Wireless modem kullanıyormusunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Wireless bağlantısı ile adsl kullanıyormusunuz, şifreleme yaptığınız halde kendinizi güvende hissediyormusunuz ?

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
kablosuz modem herhalde ben çokda iyi bilmediğim için kaygı taşımıyorum ama çok iyi bir pc'ci olsam şüphelenirdim ama sömürüldüğümü sanmıyorum :#

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Modem arayüzünden adsl bağlantınızı paylaşan kişiler olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kablosuz modemim var. Dizüstü bilgisayarım olmadığı için kablosuz bağlantıyı kapalı tutuyorum. (Boşuna ortamı kirletmeye gerek yok) Eğer kullansaydım şifreledikten sonra çok kaygı duymazdım.

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet kullanıyorum Wpa şifreleme altyapısı ile hiç bir sömürülme kaygısı hissetmiyorum

Pazarlama reklamı gibi oldu.. :D

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
TTnetin verdigi rt-210 u kullanıyorum. bilgisayarım da vista oldugu için genellikle bağlanamıyorum. o yüzden kapalı tutuyorum wireless ı :S

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bende rt-205 kablosuz modem kullanıyorum modemle gelen kurulum cd sini kurduğumuz anda şifre istiyor başka pc lerin bağlanması için bunu herkes bilir de başkalarının bizi sömürme imkanı varmı bilmiyorum yapabileceğimiz başka şeyler varsa bilen arkadaşlar yardım etsin

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bende şifrelerdeim herhalde kulllanan yoktur:D

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bağlantıya WPA(WPA2 varsa onunla) ve modem arayüzüne giriş için birer şifre koyun. MAC filtreleme ile başka bilgisayarların bağlanmasını engelleyin. Bir de SSID-Broadcast'ı kapatın. Süper olur. ^^ Ben böyle kullanıyorum.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Gorkem dedi ki:

MAC filtreleme özelliği bilgisayarların MAC adreslerine göre ağa erişimlerine izin verilmesini sağlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde listeye MAC adresleri yazılmış olan kullanıcılar haricindekilerin Internet'e erişimi engellenir.

Modem arayüzündeki firewall bölümünden ulaşabilirsin.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Link dedi ki:
Gorkem dedi ki:

MAC filtreleme özelliği bilgisayarların MAC adreslerine göre ağa erişimlerine izin verilmesini sağlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde listeye MAC adresleri yazılmış olan kullanıcılar haricindekilerin Internet'e erişimi engellenir.

link bunu keşke resimli anlatım felan yapsan çok büyük sevap işlersin :D

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kablosuz modemini WPA ya da WEP ile şifrelemiş arkadaşlar kendine fazla güvenmesin :) O da kırılıyor hem de 3-4 saat içinde... Basit bir programla birlikte. Neyse o çok önemli değil de.. ASıl güvenilir koruma, sadece kullandığınız bilgisayarların MAC adreslerini izin verilen ağ kartları listesine alırsanız isterseniz şifre koymayın yine de girmeleri çok zor.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bağlantı sınırsız , gelen hoş gelir girer abartırsa gizli ağ yada mac adres filtrelemesi ile işi çözeriz ....

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
calvaria dedi ki:
Link dedi ki:
Gorkem dedi ki:

link bunu keşke resimli anlatım felan yapsan çok büyük sevap işlersin :D

Her modemin arayüzü farklı, o yüzden resimli anlatım pek yararlı olmayacaktır, modeminin arayüzüne giriş yapıp menüleri incelersen mutlaka görürsün.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ozaman şunu sorayaım link hocam MAC adresimi nasıl örenicem. Wireless MAC adresi filtreledigimde normal kablo ile baglantım da bi sorun cıkarmı. Wireless baglantımda port acıyorum buna bi etkisi olurmu.

şimdiden teşekkürler.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
calvaria dedi ki:
ozaman şunu sorayaım]

Mac adresini öğrenmek istediğin bilgisayarda Başlat --> Çalıştır --> cmd yazıp entera bas, daha sonra ipconfig /all diyerek mac adresini (Fiziksel Adres) öğrenebilirsin.

Örneğin benim modem Airties RT-205 için mac adresi filtreleme;

1. http://192.168.2.1 bu adresten modemin arayüzüne girersin,
2. Sol tarafta açılan menüden Kablosuz --> Mac Adresi Filtreleme bölümüne girersin
3. Mac Filtrelemeyi Etkinleştir’i işaretleyip, kablosuz ağımızı kullanmasını istediğimiz mac adresini boş kutucuğa yazıp izin vere tıklarsın, son olarak en altta kaydet.

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Wolker dedi ki:
bağlantı sınırsız , gelen hoş gelir girer abartırsa gizli ağ yada mac adres filtrelemesi ile işi çözeriz ....

Gizli ağı Vista ve genelde Pocket PC'ler otomatik olarak görebiliyor. İkincisi MAC adresi linux'ta birkaç komutla değiştirilebiliyor :)

SoundOfLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MAC Filtrelemesini etkinleştir : Evet Hayır
Kaydedilen MAC adresleri için Erişim Kuralı :izin Ver Engelle
MAC Filtreleme Tablosu (32 kullanıcıya kadar)

NO MAC Adresleri
1 : : : : :
2 : : : : :
3 : : : : :

1, 2, 3,yazan yerlere

Fiziksel adresimi yazıcaz sanırım. iyi oldu bunu ögrendıgım

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Erişim vereceğin makinaların Mac adreslerini yazacaksın.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
GurenGursel dedi ki:
Wolker dedi ki:

Gizli ağı Vista ve genelde Pocket PC'ler otomatik olarak görebiliyor. İkincisi MAC adresi linux'ta birkaç komutla değiştirilebiliyor :)

Yahu zaten kilit namuslu adam için hırsız her halükarda kapıyı kırıp içeri girer olmadı bende modemin antenini kopartayım :p

SoundOfLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
simdi bizim evde iki tane dizüstü pc var ikisininde mac adresi farklı oluyor dimi :D Mac adresleri hangisi bir suru birseyler cıkıyor :S

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
çok yararlı bi konu olmuş yaa.bende bir kablosuz modem kullanıcısıyım.ama bunları bilmiyodum sayılır.teşekkürler...

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende wireless modem kullanıyorum fakat şifre mifre yok bi problem olur mu ki ???

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
red-bird dedi ki:
bende wireless modem kullanıyorum fakat şifre mifre yok bi problem olur mu ki ???
pc'nin içindeki her şeyi alırlar. pc'nin ruhunu bile alırlar :D

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
:S nasıl şifreleneceğini bilmiyorum ki !

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
o zaman kötü muhtemelen pc'in 7 gün içinde çökücek (&) :D

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
red-bird dedi ki:

En başta internet bağlantını farklı kişilerde kullanabilir, bu kişiler senin bağlantını kullanarak suç işleyebilirler ve bu suçlardan sadece sen sorumlu olursun, mutlaka şifreleme işlemini yapmanı öneririm, modemle birlikte verilen kitapçıkta açıklaması mutlaka vardır.

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
teşekkürler link :)

eve gidince ilgileneceğim hemen...