Windows'um orijinal mi ?

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,547
Arkadaşlar 1 gün öncesinde bilgisayara format attırdım. Eve getirdim PC'yi ilk açtığımda karşıma normal Windows 10 duvar kağıdından biraz daha farkli bir resim çıktı. Biraz şüphelendim, sonra biraz araştırma yapmaya başladım sonrasında Windows'un çakma olduğunu anladım. Ama ben 1200 TL verip bir lisans satın almıştım. Adam formatı atarken bana orjinal windows için verilen kağıdı verdim verdim. Kendiside bana orjinal kuracağını söylemişti. Sizce benim mi bir hatam var? cmd'ye slmgr /xpr bu kodu yazdım bana bir tarih verdi internetteki videoda eğer tarih varsa Windows'un sahte olacağı söylendi sizce de Windows yazılımım sahtemi?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Arkadaşlar 1 gün öncesinde bilgisayara format attırdım. Eve getirdim PC'yi ilk açtığımda karşıma normal Windows 10 duvar kağıdından biraz daha farkli bir resim çıktı. Biraz şüphelendim, sonra biraz araştırma yapmaya başladım sonrasında Windows'un çakma olduğunu anladım. Ama ben 1200 TL verip bir lisans satın almıştım. Adam formatı atarken bana orjinal windows için verilen kağıdı verdim verdim. Kendiside bana orjinal kuracağını söylemişti. Sizce benim mi bir hatam var? cmd'ye slmgr /xpr bu kodu yazdım bana bir tarih verdi internetteki videoda eğer tarih varsa Windows'un sahte olacağı söylendi sizce de Windows yazılımım sahtemi?
Evet sahte. PC nizin özellikleri nedir?

BHA

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Şimdi siz kendi format cd'niz yada key kodunuz ile bir bilgisayarcıya format attırmaya mızı gittiniz? Adam sizin orijinal dosyanız ile format atmadığıınıı mı söylüyorsunuz? Anladığım şey doğru mu ?

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,547
[
Evet sahte. PC nizin özellikleri nedir?
RYZEN 5 2600
RX 570
8GB RAM
MSI A320 PRO-E
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi siz kendi format cd'niz yada key kodunuz ile bir bilgisayarcıya format attırmaya mızı gittiniz? Adam sizin orijinal dosyanız ile format atmadığıınıı mı söylüyorsunuz? Anladığım şey doğru mu ?
evet doğru anlamışsın

Bu lisans -fatura, alış belgesi vs. varsa- her durumda sana aittir. Bloke olsa bile Microsoft ile iletişime geçebilirsin.
birde microsoftla iletişime geçmeyi deneyim

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
[

RYZEN 5 2600
RX 570
8GB RAM
MSI A320 PRO-E

evet doğru anlamışsın

birde microsoftla iletişime geçmeyi deneyim
UEFI olarak Windows 10 indirin Microsoft tan. Youtube dan izleyebilirsiniz. Kurulumda ürün anahtarınızı gireceksiniz.

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,547
Evde kendiniz format atsaydınız keşke, Retail kurmuş veya KMS ile etkinleştirmiş, siz yeniden format atın kendi lisansınız ile.
o fikir aklımda eğer tam bir çözüm bulamazsam kendim atacağım

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Silmek için de:
CMD>slmgr /upk >slmgr /cpky
Bu kodlar girilirse bilgisayarcının lisansı kalkar fakat korsan yazılım olma riskinden dolayı önermem, @Drift King 'in attığı videodaki işlemleri yapmanız çok daha iyi olur.

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,547
o zaman başlayım şu videoyu izledikten sonra yardımın için teşekkürler.

Silmek için de:
CMD>slmgr /upk >slmgr /cpky
Bu kodlar girilirse bilgisayarcının lisansı kalkar fakat korsan yazılım olma riskinden dolayı önermem, @Drift King 'in attığı videodaki işlemleri yapmanız çok daha iyi olur.
kendim format atmayı deneyeceğim. bilgin için teşekkürler

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Bence formatı atan kişi crack yüklemiştir diye tahmin ediyorum. Programlar listesinde etkinleştirici program vb. var mı?

TheNightMare.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
En önemlisi, Bu tür ne olduğu bell olmayan İşletim Sistemleri'nin güvensiz olmasıdır. İçerisinde Casus yazılım Vb. Olabilir. Ayrıca, Sisteminizden beklediğiniz performansı alamayabilirsiniz.

Artık Bir PC'ye işletim sistemi kurmak çok basit bir hale geldi. Bunu kendiniz yapabilirsiniz. Microsoft bile kendi sitesinde Windows 10 İSO Dosyasını İndirme olanağı sağlıyor.

Son düzenleme:

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,276
Kaynak Lisansinizi Bu Sekılde Bulunuz, Eger sizin Lisansiniz ile uyumlu değilseki(Bana Göre değil) Elinizdeki Lisansi Girme Yontemi Yukarda Verılmıs..

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Windows'un sitesine girip windows genuine validation programı indirseydiniz rahatlıkla öğrenirdiniz ?