Windows'un tahtı fena sallanacak !

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
32 Bit Linux Driver
Linux Display Driver - x86

64 Bit Linux Driver
Linux x64 (AMD64/EM64T)

Ses kartını otomatik tanır aynı karttan bendede var

Wine emulatörü ile oyunları dene belki açabilirsin

Oyun yapımcıları linux versionunu çıkarmadıysa o oyunların sorunudur.

Kullandığın ekran kartı driverı kendi sitesinde açık açık gözüküyor buraya gelmiş linuxu tavsiye edenlere yakınıyorsun driverlarımı bulun diye.

1000 kere söylenmiştir bir daha söyleyeyim Eğer Linux kurulu bir bilgisayarda donanımlarınız çalışmıyorsa web sitesine gidin linux driverını indirin baktınız web sitesinde linux driverı yok mail atın şikayetinizi bildirin. Bu linuxun sorunu değil çünkü aldığınız donanımı satanların sorunu. Baktınız cevap bile vermiyorlar almayın bu donanımları. İşini adam gibi yapan bir çok donanım firması var bunlarda bellidir her platforma uygun sürücülerle beraber donanımlarını satarlar olması gerekende budur. Driver konusunda kimse linuxu suçlayamaz suçlayan zır cahildir.

Aynen söylediklerine katılıyorum. 2 tane bilgisayarım var biri masaüstü diğeri dizüstü. masaüstünde pardus 2008 işletim sistemi yüklü. Driver tanıtma derdim olmadı. Sadece paket yöneticisinden ati ekran kartı sürücüsünü indirdim ve kurdu. Zaten herşey otomatik. Dizüstünün Bir bölümünde pardus 2008 vardı aynen onda da paket yöneticisinden ati yi kurdum. Şuan pardus 2008 i silip 2009 u kurdum ama pek kurcalamadım. Daha prealfa olduğundan dolayı :) . Bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarına da pardus 2008 kurmuştum. Ekran karından Wireless ine kadar herşeyi tanıdı. Bir tane bile driver kurmama gerek kalmadı. Ben sadece windows kullandığım zamanları linux u msdos tazında konsol üzerinden çalışan bişi sanıyordum. Gerçekte windows tan çoğu özellik konusunda daha iyi olduğunu gördüm. Tabi herkes istediğini kullanmakta özgür. Ama asıl özgür olan Özgürce Linux kullananlardır Kanımca.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Zor demiyorum da YOK diyorum...
Creative 24 bit ses kartımın ve
Geforce 8500 GT ekran kartımın driverını bul,

Ayrıca oynadığım Colin Mcrae Rally 3,4-Battefield 2 oyunlarını - mail işlerimi kolaylaştıran Windows Live Mail porogramının linux versiyonlarını göster. Yarın geçeyim.

Her zaman söylerim. Linux server tarafından iyidir, Windows client tarafında.. bunu Bir MCSE olarak söylüyroum size. Kabul edin artık...

Linux'a yeni başladığımda bende (nedendir bilinmez) bir Windows düşmanlığı başladı. Sonra gördüm ki bu atışmaların hepsi tamamen boş. Bundan vazgeçtim ve yanlış yaptığımı biliyorum.

Demek istediğim kimsenin neyi sevdiğiyle veya kullandığıyla ilgilenmiyorum. Sevdiklerim Linux öneriyorum çünkü seviyorum.

Eğer sürücü problemin varsa istediğini kullanırsın elbet.

Son olarak: Windows 7 güzel ama Ubuntu'nun hızı, güvenliği, bedavalığı, kullanışlılığı, özelleştirilebilirliği ve daha bir çok Linux özelliği (çoklu masaüstü gibi) beni cezbediyor. Vazgeçemeyeceğim galiba artık.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
32 Bit Linux Driver
Linux Display Driver - x86

64 Bit Linux Driver
Linux x64 (AMD64/EM64T)

Ses kartını otomatik tanır aynı karttan bendede var

Wine emulatörü ile oyunları dene belki açabilirsin

Oyun yapımcıları linux versionunu çıkarmadıysa o oyunların sorunudur.

Kullandığın ekran kartı driverı kendi sitesinde açık açık gözüküyor buraya gelmiş linuxu tavsiye edenlere yakınıyorsun driverlarımı bulun diye.

1000 kere söylenmiştir bir daha söyleyeyim Eğer Linux kurulu bir bilgisayarda donanımlarınız çalışmıyorsa web sitesine gidin linux driverını indirin baktınız web sitesinde linux driverı yok mail atın şikayetinizi bildirin. Bu linuxun sorunu değil çünkü aldığınız donanımı satanların sorunu. Baktınız cevap bile vermiyorlar almayın bu donanımları. İşini adam gibi yapan bir çok donanım firması var bunlarda bellidir her platforma uygun sürücülerle beraber donanımlarını satarlar olması gerekende budur. Driver konusunda kimse linuxu suçlayamaz suçlayan zır cahildir.
+1 kesinlikle katılıyorum. Sertifika alan birşey oldum diye ortalıkta dolaşmaya başlıyor.. O sertifika alan arkadaşlarda bize lazım ama ben bilgisayar mühendisiyken bu kadar kesin konuşmuyorum bir sertifakayla bu kadar kesin nasıl konuşabilrsin? başka bir soru daha windowsun kernelında ne olduguna dair bir fikri var mı acaba o arkadaşın bir fikri olamadığı ve olamayacağı bir işletim sistemine ne kadar güvenebilirsin? yada içinde linux kodlarının kullanılmadığı ne malum? ki zaten bence windows 7 nin masaüstü direk kde çakması...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kısa veya orta vadede linux'un pazar payı anca %5 olur. Daha Yeni ulaştı %1'e. O kullanıcıların da çoğunun ayrı bir hdd bölümünde windowsu vardır büyük ihtimalle...

uzun vadede bilemem, belki daha çok tercih edilebilir.. Ama Oyun piyasasını kendi saflarına çekmedikleri sürece linux kullanıcı oranı çift haneli rakamlara ulaşamaz..

Şöyle düşünün;
gtx295 sli , core i7 965 işlemci vs almışsınız ve linux yüklemişsiniz.. eski pentium 4 bilgisayarımdan ne farkı olur sistemin birkaç sn daha erken açılması dışında??? Linux'un daha pre alpha olan oyunlarını mı oynarsınız yoksa paşa paşa windows'unuzu yükleyip 1920x1080 full ayarlarda GTA 4 vs. mi oynarsınız???

sonuç olarak hangi işletim sistemini kullanırsınız sorusunda seçim kullanıcının.. Birisi Ubuntu'da rahattır, diğeri Windows 7 de diğeri MacOS' da..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Zor demiyorum da YOK diyorum...
Creative 24 bit ses kartımın ve
Geforce 8500 GT ekran kartımın driverını bul,

Ayrıca oynadığım Colin Mcrae Rally 3,4-Battefield 2 oyunlarını - mail işlerimi kolaylaştıran Windows Live Mail porogramının linux versiyonlarını göster. Yarın geçeyim.

Her zaman söylerim. Linux server tarafından iyidir, Windows client tarafında.. bunu Bir MCSE olarak söylüyroum size. Kabul edin artık...

Selamlar.

Colin McRae'yi Microsoft geliştirmiyor ki. Ya da nVidia ekran kartını da Microsoft üretmiyor. Battlefield oyunu da Windows ürünü değil.. Bunları Microsoft yapsaydı söylediğine katılırdım; ama bu oyunlar Windows'un bir parçası değil. Dolayısıyla Windows ve Linux'u kıyaslarken Windows dışı şeyleri karşılaştırmaya dahil etmemelisin.

Oyun üreticileri, bilgisayarlarında hazır kurulu olan işletim sistemi Windows olanlar çoğunlukta olduğu için o oyunları öyle geliştiriyorlar.

cihanakova

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yerli malları kullanarak destek olmak lazım. böylece gelişir daha güçlü olur, kullanıcı yorumları , tavsiyelerle çözülür bu iş, ama kararlı olmak lazım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
birde insanların bilgisayar denilen ürünleri sadece birer oyun makinası olarak görmeleri ne kadar üzücü aslında..

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bence,olayı sadece oyun üzerinden değerlendirenler yanlış düşünüyor.Çünkü Microsoft'un hakim olmasını sağlayan son kullanıcı değil,ticari işletmelerdir.Kardeşim özel bir hastanenin bilgi işleminde şef yardımcısı olarak çalışıyor.50 bilgisayar ve server için işletim sistemi,antivirüs,hastane otomasyonu,firewall vb. lisanlar için 100bin dolardan fazla lisans parası ödendi.ve belirli bir süre sonra ücretsiz destek biteceği için teknik desteğe de para ödenecek.

Linux ya da BSD gibi açık kaynaklı ve ücretsiz sistemler önümüzdeki 10 yıl içerisinde Microsoftla başabaş hale gelecekler.Bir çok ülke zaten devlet kurumlarında linux'a geçiş çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.(Almanya,Çin,Filipinler bile kendi dağıtımı olan bayanihanı çıkardı).

Şirketlerin aradığı en önemli özellik stabilite ve teknik destektir.Ki o da artık linuxta giderek yaygınlaşıyor.(ör. ubuntu işletim sistemi ücretsiz,teknik destek ücretli)

Ayrıca Linuxta virus sayısının az olmasını (hatta hiç yok denebilir,sistemi tümden etkileyen bi virüse rastlamadım henüz) kullanıcı sayısına bağlayanlar sanırım bilgisayardan ve işletim sistemi yapısından anlamadıkları için böyle düşünüyorlar.

Linux ve open source dünyasının son 4 yılına tanıklık etmiş ve yakından takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki son kullanıcı alanında bile önümüzdeki 5 yıl içerisinde linux windowsla başbaş hale gelecektir.Eğer windows vista faciasından sonra windows 7 yi de adam edemezse bu süreç hızlanır.

Oyun diyen arkadaşlara hak veriyorum.Ama son 4 yıldaki gelişmeye ve ilerlemeye baktığımda önümüzde ki yıllarda linuxta da bi Assasin's Creed oynamak beni şaşırtmaz.