Wireless ağ kurmak {1 Wireless Modem + 2 Access Point}

laztopak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar
site içinde 3 -4 arkadaş bir araya gelip wireless ağı kurmak istiyoruz.
Bende şuan ZyXEL P-660HW-T1 v2 Wireless Modem var. araştırdığım kadarıyla bu cihazların birbirleriyle kablosuz iletişim kurabilmeleri için WDS denilen Wireless Distribution System olması gerekiyormuş. Şöyle bi sistem kurmak istiyorum.

Kendi evimdeki wireless modeme 1 tane access point bağlayacağım(kablosuz olarak). bu access point evimdeki modemden aldığı internet sinyalini yayın yapacak.
Ayıca modemle kablosuz olarak bağladığım 1. access pointe 2. bir access point bağlayarak ağımı genişletmek istiyorum.. Aynı zamanda 2.ci access pointten de 1.ci access pointten gelen internet sinyalini kullanarak yayın yapmasını istiyorum. Bütün cihazlar WPA veya WPA2 şifrelemesi olacak.

Access point olarka düşündüğüm ürün: http://www.hepsiburada.com/edimax-n...etails.aspx?categoryid=410&productid=bd700103

Böyle bir sistem kuruluabilirmi?
şifreleme yapılabilirmi?
ayrıca repeater veya bridge fonksiyonları nelerdir? bize hangileri lazım? açıklayabilen olursa sevinirim.

Wireless Modem > > > 1.ci AP > > > 2.ci AP
Wifi internet yayını internet yayını internet yayını

umarım anlatabilmişimdir
s1.gif

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
1. ap'e 2.ap'i nasıl bağlamayı düşünüyosun :S

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bildiğim kadarıyla standart access pointler kablolu bağlantıyı kablosuza çeviriyor, laptoptan kablosuz olarak bağlanabiliyosun..

Sen ikincinin kaynağı olarak birinciyi göstermek istiyorsun fakat birincinin kablolu olarak internet sağlama hizmeti yok.. Bunu da düşünmelisin..

Edit: işte internetten bulduğum bir resim. Access pointin çalışma mantığını anlatıyor
oov_access_point_diagram2.gif

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
repeater kullanarak alanı genişletmeyi dene

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Burada ne kadar bir mesafeden bahsediyoruz???

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
repeater özelliği varsa kablosuz modemlerde onları kullanabilirsin.Ben apartmanda kullanıyorum.üst komşuya kablosuz modem koydum benden aldığı sinyali eve dağıtıyor.