Windows'un tahtı fena sallanacak !

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Linux bir gün Windows'u geçecek: Bu sözler hayatının büyük kısmını Windows'a harcayan birinden geldi.

151790.jpg

Keith Curtis tam 11 yıl Microsoft'un araştırma departmanında çalıştı ve Windows işletim sistemleri ve Office için kod yazdı. İlk defa 2004 yılında Linux yüklü bir bilgisayarın başına oturdu ve şu anda Linux'tan vazgeçemiyor.

Curtis, Microsoft'un işletim sisteminin pazar payının çok büyük olduğunu kabul ediyor ama eninde sonunda Linux'un kazanacağını savunuyor. Ona göre bunun başlıca iki sebebi var. Curtis, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen yazılımların çok daha kaliteli ürünler hazırlanmasına yol açtığını söylüyor. Firefox ve Linux çekirdeğini buna örnek olarak gösteriyor. Curtis'in altını çizdiği ikinci konu ise Microsoft'un ücretsiz yazılımlara karşı kar marjını sürekli düşürmek zorunda kalıyor olması ve bir yerden sonra daha fazla indirim yapamayacak maddi sıkıntıya gireceği.

Curtis şu an için Microsoft'un yarışta sadece PC'lerde önde olduğunu ama farkın kapandığını söylüyor. Ona göre Microsoft eninde sonunda açık kaynak ve ücretsiz yazılımı kabul etmek zorunda kalacak. "Bir süre sonra insanlar Microsoft'a OpenOffice varken niye Office için para istediğini sormaya başlayacaklar" diyen Curtis, ayrıca "eğer açık kaynak kodlu yazılımların baskısı olmasaydı, Microsoft bugün kaydettiği gelişimlerin yarısına bile ulaşamamış olacaktı" diye ekliyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Linux dağıtımları (ilk 10 dağıtım) adam olup biraraya gelerek tek dağıtım çıkarırlarsa belki
windowsa rakip olabilir...
Yoksa Linux hiç bir zaman rakip olamaz...
Linuxun tek rakibi MacOS olur ancak...
Seni Seviyorum Microsoft
:D:D:D

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yıl 2048 ve Linux Windows'u geçer :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Doğru söze ne hacet. Windows kullanıyorsanız paranızı, Linux kullanıyorsanız gönlünüzü vereceksiniz. Yaşasın Linux İşletim Sistemleri :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Linüx benim içim boş..:D

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Oyun Yapımcıları Linux sistemlerine göre Çalışan Oyunlar yaparlarsa.linux un Windows u geçmemesi için herhangi bir engel kalmaz sanırım.

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux'un windowsu geçebilmesi için küçük çocukların bilgisayara linux ile başlaması gerekir. Ayrıca halen linux son kullanıcı için zor bir işletim sistemi. Heleki windows kullanarak başlamış biri için gerçekten zor.

Şuan hala milli eğitim bakanlığı okullarda windows öğretiyor çocuklara. Hadi ilköğretim ve liseyi geçtim yüksek okullar ve üniversitelerde bile dersler genelde windows üzerinden işleniyor.

Ne zamanki ilköğretimde windows kaldırılır yerine linux öğretilir o zaman yeni gelen nesil linux ile yetişir. Yoksa böyle gelmiş böyle gider :S

Türkiyede linux sistemlerin yaygınlaşabilmesi için en az 15-20 yıl var.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Doğru söze ne hacet. Windows kullanıyorsanız paranızı, Linux kullanıyorsanız gönlünüzü vereceksiniz. Yaşasın Linux İşletim Sistemleri :)

Yıllardır Microsoft kullanıyorum beş kuruş para isteyen olmadı :) korsan demeyin, Microsoftun korsanlara ihtiyacı var. Yoksa piyasadan silinir... Bakın yeni sistemde korsanlarada update izni veriliyor. Tıpkı basılan sahte dolarların USA'nın işine geldiği gibi..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İktidarın değişmesinin önemi yoktur.
Hangisinin işimize yaradığı önemlidir.

Fakat yukarıda da söylendiği üzere,
Windows 7 den 70 e hayatımıza girmiş bile :)

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Bu hiç bir zaman gerçekleşmeyecek. Çünkü microsoft'un işi pazarlama ve işlerini gerçekten iyi yapıyorlar. Linux'u kim pazarlıyor? Kimse... Olay bitmiştir.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu hiç bir zaman gerçekleşmeyecek. Çünkü microsoft'un işi pazarlama ve işlerini gerçekten iyi yapıyorlar. Linux'u kim pazarlıyor? Kimse... Olay bitmiştir.

Olamazzz olamazzz Fatih ölmüş olamaz... :D

Umut dünyası...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yıllardır Microsoft kullanıyorum beş kuruş para isteyen olmadı :) korsan demeyin, Microsoftun korsanlara ihtiyacı var. Yoksa piyasadan silinir... Bakın yeni sistemde korsanlarada update izni veriliyor. Tıpkı basılan sahte dolarların USA'nın işine geldiği gibi..

Arkadaşım 98 yılından 2007 yılına kadar windows kullandım. (Orjinal) Tabi bende özellikle cd alıp kullamadım. Bilgisayar üzerinde gelenle yetindim bana yetti. 2007 den bu yana linux kullanmaktayım. (notebookta orjinal vista geldi iş ile alakalı ara sıra lazım oluyor). Ben şuan için ev kullanıcısı olarak linux diyorum. Çünkü bilgisayarımı kullanabilmek için 300 YTL ödeyemem. Tabi birde iş ile alakalı durumlar var. Örneğin linux üzerinde profesonel olarak windows tabanlı sistemler çalıştıramazsınız. Örneğin web programlamada asp, asp net gibi. Linux un yeri ayrı windows un ayrı.
Amaaan boşverin bitmez bu tartışma. İntel-Amd, Ati-Nvidia gibi buda asırlar boyu sürer gider.
Not: Ben senin yerinde olsam windows u savunmazdım. Eğer savınacaksan orjinalini al ki savunduğun şeye inanasın.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşım 98 yılından 2007 yılına kadar windows kullandım. (Orjinal) Tabi bende özellikle cd alıp kullamadım. Bilgisayar üzerinde gelenle yetindim bana yetti. 2007 den bu yana linux kullanmaktayım. (notebookta orjinal vista geldi iş ile alakalı ara sıra lazım oluyor). Ben şuan için ev kullanıcısı olarak linux diyorum. Çünkü bilgisayarımı kullanabilmek için 300 YTL ödeyemem. Tabi birde iş ile alakalı durumlar var. Örneğin linux üzerinde profesonel olarak windows tabanlı sistemler çalıştıramazsınız. Örneğin web programlamada asp, asp net gibi. Linux un yeri ayrı windows un ayrı.
Amaaan boşverin bitmez bu tartışma. İntel-Amd, Ati-Nvidia gibi buda asırlar boyu sürer gider.
Not: Ben senin yerinde olsam windows u savunmazdım. Eğer savınacaksan orjinalini al ki savunduğun şeye inanasın.

Microsoft'u savunmak için para vermem gerektiğini nerden çıkardın? Bİrde sanki herşeye para veriyormuşsunuz gibi bir hava yapmayın. Bİlgisayarında korsan mp3 varsa, korsan windowstan farkı ne? Konuyu windows-linux'ten yasal-anti yasal'a çekmemen için belirtiyorum bu konuyu.

not: şuanda Windows 7 kullanıyorum. gayet yasal. gayet de güzel :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bence de ne zaman oyunlar,programlar ve benzeri şeylerin çoğu ve hepsi linuxa uygun hale gelecek o zaman işte linuxa geçerim.Yoksa windowsun önde olmasının sebeplerinden biri bu internet cafelerde linux kullananları gördünüz mü?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181

İşte bütün olay bu. İnsan psikolojisini iyi kullanıyor Microsoft. Windows ücretsiz olsaydı, Linux daha çok kullanılırdı.

Çünkü insanlardaki psikoloji her zaman şu; "en pahalısı en iyisidir". Hele ki "pahalı" olanı "korsan, bedava" kullanmanın hazzı bambaşkadır. O nedenle Microsoft korsanı sever ve şu anda bulunduğu noktaya da korsan sayesinde gelmiştir.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Windows para veren varmı ki de linux ücretsiz diye geziliyor?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Şu zor kısmını geçelim çünkü Linux'ta hemen hemen zor diye bir şey yok!

İkincisi gerçekten insan Linux'a alışınca vazgeçemiyor ve itiraf ediyorum en zevkli yanı terminalden çalışmak.

Linuxu çok sevdim.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Şu zor kısmını geçelim çünkü Linux'ta hemen hemen zor diye bir şey yok!

İkincisi gerçekten insan Linux'a alışınca vazgeçemiyor ve itiraf ediyorum en zevkli yanı terminalden çalışmak.

Linuxu çok sevdim.

Zor demiyorum da YOK diyorum...
Creative 24 bit ses kartımın ve
Geforce 8500 GT ekran kartımın driverını bul,

Ayrıca oynadığım Colin Mcrae Rally 3,4-Battefield 2 oyunlarını - mail işlerimi kolaylaştıran Windows Live Mail porogramının linux versiyonlarını göster. Yarın geçeyim.

Her zaman söylerim. Linux server tarafından iyidir, Windows client tarafında.. bunu Bir MCSE olarak söylüyroum size. Kabul edin artık...

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Oyun firmaları linux a geçmeden hayatta olmaz ms çoğu oyun firmasına 200 milyon dolar civarı para vererk oyun kapağının üstüne Games For Windows yazdırıyor o oyunlar sadece windowsa çıkıyor ve çoğu oyunda bu uygulama vardır dikkat ederseniz.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
şimdi soranlarda var neden office e para vereyim diye mesela ben openoffice.org kullanıyorum ve gayet memnunum.

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux openoffice falan ücretsiz ama bunu geliştirenler parasızmı çalışıyor?

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Zor demiyorum da YOK diyorum...
Creative 24 bit ses kartımın ve
Geforce 8500 GT ekran kartımın driverını bul,

Ayrıca oynadığım Colin Mcrae Rally 3,4-Battefield 2 oyunlarını - mail işlerimi kolaylaştıran Windows Live Mail porogramının linux versiyonlarını göster. Yarın geçeyim.

Her zaman söylerim. Linux server tarafından iyidir, Windows client tarafında.. bunu Bir MCSE olarak söylüyroum size. Kabul edin artık...

32 Bit Linux Driver
Linux Display Driver - x86

64 Bit Linux Driver
Linux x64 (AMD64/EM64T)

Ses kartını otomatik tanır aynı karttan bendede var

Wine emulatörü ile oyunları dene belki açabilirsin

Oyun yapımcıları linux versionunu çıkarmadıysa o oyunların sorunudur.

Kullandığın ekran kartı driverı kendi sitesinde açık açık gözüküyor buraya gelmiş linuxu tavsiye edenlere yakınıyorsun driverlarımı bulun diye.

1000 kere söylenmiştir bir daha söyleyeyim Eğer Linux kurulu bir bilgisayarda donanımlarınız çalışmıyorsa web sitesine gidin linux driverını indirin baktınız web sitesinde linux driverı yok mail atın şikayetinizi bildirin. Bu linuxun sorunu değil çünkü aldığınız donanımı satanların sorunu. Baktınız cevap bile vermiyorlar almayın bu donanımları. İşini adam gibi yapan bir çok donanım firması var bunlarda bellidir her platforma uygun sürücülerle beraber donanımlarını satarlar olması gerekende budur. Driver konusunda kimse linuxu suçlayamaz suçlayan zır cahildir.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Tüm olay piyasayı domine edebilmekte. Ve kabul ediniz ki acı da olsa gerçek olan şudur ki, Microsoft şuan yazılım piyasasını domine etmekte. Ücretsiz olması çoğu kişi için inanın ki önem taşımıyor. Çoğu yabancı ülkede insanlar basit bir programı kurdurmak için bile bilgisayarcısına iyi ücret ödüyor. Ve İşletim sistemi veya office uygulamalarının fiyatlarına bakınca gelişmiş ülkelerin gelir seviyesine kıyaslarsak makul. Biz ve bizim gibi düşük gelir seviyeli ülkeler için Lisans satın almak sorun oluyor.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yemişim lisansını parasını şusunu busunu, zamanım olupta uğraşabilsem elimin altındaki hazır windowsu bırakırım. Linux değerlidir kaybetmeyelim. Oyunlar için windowstayız uğraşamadığımız için windowstayız, hazır öğrenmişiz bu yüzden windowstayız hepsi bu.

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kim nederse desin microsoft sana çok seviyorum:wub:.