Wireless Çekim Problemi

fedorac0re

Asistan
Katılım
24 Temmuz 2009
Mesajlar
239
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Merhabalar,

karşılaştığım ilginç bir sorunu paylaşmak istedim belki önerisi olan çıkar ve sorunu halledebilirim.

Tp-Link 150mbps bir wireless modem aldım, amaç interneti komşu ile paylaşmak, aramızda 1 boş arsa var sadece komşumla yaklaşık mesafe 20-30 metre olsun en fazla..

ben 2.katta oturuyorum komşum 1.katta ve internet komşumda ondan internet kullanacağım. Modemi sorunsuz kurduk ayarlarını yaptık.

eve gittiğimde laptopla bağlanmaya çalıştım ve 1birim çektiğini gördüm, o da bazen gidip geliyor ve çok hassas..

ilginç olan komşunun evinde onların 2.kata bile laptopu çıkarsam orda da çekmiyor hatta farklı bir odaya girince hemen çekim gücü düşüyor.

bir arkadaşım ise kendisi 3. katta oturuyor ve modem ön tarafta duruyor 1.kattan ve arka taraftan sorunsuz interneti kullanabiliyor ve sinyal gücü çok az düşüyor. kendi evinde ise her oda da full çekim gücü.. onun modemi farklıydı cisco modem var.

bizde acaba sorun modemde mi diye onun modemi aldık bize getirdik ve yine komşuma bağladık ama sorun aynı yine tek birim çekim ve çok zayıf sinyal.. o da anlam veremedi kendisi sorunsuz kullandığını söyledi..

evin duvarlarında mı bişey var anlamadık nedir acaba problem sizce bu sorunu nasıl aşarız ne önerirsiniz, bu tarz problem yaşayanlar varsa önerilerini bekliyorum. teşekkürler. :wink:
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,662
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Kablosuz modeminizin kanalını değiştirmeyi denediniz mi?
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,535
Reaksiyon puanı
100
Puanları
228
Farklı kablosuz ağ dalgaları çakışınca beklemelere sebep olur bu nedenle de 5mhz aralıklarla 14 kanala kadar (değişiyor bu) kanal mevcut.

500px-24_ghz_wi-fi_channels_80211bg_wlan.png
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,662
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228

Normalde çogu modemler fabrika ayarlarında 5.kanala ayarlı gelir.Eger çevrenizde çok miktarda kablosuz modem varsa bunlarda 5.kanaldadir dogal olarak.Bu kirlilige neden olur.Onun için ayarlardan modem yayın kanalını değiştiriniz.
 

fedorac0re

Asistan
Katılım
24 Temmuz 2009
Mesajlar
239
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
ayarlara baktımda bahsettiğiniz kanal ile ilgili bişey göremedim, tam olarak hangi kısma bakmam lazım ne yazıyor genel olarak?
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,662
Reaksiyon puanı
34
Puanları
228
Tp-link modem kullanmadım,ama ayarlarında mutlaka bu özellik vardır.
 

fedorac0re

Asistan
Katılım
24 Temmuz 2009
Mesajlar
239
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
dediğiniz kanal falan diye ayar varsa bütün modemlerde aşağı yukarı aynıdır, mesela sizin modemde hangi bölümde ve ne diye geçiyor bu kanal ayarları?
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde öle bi sorunum var ama benimki 50 m wairle s kullanıom ve modemden aldığım yerle 20 m fark var bazen çekio bazen çekmio ne yapabilirimModemde rt-205
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
TP-LINK TL-WN722N 150Mbps Wirelessim var komudan çekıyorum ama hiç iyi çekmiyor bunun için ne yababilirm.. Bunu cevaplayablrsenız sevınrm :dil: :hammer:
 

Edirneli

Profesör
Katılım
20 Mart 2011
Mesajlar
2,745
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
[video=youtube;fHU5P6ZcX24]http://www.youtube.com/watch?v=fHU5P6ZcX24[/video]

Kanal ayarı bu videodan izleyerek yapabilirsiniz.
 

BeyaZayeB

Profesör
Katılım
11 Kasım 2008
Mesajlar
2,184
Reaksiyon puanı
19
Puanları
218
Kanal ayarı soruna çözüm olabilir..
Gerekirse bütün kanalları tek tek dene.
Evlerdeki kablosuz telefon bile etkiliyor sinyalleri.

Eğer sorun çözülmezse size TP-Link TL-WA5210G önerebilirim.
Ben kullanıyorum 500 metreden 40db sinyal alıyorum.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende TP-LINK marka ve TD-W8951ND model ADSL Modem Router var. Maalesef söz konusu sorunun son seviyesi ile karşı karşıya kaldım. Gerçi kısmen maalesef. Zira yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Bendeki sorun; telefon ile wi-fi üzerinden bağlantı kurmaya çalıştığım ağ (tanımlı ağ) için, telefon-modem arası mesafenin yaklaşık 0 m olmasına rağmen "kapsama alanı dışında" denmesiydi. :) Telefonumun tespit ettiği kadarı ile civarda 7-8 adet bağlantı var. İlaveten modemimin 10 cm yanında da kablosuz telefon bulunuyor. Sonuç: "Kapsama Alanı Dışında". Yukarda arkadaşların tavsiye ettiği gibi sadece söz konusu kanalı değiştirerek problemimi çözdüm. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Esen kalın.

Bendeki modemden söz konusu ayarın yapılabileceği yerin tarifi:

Arayüz Ayarları / Kablosuz / Access Point Ayarları / Kanal
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Evlerde ve işyerlerinde kablosuz modemlere bağlanmak artık giderek artan bir sorun haline geliyor. Bunun en önemli sebebi artık tüm komşuların güçlü kablosuz modemler kullanmaları. Komşu kablosuz modemler ve bu modemlere balğlanan cihazların oluşturduğu elektronik kirlilik sizin kendi kablosuz modeminize bağlanmanızı engelliyor. Komşudaki kablosuz modemin bulunduğu yer kadar kommşunun hangi kablosuz aleti nerde kullandığı da sizin evinizdeki kendi ağınıza bağlanmanızı güçleleştirebiliyor. Evinizde aynı cihazla aynı modeme evin aynı köşesinden bazen rahatça bağlanabilirken bazen ciddi bağlantı sorunları yaşamanızın sebebi bu olsa gerek.
Evlerde kablosuz modemlele yaşanılan sorunların önemli bir kısmının temelinde komşulardaki güçlü modemlerin oluşturduğu elektronik kirliliktir.
ÇÖZÜM:
1, Farklı bantları deneyin, hangi bandın en az kirli olduğunu gösteren yazılımları kullanabilirsiniz.
2, Modeminizin arkasına yansıcı yerleştirebilirsiniz.
3, Modeminizin yerini değiştirin. EN ETKİLİ ÇÖZÜM. Modeminizi evin en ortasına değilde en ço elektronik kirliliğin, yada karışmanın olduğu yere daha yakın yerleştirin.
4. Yeni router ve yeni modem alın seçeneklerini şu anda tartışmıyorum.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
tl 722 n bendede var 5 metre mesafe var ama yinede düşük çekiyor sana tavsiyem baska cihaz al...
 
Üst