Microsoft'un OEM Partner Center sitesinde yayınlanan "2007 Microsoft Office Supplement Release" adlı yama yüklendiğinde, DOCX, DOCM ve XML dosyalarında yer alan bazı XML özellikleri kullanılamayacak. Dava ABD'de açıldığı için, ülkemizdeki kullanıcılar henüz bu yamayı yüklemek zorunda değiller.

::
Word 2007 kullanıyor musunuz?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Ben demiştim :)

Bir güncelleme o iş tmm..

afulutas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2003 kullanıyorum ama 2007 kursam mı diye de düşünüyorum.