Winzip mi Winrar mı 7-Zip mi

Hangi Sıkıştırma Programını Kullanıyorsunuz

• Kullanılan toplam oy
    300

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Ben de katılıyorum 7-zip'in arayüzü yeterince şanşanlı değil :)

7-zip Theme Manager vardı fanlar tarafından yapılmış, burada görmüştüm.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Tabiki winrar :) winzip 'e bir türlü alışamadığımdan olsa gerek :D

Reaksiyon puanı
2,148
Açmak için winrar, eğer büyük bi dosya sıkıştıracaksam 7-zip.
Winrar 3.80 sürümünün lisansı olduğu için sürüm yükseltmiyorum 3.80 kullanıyorum hala.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yaa ben bi ara 7zip kullandım memnundum ama arkadaşlara gonderdiğim dosyaları açamıyorlardı uyuz olup winrara döndümm en sonunda

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
yaa ben bi ara 7zip kullandım memnundum ama arkadaşlara gonderdiğim dosyaları açamıyorlardı uyuz olup winrara döndümm en sonunda

7-zip container olarak ve lzma algoritma olarak açık kaynak olduğundan winzip ve winrar 7-zip dosyalarını sorunsuzca açar
sizin arkadaşlarınız çok eski sürümleri kullanıyordur

sizi kastetmiyorum ama uyuz olmak lafını kullananlar ise genelde ergen özenti liseli kızlar oluyor.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
:) belki de cunku bu 4 yıl önce falan başıma gelmişti çünkü bide liseden ayrılalı yıllar oldu yaşlanıyoruz artık

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Hem 7-Zip hem de WinRAR kullanıyorum. 7-Zip bazen daha iyi sıkıştırma yapıyor.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
7 zip daha iyi sıkıştırıyor ama winrar bana daha kullanışlı geliyor bu sebepten winrar diyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
7-zip i daha çok kullanıyorum :)

cristogi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Rar diyim ama yıllardır orjinalini kullanamıyorum her açtığımda close tuşuna basmak üzüyor

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bana Winrar daha kullanışlı geliyor.O yüzden Winrar.

yduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ücretsiz, açık kaynak kodlu ve kullanışlı olan 7-zip i tavsiye ederim

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Mecburiyetten geçen gün winrar kurdum. Adi okul yönetimi dosyaların .rar uzantısı şeklinde olmasını istedi. Kullandığım program rar açıyor ama yapmıyor sade ama dönem bitsin winrar tekrardan kaldıracam. Forever PeaZip :)

peazip'i denedim. (Windows üzerinde)
güzel bir alternatif ama anlamadığım birşey var.
mesela 1000 dosyalık bir klasörü add to archive diyince altta yüzlerce pencere çıkıp çıkıp kayboluyor sanırım her bir dosyayı analiz ediyor.
ancak hem uzun sürüyor hem de yüzlerce pencerenin çıkıp bir anda kaybolması hoş olmuyor.
neden böyle bir analize ihtiyaç duyuyor ve neden bu işe arka planda yapmıyor acaba.

bir de alternatif programların tutulabilmesi için piyasadaki güçlü programların zayıf özelliklerine bir çözüm sunması gerekir.
mesela winrar'ın algoritmasının teknik olarak 7zip'e göre kötü olması ve 7zip'in ücretsiz, açık kaynak olması özellikle güçlü ve kaliteli sıkıştırma isteyenleri ve ücretsiz ya da açık kaynak program arayanları 7zip'e yönlendiriyor.
ancak 7zip'in zayıf yönü olan görsellik ve sfx için maalesef çözüm oluşturmuyor peazip.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
peazip'i denedim. (Windows üzerinde)
güzel bir alternatif ama anlamadığım birşey var.
mesela 1000 dosyalık bir klasörü add to archive diyince altta yüzlerce pencere çıkıp çıkıp kayboluyor sanırım her bir dosyayı analiz ediyor.
ancak hem uzun sürüyor hem de yüzlerce pencerenin çıkıp bir anda kaybolması hoş olmuyor.
neden böyle bir analize ihtiyaç duyuyor ve neden bu işe arka planda yapmıyor acaba.

bir de alternatif programların tutulabilmesi için piyasadaki güçlü programların zayıf özelliklerine bir çözüm sunması gerekir.
mesela winrar'ın algoritmasının teknik olarak 7zip'e göre kötü olması ve 7zip'in ücretsiz, açık kaynak olması özellikle güçlü ve kaliteli sıkıştırma isteyenleri ve ücretsiz ya da açık kaynak program arayanları 7zip'e yönlendiriyor.
ancak 7zip'in zayıf yönü olan görsellik ve sfx için maalesef çözüm oluşturmuyor peazip.

Dediğini yaptım ama ayrı ayrı pencereler çıkmadı. Sıkıştır klasörde 1551 dosya vardı. En aşırı şekilde orta seviye öncelikle 3 dakikada sıkıştırdım. :) Peazip SFX yapıyor ama senin bişey istediğini bilemem :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
ilerleyen saatlerde ekran görüntüsü göndereyim şu pencere olayıyla ilgili.
tabi tembelliğime denk gelmezse :D

sfx yapıyor tabiki.
ama 7zip'in zayıf yönü dedim dikkat edersen.
peazip'ten 7zip'ten farklı birşey sunmuyor.
winrar'ın sfx yapısı daha gelişmiş. simgesinden, gösterilecek resimlerden, lisans anlaşmasından, yazılardan tut, birçok seçenek sunuyor, küçük çaplı bir installer'a dönüştürüyor :)

tabi favorim 7zip.
lzma2 algoritmasının gücünü hiçbirşeye değişmem :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
winrar kullanıyorum ama şimdiye kadar hiç crackleme ihtiyacı duymadım. satın alma uyarısını kapatmak hiç zahmet vermiyor. :)

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Winrar 64 Bit Kullanıcısıyım :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tabiki winrar . winrar iyi cocuktur severim kendisini , iyi çalışır