Windows'ta Boot Ekranını Ayarlama ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Format attığım bilgisayarımda önceden kurduğum Ubuntu ve Windows işletim sistemlerinin yüzünden Boot ekranında 3 tane işletim sistemi seçeneği var. Bunları nasıl kaldırabilirim ?
Sistemim Windows XP Home Edition.

cheyenemehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu şekilde yaparsın denetim masası system gelişmiş seceneginde başlangıç ve kurtarma bölümünden ayarlar diyeceksin başlangıç ve kurtarma şecenekleri menüsünde başlangıç seçenekleri düzenleyi tıklayın bölümünden düzenleyi tıklıyorsun boot not net defteri gelecek orada işletim sistemlerini göreceksin yanlız bu işlemi dikkatli yap bu sadece boot ekranında kaldırıyor

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
şu şekilde yaparsın denetim masası system gelişmiş seceneginde başlangıç ve kurtarma bölümünden ayarlar diyeceksin başlangıç ve kurtarma şecenekleri menüsünde başlangıç seçenekleri düzenleyi tıklayın bölümünden düzenleyi tıklıyorsun boot not net defteri gelecek orada işletim sistemlerini göreceksin yanlız bu işlemi dikkatli yap bu sadece boot ekranında kaldırıyor

Öbür sistemlerin dosyaları da silindi gitti zaten formatta, sadece boot ekranında kalıntıları kalmış ve onları da sayende düzelttim teşekkürler.

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu işlem windows 7 de nasıl yapılıyor bilen varmı?

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bendede var ya,pcde xp pro ve ubuntu var sadece ama açılışta 2 taneden fazla seçenek var.Nasıl ayarlayabiliriz acaba?

Not:Konu yanlış yerde.!

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Konu uygun böüme taşınmıştır.

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ya evet bende vista kullanıorm o sorunu cozmeye calısıorm bir suru ubuntu secenekleri var onları nasl kaldırablrm birde boot ekranndaki sıralamayı geri sayım sayacını nasl ayarlaya bilirim...

ReDaRRoW

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boot onarım ve ayarını kolayca yapabilmeniz için aklıma şuanda gelen 1-2 program...

bootq.png

Windows 7 Manager, Vista Manager, WinXP Manager

3_Untitled_3.jpg

EasyBCD

Kolay Gelsin :wink:

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
xp cdni tak bakalım :) ilk ekrana gelen seçenekten "R" tuşu ile kurtarma konsoluna giriyoruz :) daha sonra windows sistemimize göre 1,2,3 komutlarından birini vererek windows sistemimizi seçiyoruz :) format atarken admin parolası koyduysanız parolamızıda girelim :D daha sonra "fdisk / mbr" ya da "fixmbr" komutlarından birini giriyoruz :) ben "fixmbr" kodunu kullanmıştım :) daha sonra sistem size soru soracak ve "E" ya da "Y" komutu ile onaylayıp exit yazıp çıkıyoruz :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
EasyBCD adlı küçük- ücretsiz yazılımla boot.ini dosyasını kolayca editleyebilirsin..

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşların bahsettiği gibi boot.ini'de bitiyor herşey. "Çalıştır -> 'msconfig'"ten ulaşabilirsin

ReDaRRoW

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boot.ini'de bitiyor herşey derken Vista ve Windows 7'de boot.ini olmadığı unutuluyor sanırım...

Windows 7 ve Vista'da "Ntldr" yerine artık Windows Boot Manager "Bootmgr" ve "winload.exe" var, ayrıca Windows açılırken ntldr' ın okuduğu işletim sistem(ler)inin disk üzerindeki yerini gösteren, yükleme seçeneklerini içeren "boot.ini" dosyası yok yerine registryde tutulan Boot Configuration Data (BCD) var.
Windows 7 ve Vista'nın açılışı şu şekilde gerçekleşir:
1. BIOS, diskin ilk sektöründe bulunan Master Boot Record' u (MBR) yükler.
2. MBR, sistem biriminin boot sektörünü yükler.
3. Boot sektörü ise Bootmgr.exe (Windows Boot Manager) yi yükler.
4. Boot Manager, Boot Configuration Data (BCD) yı inceler ve boot menüsünü gösterir. Eğer bu menüde Windows 7 ve Vista'dan önceki bir Windows versiyonu (XP v.s.) seçilirse Boot Manager kontrolü "ntldr" a verir...