windowsta gelen bios güncellemesi

ereonimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
herkese selamlar windows update bölümünde uzun zamandır duran bir bios güncellemesi var yapmak istiyorum fakat yakın bir arkadaşım ben onu yaptım 3-4 gün sonra pc çöktü diye bir info verdi o yüzden çekiniyorum onun makinesiyle mi ilgilidir? biosu güncellemeli miyim?

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
anakart modelini ve şuan sende yüklü olan bios sürümünü yazarsan bakabiliriz doğru sürüm mü diye. o muhtemelen yanlış birşey indirmiştir.

en son biosu yüklemek her zaman iyidir. fakat doğru olanı yüklemek şartıyla..

ereonimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
acer nitro an515-54 marka laptopa sahibim, windowsa gelen güncelleme sürümü : "insyde software - firmware - 5.34.1.33" bu şuan yüklü olan sürümü bulamadım aygıt yöneticisinde farklı yazıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakart modelini ve şuan sende yüklü olan bios sürümünü yazarsan bakabiliriz doğru sürüm mü diye. o muhtemelen yanlış birşey indirmiştir.

en son biosu yüklemek her zaman iyidir. fakat doğru olanı yüklemek şartıyla..
acer nitro an515-54 marka laptopa sahibim, windowsa gelen güncelleme sürümü : "insyde software - firmware - 5.34.1.33" bu şuan yüklü olan sürümü bulamadım aygıt yöneticisinde farklı yazıyor

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
2021/03/02 Versiyon:1.33 Boyut : 7.6 MB olarak gözüküyor.

Ürün Destek | Acer Türkiye burada böyle gözüküyor. kendi acer uygulamasında güncelleme gözüküyorsa sorun olacağını düşünmüyorum.

bios sürümü aygıt yöneticisinde gözükmez :)

yükleyip yüklememek sana kalmış. istersen acer i arayıp durumu sor.

bilgisayar açılırken biosa girmen lazım, orada yazar. eğer sürümün çok düşükse yükleyebilirsin. yine de son karar senin.

ereonimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2021/03/02 Versiyon:1.33 Boyut : 7.6 MB olarak gözüküyor.

Ürün Destek | Acer Türkiye burada böyle gözüküyor. kendi acer uygulamasında güncelleme gözüküyorsa sorun olacağını düşünmüyorum.

bios sürümü aygıt yöneticisinde gözükmez :)

yükleyip yüklememek sana kalmış. istersen acer i arayıp durumu sor.

bilgisayar açılırken biosa girmen lazım, orada yazar. eğer sürümün çok düşükse yükleyebilirsin. yine de son karar senin.
şimdi baktım bendeki sürüm 1.31

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802

yükleyebilirsin. kurulumu basit. bu arada usb lerde takılı birşey olmasın, bilgisyar pil de olmasın, şarja takılı olsun. sorun yaşayacağını düşünmüyorum. eğer sorun yoksa durabilir. kurmak istersen kurabilirsin.

ereonimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
senin yazmanı beklemeden windows update de hazır olanı indir&yükle dedim 1.33'dü o da yeniden başlattım kurdu cihaz şarjdaydı ama usblerde mouse ve klavye takılıydı umarım sorun olmaz.

yükleyebilirsin. kurulumu basit. bu arada usb lerde takılı birşey olmasın, bilgisyar pil de olmasın, şarja takılı olsun. sorun yaşayacağını düşünmüyorum. eğer sorun yoksa durabilir. kurmak istersen kurabilirsin.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
sıkıntı olmaz. yazdığına göre yüklenmiş demektir :)