WooCommerce Kargo Eklentileri

Bu konuyu okuyanlar

gurme_woo

Öğrenci
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
20
Puanları
3
Yaş
33
Gelişen teknoloji çağı ile beraber pandemi dolayısı ile artan artan e-ticaret işlemleri, e-ticaret siteleri ve pazaryerinden satış yapan şirketlerin sayısını giderek artmaktadır. Çevrimiçi satış yapan şirketler ve firmaların odaklanması ve önem veremsi gereken ilk nokta ise iş süreçlerindeki dinamizmdir.
Bu yüzden bu m makalede e-Ticaretin en önemli bir süreci olan kargo takip konusunu ele alıp WooCommerce kargo eklentisini inceleyeceğiz.

(Bu makaledeki amaç reklam değildir. Bu konuda sıkıntı yaşayan bir çok woocommerce kullanıcısına ulaşmak ve destek vermektir. Sadece Tanıtacağımız eklenti kendi eklentimiz olup makale tamamen bilgilendirme amaçlı olup tarafımızdan özenle hazırlanmıştır.)

WooCommerce Kargo Entegrasyonu Eklentisi
Kargo(Lojistik) Entegrasyon E-Ticaret konu olduğunda zaman zaman sıkça baş ağrıtan bir süreç olup, satılan ürünün müşteriye zamanında ve söylendiği şekilde teslim edilememesinden kaynaklanmaktadır.
Kargo entegrasyonu ile kargo takip kodunun alınmasını, kargo hareketlerini, kargo teslim bilgilerini, süreç içindeki durum değişiklerini ve gönderilen mesajları anlık olarak dinamik bir şekilde yönetilir. Yolun başında iseniz belki günde 1-100 adet kargo ile ilgilenmeniz gerekirken ilerleyen dönemlerde binlerce kargonun durumu takip etmeniz gerektiğini düşünürsek bu çok büyük bir zaman kaybına yol açacağı su götürmez bir gerçektir.


Kargo Takip Sistemi Nedir?
Kargo takip sistemi, internet sitelerinde satılan ürünlerin kargolama ve teslimat süreçlerini müşterinin anlık olarak takip edebilmesine olanak tanıyan bir sistemdir. Bu sistem ile, satılan ürünün kargoya verilip verilmediği, verilmiş ise ne zaman verildiği, müşterinin kargosunun anlık olarak nerede olduğunu veya tahmini teslim zamanı takip edilebilir.
Kargo takip sistemi, e-Ticaret hacminin artması ile birlikte çok daha fazla önem kazanmıştır. İnternetten alışveriş yapan olası alıcıların kargolarının son durumlarını bilmek istemeleri de en doğal haklarıdır. Kargoların anlık durumları, kargo firmalarının sitelerinden, çağrı merkezlerinden veya alışveriş yapılan siteden kargo takibi kodu (Sipariş kargoya verildikten sonra kargo durumunu takip edebilmeniz için verilen numaradır) ile öğrenilebilmektedir. E-ticaret sitelerinde sistem tarafından oluşturulan kargo takip numarası, satılan ürünün kargoya teslim edilmesiyle alıcının cep numarasına mesaj yoluyla veya e-posta yoluyla bildirilir.
Siparişlerinizi kargoladığınız zaman müşteriniz ile kargo takip bağlantısını paylaşarak müşterinizin kargosunu takip etmesine yardımcı olabilirsiniz. E-Ticaret sistemleri üzerinden alışveriş yapan müşterilerin şikayetleri incelendiğinde en çok şikayet edilen ve sorulan konunun kargom nerede olduğunu biliyor muydunuz?

Kargo Takip Sisteminin Avantajı Nedir?
  • Kargonun nerede olduğunu ve ne zaman teslim edileceği takip edilebildiği için alıcının adreste olmama durumunun önüne geçilebilmektedir. Böylelikle kargoyu teslim almak alıcı kargo şubesine gitmesine gerek kalmaz.
  • Sistemden kargo firması ile ilgili kargo firması adı, iletişim gibi bir çok farklı detayı da görebilirsiniz.
  • Müşteriler, ürünleri teslim aşamasına kadar geçen süreçte tüm adımlarını takip edebildikleri için güvenle alışveriş yapabilmektedirler.
wooCommerce kargo takip WooKargo
Ürün satışı yapan e-ticaret sitelerinin en önemli ve zor süreçlerinden biride kargodur. İşletmenin dışında yürütülen bu süreçte müşteriler bilgilendirilmek ve ürünlerine sapa sağlam ulaşmak isterler.

WooKargo Türkiye’de yaygın hizmet veren kargo firmalarının takip numaraları müşterilerinizin sipariş ekranlarında, e-posta ve sms bilgilendirmesi yaparak kargo bilgilendirme süreçlerinizi daha şeffaf hale getirecektir. Bu şekilde müşteri memnuniyetinizde ciddi artış sağlayabilir aynı zamanda kargo bilgilendirmelerine harcadığınız vakti işinize ayırabilirsiniz.
 
Üst