- Reaksiyon puanı
- 16
Wireless bağlantısı ile adsl kullanıyormusunuz, şifreleme yaptığınız halde kendinizi güvende hissediyormusunuz ?
Gorkem dedi ki:
link bunu keşke resimli anlatım felan yapsan çok büyük sevap işlersinLink dedi ki:Gorkem dedi ki:
MAC filtreleme özelliği bilgisayarların MAC adreslerine göre ağa erişimlerine izin verilmesini sağlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde listeye MAC adresleri yazılmış olan kullanıcılar haricindekilerin Internet'e erişimi engellenir.
Modem arayüzündeki firewall bölümünden ulaşabilirsin.
calvaria dedi ki:link bunu keşke resimli anlatım felan yapsan çok büyük sevap işlersinLink dedi ki:Gorkem dedi ki:
MAC filtreleme özelliği bilgisayarların MAC adreslerine göre ağa erişimlerine izin verilmesini sağlar. Bu özellik etkinleştirildiğinde listeye MAC adresleri yazılmış olan kullanıcılar haricindekilerin Internet'e erişimi engellenir.
Modem arayüzündeki firewall bölümünden ulaşabilirsin.![]()
calvaria dedi ki:ozaman şunu sorayaım]
Mac adresini öğrenmek istediğin bilgisayarda Başlat --> Çalıştır --> cmd yazıp entera bas, daha sonra ipconfig /all diyerek mac adresini (Fiziksel Adres) öğrenebilirsin.
Örneğin benim modem Airties RT-205 için mac adresi filtreleme;
1. http://192.168.2.1 bu adresten modemin arayüzüne girersin,
2. Sol tarafta açılan menüden Kablosuz --> Mac Adresi Filtreleme bölümüne girersin
3. Mac Filtrelemeyi Etkinleştir’i işaretleyip, kablosuz ağımızı kullanmasını istediğimiz mac adresini boş kutucuğa yazıp izin vere tıklarsın, son olarak en altta kaydet.
Wolker dedi ki:bağlantı sınırsız , gelen hoş gelir girer abartırsa gizli ağ yada mac adres filtrelemesi ile işi çözeriz ....
GurenGursel dedi ki:Wolker dedi ki:bağlantı sınırsız , gelen hoş gelir girer abartırsa gizli ağ yada mac adres filtrelemesi ile işi çözeriz ....
Gizli ağı Vista ve genelde Pocket PC'ler otomatik olarak görebiliyor. İkincisi MAC adresi linux'ta birkaç komutla değiştirilebiliyor![]()
pc'nin içindeki her şeyi alırlar. pc'nin ruhunu bile alırlarred-bird dedi ki:bende wireless modem kullanıyorum fakat şifre mifre yok bi problem olur mu ki ???
red-bird dedi ki:bende wireless modem kullanıyorum fakat şifre mifre yok bi problem olur mu ki ???