Windows7 - Windows XP - Linux ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
eminmisin vistanın sadece tek üstünlüğünün xp den bir üst model olduğuna.
bir çok üstünlüğü olduğunu sende çok iyi biliyosundurda neyse sayacak değilim. vista bazı bilgisayarları!!! kasıyomuş o kadar. tek sorunu bu.

ayrıca vistanın servis paketlerinden herkesin haber vardır, endişenlenme.
arkadaş haklı servis pack 3 le daha iyi, daha konsolide yapılabilirdi vista.

Kasmadığı bilgisayar var mıymış?

Senin paran vardır, harcamasını bilirsin. Hemen bitmez, her işini görürsün.

Ama senin paran vardır, harcamasını bilmezsin. Hemen biter, yarı yolda kalırsın.

Vista'da da böyle işler. Elindeki sistem iyi olsa bile, bellek kullanımını beceremeyen Vista her şeyi mahvediyor.

Arkadaş da sanki servis paketi çıkarılmamış gibi konuşmuş. Ben de o yüzden öyle bir cevap verdim.

Servis paketleriyle iyileştirilen bir sistemin ne anlamı var sence?

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Kimi zaman Win 7'den Vista'ya dönmeyi düşünüyorum. :unsure:

bende vista home premium sp2 kullanıyorum, çokta memnunum. win 7 ye geçmeyi düşünüyordum çünkü övülüyo merak etmiştim. gerçekten bir vista kullanıcısının win 7 den memnun olmaması mümkünmü. bir sorunu varsa söylermisin win 7 nin bende geçmiyim boşuna win7 ye:huh:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bende vista home premium sp2 kullanıyorum, çokta memnunum. win 7 ye geçmeyi düşünüyordum çünkü övülüyo merak etmiştim. gerçekten bir vista kullanıcısının win 7 den memnun olmaması mümkünmü. bir sorunu varsa söylermisin win 7 nin bende geçmiyim boşuna win7 ye:huh:

Sorunu şu: hayal kırıklığı yaratmak.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Kasmadığı bilgisayar var mıymış?

Senin paran vardır, harcamasını bilirsin. Hemen bitmez, her işini görürsün.

Ama senin paran vardır, harcamasını bilmezsin. Hemen biter, yarı yolda kalırsın.

Vista'da da böyle işler. Elindeki sistem iyi olsa bile, bellek kullanımını beceremeyen Vista her şeyi mahvediyor.

Arkadaş da sanki servis paketi çıkarılmamış gibi konuşmuş. Ben de o yüzden öyle bir cevap verdim.

Servis paketleriyle iyileştirilen bir sistemin ne anlamı var sence?

örneğin benim bilgisayarımı ve bir çok bildiğim bilgisayarı hiç kasmıyo, sistemi ve belleği yetersiz bilgisayarları kasıyo.
ayrıca arkadaş şu yönden haklı bu microsoft para kazanmak için durmadan işletim sistemi çıkarıyo, diğer eski sistemi iyileştirebilr dimi. diğer işletim sitmleri ile rekabeti var. eskiden tekel durumundaydı.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Performans açısından Vista'dan çok iyi bir sistem. Yeni görev çubuğu sistemi çok kullanışlı bence. Çok kez belirttiğim gibi Ağ Bağlantıları sorunları mevcut.
Aynı modeme takılı iki bilgisayar arası iletişim kuramıyorum. Genellikle birbirilerini görmüyorlar. Dosya aktarımı çok sıkıntılı. Dosya aktarırken işlemci kullanımı çok yükseliyor. İşlem yapma şansı bırakmıyor. Aktarım hızı düşük.
Şu an aklıma gelmeyen bir sıkıntısı daha mevcut. Hatırlarsam yazarım.
Bunlar dışında gayet güzel.

Evet doğru Vista ya o kadar özellik getiricez dediler yarısı yolda kaldı:D Bakıyoruz ki bu özellikler Windows 7 de de yok:D

Win 8'de de olmayacak. :) Bütün özellikleri tek işletim sistemine gömerlerse bir dahaki sefere ne çıkaracaklar. :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
örneğin benim bilgisayarımı ve bir çok bildiğim bilgisayarı hiç kasmıyo, sistemi ve belleği yetersiz bilgisayarları kasıyo.
ayrıca arkadaş şu yönden haklı bu microsoft para kazanmak için durmadan işletim sistemi çıkarıyo, diğer eski sistemi iyileştirebilr dimi. diğer işletim sitmleri ile rekabeti var. eskiden tekel durumundaydı.

Bak kendin söylüyorsun. Benim konuşmama bile gerek kalmamış. :)

Biraz düşün söylediklerinin üzerinde, olur mu? :wink:

Evet doğru Vista ya o kadar özellik getiricez dediler yarısı yolda kaldı:D Bakıyoruz ki bu özellikler Windows 7 de de yok:D

Bekle sen onları. Windows 8'de gelir. :)

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Performans açısından Vista'dan çok iyi bir sistem. Yeni görev çubuğu sistemi çok kullanışlı bence. Çok kez belirttiğim gibi Ağ Bağlantıları sorunları mevcut.
Aynı modeme takılı iki bilgisayar arası iletişim kuramıyorum. Genellikle birbirilerini görmüyorlar. Dosya aktarımı çok sıkıntılı. Dosya aktarırken işlemci kullanımı çok yükseliyor. İşlem yapma şansı bırakmıyor. Aktarım hızı düşük.

Win 8'de de olmayacak. :) Bütün özellikleri tek işletim sistemine gömerlerse bir dahaki sefere ne çıkaracaklar. :D

win7 nin bu sıkıntılarını bilmiyordum, fazla takip edememiştim. sağolasın arkadaşım. win 7 ye geçme fikrimi tekrar gözden geçirsem iyi olacak, çünkü vistamdan memnunum.:biggrin:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

HomeGroup u yapmayı bilmiyorsan Windows 7 ne yapsın 7264 sürümüne kadar bir çok hata vardı ağda ama 7600 de hiç problem yok

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
HomeGroup u yapmayı bilmiyorsan Windows 7 ne yapsın 7264 sürümüne kadar bir çok hata vardı ağda ama 7600 de hiç problem yok

Kardeşim beni acemi kullanıcı falan mı sanıyorsun? Yazdıklarımı tekrar oku istersen.
Kraldan çok kralcılık yapmayalım. :)

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Bak kendin söylüyorsun. Benim konuşmama bile gerek kalmamış. :)

Biraz düşün söylediklerinin üzerinde, olur mu? :wink:

Bekle sen onları. Windows 8'de gelir. :)
fazla düşünmeye gerek yok, ben sistemi yetersiz olup vista kötü diyenler var( kendi bilgisayarlarında kabahat aramayanlar için) için demiştim.
sen vistanın kasmadığı bilgisayar var mı dedin evet var başta benimki ve milyonlarca bilgisayar.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bilgisayar bilesenler düzgün olduktan sonra niye kassin ki .bir seyi kuru kuruya kötülememek lazim

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Almi'ye takılmayın. O eğleniyor. Arada ona gülebileceği cevaplar verin ve tartışmanıza devam edin.

O bu forumun neşeli kardeşidir.

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar ben xp,win 7 ve ubuntu kurmak istiyorum sizce olur mu? Grub ekranında falan sorun çıkar mı hanigini daha önce kurmalıyım ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arkadaşlar ben xp,win 7 ve ubuntu kurmak istiyorum sizce olur mu? Grub ekranında falan sorun çıkar mı hanigini daha önce kurmalıyım ?

Öncesi önemli değil aslında ama uğraşmak istemezsin diye diyorum, önce Windows 7'yi kur. Sonra Ubuntu'yu kur. Yoksa GRUB silinir.

sakirsensoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
160 GB'lık Sabit Disk dağılımım :

100 GB Medya : Oyunlar, Müzikler, Videolar, Resimler, Arşivlenecek Dosyalar vs. hepsi burdadır. Hem windows hemde linux işletim sistemlerinin ortak şekilde kullanabilmesi amacıyla NTFS dosya sistemi ile formatlanmalıdır. Arada birde yedeklenmelidir.

30 GB Ubuntu : Ana işletim sistemim ubuntu burada kuruludur. Buraya linux'un diğer türevleride(pardus vs.) kurulabilir. Benim tercihim yaygınlık, güncellik vs. gibi nedenlerden dolayı ubuntudur. Her türlü işimi (oyun dışında) ubuntu ile halledebilirim. Chat, sörf, programlama, tasarım vs. Mesela okulda çıkardığım gazetenin tasarımını scribus + inkscape adlı özgür tasarım programları ile yapmıştım.

30 GB Windows XP : Burayada ikincil işletim sistemim win xp yi kurdum. Genelde oyun oynamak için açarım. Bazende linux'ta çalışmayan programları kullanmak için açarım. Daha önceden win 7 vardı. Oda acayip baydı. İlk başlarda baya bi hızlıydı şişince oda yavaşladı. Vistanın muhabbetini açmaya bile gerek görmüyorum zaten.

Özet olarak linux'u ana sistem olarak tercih etmeni, ikincil sistem olarak windows'u tercih etmeni öneririm. Sadece biriyle işler yürümüyo.

Reaksiyon puanı
2,148

aynı benim sistemi tarif etmişsin :D

Xp içinden Windows 7 yi kur.
Daha sonra baştan ubuntu kur.
Ubuntum zaten var diyorsan baştan kurma, grub ekranını geri getirmenin yolu forumda var ;)

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
abi kur win7 ustune bir de linuz kur linux hos guzel ama tek basina siknti olabiliyor

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşlar benimde zamanında yaptıgım gibi sürücünün birine vista birine xp kurmuştum oyun için xp yi kullanıyodum :D

şimdi de sürücünün birine linux birine win 7 kuracam :D bir ara linux harddiste zarar veriyor diyorlardı biraz tırsmıyor değilim :D