Windows XP'yi Windows 7 yapmak istiyorum.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba Windows XP bilgisayarımı CD'si olmadan nasıl Windows 7 yapabilirim ?
2 GB RAM 3,20 GHz x86

Talha Yeğen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
usb bellek ile yükleyebilirsin, o nasıl oluyo dersen google amcaya sor o sana onlarca sitede cevabını gösterir.
ALTERNATİF; Windows 7 nin iso dosyasını indir, tabi birde deamon tools. sonra deamon tools yardımıyla windows 7 nin iso dosyasını kur. kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarında 2 windows olucak biri eskisi biri yeni yüklediğin. kullanmadığını silmek için Başlat/Çalıştır'a msconfig yaz. Gelen ekrandan Önyükleme kısmına gel. Burada seçim yaptığın ekrandaki işletim sistemleri gözükecektir. Düzenle diyerek hangisini kullanmıyorsan o satırı sil.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
"Windows 7 Sp1 Ultimate 32 Bit" diye bir dosya buldum 1,8GB şu an indiyorum..

Talha Yeğen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bence warezturkey.net ' den ya da saglamindir.net ' den (win7 professional 64 bit) indir
--- Gönderi Güncellendi ---
hatta buyur sana hızlı link;
(drive.google.com/file/d/0B9PIO8wpca9GM2owUzk2dVVyaW8/view)

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
bence warezturkey.net ' den ya da saglamindir.net ' den (win7 professional 64 bit) indir
hatta buyur sana hızlı link;
(drive.google.com/file/d/0B9PIO8wpca9GM2owUzk2dVVyaW8/view)

32 bit benim bilgisayar malesef..

Orjinal dosyalar için burayı kullanabilirsin. Bilmediğin yerlerden indirmeni tavsiye etmem.

TechBench by WZT (v3.3)

Sürüm olarak hangisi kurmamı önerirsiniz ? 2GB ram 3.20GHz 128MB ekran 1280x1024
win7 rapor.mht - 39 KB

Windows'un Windows 7 Yükseltme Raporunu paylaşmak istiyorum sizlerle..

wet_willy

Asistan
Reaksiyon puanı
15
" windows 7 pro sp1 x32 " kurabilirsin, sorun olmaz.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bilgisayar 32 bit olmaz, işletim sistemi 32 bit olur, fakat işlemcinin bunu desteklemesi önemli tabi. Özetle 64 bit w7 kurman mümkün.

Disk 1 gözükmüyor bende :(
Attığınız videodan da denedim.. "Windows USB/DVD Download Tool" kurmak için indirdim.
Bana "Image Mastering API v2" kur dedi. "Image Mastering API v2" indirdim.
Bana "Yüklemeyi denediğiniz güncelleme ile Windows sürümü eşleşmiyor." dedi :(

Deliricem

Talha Yeğen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
kardeş deamon tools ile oyun kurar gibi kurucaksın çok basit. anlattğım alternatif yöntemi dene, ayrıca diğer arkadaşında dediği gibi işletim sistemi 32 yada 64 bit olur bilgisayar değil. Hangisini yükleyeceğine sen karar ver. deamon toolsta saglamindir.net te mevcut. o program iso dosyalarını sanki cd imiş gibi görünmesini sağlayarak yükleme yapmana olanak tanıyor

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
kardeş deamon tools ile oyun kurar gibi kurucaksın çok basit. anlattğım alternatif yöntemi dene, ayrıca diğer arkadaşında dediği gibi işletim sistemi 32 yada 64 bit olur bilgisayar değil. Hangisini yükleyeceğine sen karar ver. deamon toolsta saglamindir.net te mevcut. o program iso dosyalarını sanki cd imiş gibi görünmesini sağlayarak yükleme yapmana olanak tanıyor

Teşekkür ederim. Bilgisayar konusunda sadece isimlere hakimim neyin nerede neye ait olduğunu bilmiyorum :)
32bit şu an İşletim Sistemi. Ben bunu 64bit yapsam ne değişir ki önerir misiniz ?
64bit daha iyi ama bilgisayarın durumu vahim win7 rapor.mht - 39 KB şu raporda bana göre..

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Windows 7 Disk Görüntülerini (ISO Dosyaları) İndir

Mümkünse buradan başka yerden işletim sistemi iso'su indirmeyin. Eğer elinde 7 lisansı yok ise 10 indirmeni öneririm. Aslına bakarsan varsa bile 10 kullanmanı öneririm.

Windows 10 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir

Güzel diyorsun konuşuyorsun da

bilgisayar özelliklerini bi görsen...

Operating System
Windows XP Professional 32-bit SP3

CPU
Intel Pentium 4 540
Prescott 90nm Teknoloji

RAM
2,00GB Tek-Kanal DDR @ 199MHz (3-4-4-8)

Motherboard
Hewlett-Packard 0984h (XU1 PROCESSOR) 66 °C

Graphics
hp L1702 (1280x1024@75Hz)
128 MBATI Radeon X300/X550/X1050 Series (ATI)
128 MBATI Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary (ATI)
CrossFire Disabled

Storage
74GB Maxtor 6Y080M0 (SATA) 35 °C
7GB Generic Flash Disk USB Device (USB)

Optical Drives
Optik sürücü bulunamadı

Audio
SoundMAX Integrated Digital Audio

Dediğiniz yerden de denedim fakat Ürün Anahtarı çok denedim bulamadım doğrusunu
2GB RAM ile 64bit'e gerek yok bence ama..

wet_willy

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Günaydın,

Dün akşam dönüş yapamadım, kusura bakma. Dediğim gibi " windows 7 pro sp1 x32 " verdiğim siteden indir. Bununla ilgili konu kapansın. Daha sonra istersen teamviewer üzerinden bağlanıp kurulumda yardımcı olurum. Kolay gelsin.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Günaydın,

Dün akşam dönüş yapamadım, kusura bakma. Dediğim gibi " windows 7 pro sp1 x32 " verdiğim siteden indir. Bununla ilgili konu kapansın. Daha sonra istersen teamviewer üzerinden bağlanıp kurulumda yardımcı olurum. Kolay gelsin.

Tamamdır deneyeceğim şimdi. Teşekkür ederim.

----------------------------

Görüyorum zaten ?

Win10 için kötü değil mi yani özellikler onu kastettim :)

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Ayrıca sistemine uygun olan bu sanırım, dene istersen.

WindowsXP-KB932716-v2-x86-TRK.zip

Evet bu işe yaradı, teşekkürler. Şu an dosyaları kopyalıyor sanırım.. Bakalım ne olacak :)

----------------

Bire bir aynı gibiler :rolleyes: Win7'yi bi deniyim bakalım nolacak ondan sonra düşünürüm, teşekkürler :)

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Lisansı kabul ediyorum. Yükselt ve Özel (Gelişmiş) seçenekleri geliyor. Yükselt diyorum. "Doğrudan Windows XP'den Windows 7'ye yükseltemezsiniz. Windows 7'yi yüklemek ve dosya ve ayarlarınızı tutmak için Windows Kolay Aktarım'ın nasıl kullanılacağını öğrenmek üzere Çevrimiçi çalış sayfasına gidin. " diyor.
Sorunu çözdüm Gelişmiş'i tıklatıp C: yi seçmemiz gerekiyor ve C: tamamen sıfırlanacak. Yapılmamasının nedenide Yükseltme Vista'dan Win7'te oluyormuş :)

wet_willy

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Üstüne kurmuşsun büyük ihtimal. Tekrar kurulum yapman ve seçenekler kısmında C diskini ( 43.9 gb ) sıfırlaman ya da sil diyerek tekrar bölüm oluşturman gerek.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Üstüne kurmuşsun büyük ihtimal. Tekrar kurulum yapman ve seçenekler kısmında C diskini ( 43.9 gb ) sıfırlaman ya da sil diyerek tekrar bölüm oluşturman gerek.

Evet sonradan farkettim biçimlendir deyipte kurmak gerekiyormuş.
Herkese teşekkür ederim bilgisayarı Windows 7 yaptım. :)

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
internet üzerinden .iso uzantılı imajı rufus yardımı ile flash diskine yazdır daha sonra bilgisayarı yeniden başlat boot menü giriş yaparak bilgisayarı flash disk üzerinden başlat gerisi çorap söküğü gibi gelir