- Reaksiyon puanı
- 2,285
Adamlar emülatör değil diyor siz ne diyorsunuzAma emülatör olduğunu hala söylüyorum![]()

Adamlar emülatör değil diyor siz ne diyorsunuzAma emülatör olduğunu hala söylüyorum![]()
Adamlar emülatör değil diyor siz ne diyorsunuzKanıtda gösterdik
![]()
Emülatör ile kendi kütüphanesini kullanan şey arasındaki fark, gerçek bir uçakla bir arabaya uçak görünümü vermek arasındaki fark gibidir. O yüzden "ha öyle ha böyle emülatör işte" demek, çok yanlıştır ve en azından yazılımdan anlamayanların söylememesi gerekir.
İsimlendirmeye gelince, ben de yeni öğrendim ama hiç şaşırmadım, çünkü *nix camiasının yazılımları zaten bu tarz isimlendirmeyi çok kullanır. Yani "isimle yüceltme" gibi ortalarda şayia dolaşmasına gerek yok; çünkü onu düşünen adam böyle bir yazılım yapmaz. Yani kendini Windows'a yamamaya, şirin göstermeye çalışacak adam zaten oturur Windows'a program yazar, ne uğraşsın Linux ile.
Ki yukarıda örneğini de verdim, özgür yazılımlara ilham olmuş ve GPL lisansının yazılmasına sebep olan GNU projesi de "Gnu Not Unix" olarak isimlendirilmiştir. Buna isimlendirme şeklinin de bir adı vardı geçende bununla ilgili bir yazı okudum ama hatırlayamıyorum şu anda. Yani bu isimlendirme şekli çok yaygın Linux dünyasında.
Wine is not emulator lafı bu programı yazanlar tarafından mı söylenmiş yoksa hayranları tarafından mı? Ben bildiğimi söylüyorum Windows Emulatorun kısaltılmışı olarak WINE dir adı. He programın ne kadar güzel olduğu neler yaptığı beni ilgilendirmez, ben programı ne kötülüyorum ne yüceltiyorum sadece adını söylüyorum.
Belki de yanlış söylüyorum. Resmi sitesine bakalım kurtulalım![]()
Ama emülatör olduğunu hala söylüyorum![]()
Wine emulator diyeceğinize biraz araştırın derim.![]()
wiki de emülatör olarak geçiyor
o zaman wiki yalan söylüyor
Wine, a recursive acronym for Wine Is Not an Emulator
Wine kelimesi şunun iç içe kısaltmasıdır: Wine bir emülatör değildir.
ben insanları yalancılıkla itham etmedim mesajı doğru oku
wiki yalnmı söylüyor dedim ayrıca wiki nin kim tarafından yazıldığını ben ne bileyim be adam
Tüm sayfayı oku(Özgürlük için pardusun resmi sitelerindendir.)pardus un sitesinde emülatör diyor ama
Nereye sorarsan sor fakat wine bir emülatör değildir.yapma be finix dostum
koskoca linux dağıtımı yapan adamlar böyle ufacık bi hatayı nasıl yapsın
yapma be finix dostum
koskoca linux dağıtımı yapan adamlar böyle ufacık bi hatayı nasıl yapsın
ramboberk, çok direttin bu konuyu. Şimdi Pardus ne yapsın WINE için ayrı bir bölüm mü açsın Paket Yöneticisi'nde. Ayrıca korsan oyunlarda çalışmayabilir.
72.Visual Studio 2008 (9.0) 22
![]()
o nedir açıklarmısın
Microsoft'un program geliştirme ide'si denebilir.
ben napıcam onunla:huh: