Windows7 - Windows XP - Linux ?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar ben xp,win 7 ve ubuntu kurmak istiyorum sizce olur mu? Grub ekranında falan sorun çıkar mı hanigini daha önce kurmalıyım ?

ilk önce XP kuracaksın..çünkü eski olduğu için w7'yi menüsünü tanımaz siler..
sonra w7
en son olarak ubuntu olacak..zira microfost hâlâ dünyada linux yaşamadığını iddia ediyor...:unsure:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
ilk önce XP kuracaksın..çünkü eski olduğu için w7'yi menüsünü tanımaz siler..
sonra w7
en son olarak ubuntu olacak..zira microfost hâlâ dünyada linux yaşamadığını iddia ediyor...:unsure:

O da böyle eğleniyor ne yapsın zavallı ...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ubuntu istiyorum bende oyun oynamak gibi bi zevkim yok zaten olursa win 7 im var hali hazırda 160 gb hdd var bunun 60 gb ta win 7 kurulu diğerinde ise foto video bazı programarın setup ları falan var ben şimdi bu boş sayılabilicek diske ubuntu kursam nasıl olur sizce birde bu ubuntu windows gibi çeşiti temalarla falan özelletirilebiliyomu
kaldırmak istesem sorun çıkarırmı
boot ekranında win7 yada ubuntu gibi soracak herhalde yoksa yanılıyomuyum
çok merak ediyorum ben buubuntuyu sitesinden sipariş edim dedim beceremedim yardım edecek biri varmı aacaba

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben de şu an ubuntu'nun son versiyonunu yükleyecem
bayadır ubuntu'dan uzak kaldım, mandriva, opensuse, sabayon, pardus falan dolaştım, tercihim opensuse olacak bu yıl geçen yıl mandriva idi
ancak ubuntu 9.04'den itibaren neler değiştirmiş görmeden olmaz:D
az sonra izlenimlerimi yazarım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ubuntu istiyorum bende oyun oynamak gibi bi zevkim yok zaten olursa win 7 im var hali hazırda 160 gb hdd var bunun 60 gb ta win 7 kurulu diğerinde ise foto video bazı programarın setup ları falan var ben şimdi bu boş sayılabilicek diske ubuntu kursam nasıl olur sizce birde bu ubuntu windows gibi çeşiti temalarla falan özelletirilebiliyomu
kaldırmak istesem sorun çıkarırmı
boot ekranında win7 yada ubuntu gibi soracak herhalde yoksa yanılıyomuyum
çok merak ediyorum ben buubuntuyu sitesinden sipariş edim dedim beceremedim yardım edecek biri varmı aacaba

GRUB ekranı gelecek. 10 saniye içinde Ubuntu'yu otomatik seçecek. 10 saniye içinde sen seçimi değiştirirsen, senin seçtiğin sisteme geçecek.

shipit.ubuntu.com adresinden sipariş edebilirsin Ubuntu'yu. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Araştırmayı seviyorsan, yeniliklere açıksan, doküman okumak sorun değilse, sorunlarla başa çıkmak ve onlara çözüm üretmek sorun değilse, bende bilişim dünyasına kendimden birşeyler katabilirim diyorsan; GNU/Linux.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
arkadaşlar benimde zamanında yaptıgım gibi sürücünün birine vista birine xp kurmuştum oyun için xp yi kullanıyodum :D

şimdi de sürücünün birine linux birine win 7 kuracam :D bir ara linux harddiste zarar veriyor diyorlardı biraz tırsmıyor değilim :D
At at ta o kadar değil yani:D İngilizce olarakda Horse horse hors :D

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Bugun ubuntu ve kubuntu cdlerim geldi :) ve şuan Windows 7 kullanıyorum bunun yanında bu iki cd'den birini kurmak istiyorum ancak ubuntu ve kubuntu arasındaki farkı bilmiyorum? Ne gibi bir fark vardır? Windows 7 kurulu olan hdd var ancak bölünmüş değil.örneğin ubuntuyu windows 7 nin yanına kurmak istiyorum hdd'yi ayırmadığım için bir sorun çıkar mı yoksa ubuntuyu kurarken windows 7 kurulu olan hdd'yi ayırmama izin verir mi ?

che_guevara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim anlamadığım adamın kullandığı sistemin özelliklerini bilmeden nasıl yorum yapabiliyonuz 7 kur linux kur falan filan.Sistem özelliklerin nedir onu yazsaydın daha iyi yardımcı olurduk ..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bugun ubuntu ve kubuntu cdlerim geldi :) ve şuan Windows 7 kullanıyorum bunun yanında bu iki cd'den birini kurmak istiyorum ancak ubuntu ve kubuntu arasındaki farkı bilmiyorum? Ne gibi bir fark vardır? Windows 7 kurulu olan hdd var ancak bölünmüş değil.örneğin ubuntuyu windows 7 nin yanına kurmak istiyorum hdd'yi ayırmadığım için bir sorun çıkar mı yoksa ubuntuyu kurarken windows 7 kurulu olan hdd'yi ayırmama izin verir mi ?

kubuntunun ubuntudan farkı farklı bir masaüstü ortamı kullanmasıdır.Adı da KDE oluyor.Normalde ubuntu GNOME masaüstü kullanır. KDE biraz daha janjanlı diyebiliriz..
Ubuntu (gnome masaüstü) >>> Ekran Görüntüleri
Kubuntu (kde masaüstü) >>>Ekran görüntüleri

Hdd'yi ayırmadan, yani boş bir bölüm bulunmadan Ubuntu kuramazsın..Kurabilme yöntemi var cd'sinin içinde ancak bu deneme amaçlıdır..Asıl yöntem kadar performanslı olmaz.
Ayrıca kurulumda bildiğim kadarıyla diski küçültüp yer açma özelliği yok..Windows içinden veya Hiren's boot CD gibi bir açılış CD'sindeki programlar yardımıyla bu diskte yer açma işlemini yapabilirsin..

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
kubuntunun ubuntudan farkı farklı bir masaüstü ortamı kullanmasıdır.Adı da KDE oluyor.Normalde ubuntu GNOME masaüstü kullanır. KDE biraz daha janjanlı diyebiliriz..
Ubuntu (gnome masaüstü) >>> Ekran Görüntüleri
Kubuntu (kde masaüstü) >>>Ekran görüntüleri

Hdd'yi ayırmadan, yani boş bir bölüm bulunmadan Ubuntu kuramazsın..Kurabilme yöntemi var cd'sinin içinde ancak bu deneme amaçlıdır..Asıl yöntem kadar performanslı olmaz.
Ayrıca kurulumda bildiğim kadarıyla diski küçültüp yer açma özelliği yok..Windows içinden veya Hiren's boot CD gibi bir açılış CD'sindeki programlar yardımıyla bu diskte yer açma işlemini yapabilirsin..

Anladığım kadarıyla kubuntu görsel açıdan windows'a benziyor, ancak ben windowstan değişik bişey aradığım için ubuntu kurmaya karar verdim.Şu vize haftam bittikten sonra önce windows 7'yi tekrar kurup hdd'yi ayırıp daha sonrasında ubuntu kurmayı düşünüyorum.Peki ilk önce windows 7'yi kurup daha sonra ubuntu'yu kurarsam herhangi bir sorun olur mu? işletim sistemi seçme menüsünde ?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
En son Ubuntu kur...Ubuntu windows 7'yi tanır, sever sayar, merak etme :)

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
En son Ubuntu kur...Ubuntu windows 7'yi tanır, sever sayar, merak etme :)

Zaten 2 gün önce fransadan yollamışlar 2 tane ubuntu :) bu arada disk yöneticisinden windowsun kurulu olduğu hdd'de ayrılabiliyor muş format atmaya gerek kalmadı :)