Windows XP'de Sistem Klasörü sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Foxrite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçenlerde bilgisayarıma format attırmıştım ancak arşivim D: üzerinde olduğu için oraya dokunmayın demiştim. Onlar da söylediğim gibi sadece C: ye format atmışlar ancak bir sorun var.

D: üzerindeki tüm klasörler Sistem Klasörü olarak görünüyor. Bu da bazı problemler yaratıyor. Örneğin; Msn'den dosya göndermek isterken D'ye girip Music klasörünü açmaya çalıştığımda direk klasörü göndermeye çalışıyor. Onun için her seferinde kendim Mp3 dosyasını bulup atmak zorunda kalıyorum.

Bir de oyunlar için yeni patch falan atacağım da Sistem Klasörü olduğundan yüklenecek hedef kısmında görünmüyor Gözat dediğimde.

Aynı sorunlar Documents and Settings için de geçerli.

Uzun zamandır uğraşıyorum ancak çözemedim. Tüm bunları nasıl Dosya Klasörü yapacağımı bilen varsa söylesin lütfen.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hoşgeldin Foxrite
Forum Kuralları nı okumanı tavsiye ederiz.

Denetim masasını aç,
Klasör seçenekleri/Folder Options alt başlığını tıkladıktan sonra açılan pencerede
Gizli dosya ve klasörleri göster/Show hidden files, folders, and drivers
seçeneğini işaretleyip uygula.
Sorunun çözülecektir.

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orada da sorun var malesef. Bir dosya bulmuştum VBScricpt Script File türünde. Sanırım amvo virüsü ile ilgili bir arama yaparken bulmuştum. İşte her seferinde onu kullanarak gizli dosyaları görebiliyorum. Onu çalıştırmadığım zaman Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği aktif hale gelmiyor.

Reaksiyon puanı
189
başlattan çalıştır'ı aç ve şu komutu yapıştırıp çalıştır:

Kod:
[B]cmd /c d: & attrib -r -h -s -a /S /D[/B]

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başlattan çalıştır'ı aç ve şu komutu yapıştırıp çalıştır:

Kod:
[B]cmd /c d: & attrib -r -h -s -a /S /D[/B]

Çalıştır'a yazdım komutu cmd.exe açtı siyah ekranda. Oraya tekrar mı yazacağım bu komutları ?

Eğer bu kadarsa işlem bir sonuç vermedi hala Sistem Klasörü olarak görünüyorlar.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Anti Autorun 1.3
Bu linkte bulunan dosyayı inirip çalıştır, aynı zamanda bir de temizlik yapmış oluruz.

Reaksiyon puanı
189
komutun tamamını yazman halinde tüm dosyaların özniteliği değişmiş olmalı. bir de şu komutu deneyebilirsin...

cmd /c d: & attrib -r -h -s -a *.* /S /D & pause

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
En kısa yoldan gidelim..
Bahsettiğin Klasörlere sağ tıkladığında öznitelikleri (read only/system/archive) değiştirilemiyor mu ?
Arşiv/archive seçeneğini seçip uygulayınca olmuyor mu ?

Reaksiyon puanı
189
sorun hangi klasörlerde d: sürücüsü içindekilerde değil mi? eğer d: sürücüsü içinde değilse benim verdiğim komutlar bir işine yaramaz...

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anti Autorun 1.3
Bu linkte bulunan dosyayı inirip çalıştır, aynı zamanda bir de temizlik yapmış oluruz.

Programı kurdum. İşe yaradı. Teşekkür ederim. :)

Edit : Msn'den dosya atabiliyorum artık o düzeldi. Ama Belgelerim'e girdiğimde klasörlere tek tıkladığımda Ayrıntılar kısmında şu şekilde gözüküyor ;

Sporst İnteractive
Uygulama

Öznitelikler : Sistem

normalde Uygulama yerine Dosya Klasörü yazması gerekiyor ama.

Ayrıca programın Beni Oku dosyasında " kendisi kapanmadan sonlandırmayın " diyordu ama ben en az 40dk. bekledim ve hala masaüstü görünmüyordu çalışır durumda program da yoktu ve reset attım. Acaba D: Sürücüsü düzelmişken Belgelerim'in düzelmemesinin nedeni bu mu?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bir resim alman mümkün mü?

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 örnek verdim aşağıda.

Sırasıyla ; Belgelerim - Yerel Disk C - Yerel Disk D

Reaksiyon puanı
189
bilgisyarında virus var ve klasör isimlerini ve simgelerini kullanarak uygulamalar oluşturuyor sağda solda. iyi bir taramadan geçirmeni tavsiy ederim...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bir de Belgelerim de bulunan Sports Interactive klasörüne sağ tıklayıp>Özellikler
penceresini görebilir miyiz?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bilgisyarı yeniden başlatıp, bu klasörün adını değiştirelim.
Sonra sistemi baştan aşağıya

programı ile tarayalım

Reaksiyon puanı
189
yorumumu tekrarlıyorum :

bilgisyarında virus var ve klasör isimlerini ve simgelerini kullanarak uygulamalar oluşturuyor sağda solda. iyi bir taramadan geçirmeni tavsiy ederim...

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumumu tekrarlıyorum :

Eğer Sports İnteractive klasörü nedeniyle böyle düşündüysen şunu belirtmeliyim o klasör normalde D'de yoktu, ben kopyaladım. Önerebileceğin bir program var mı peki ?

@ rise

İndirip o programı da deneyeceğim. Teşekkürler. Fakat o Belgelerim'deki klasörün ismini değiştirirsem oyun çalışmayabilir. :)

Reaksiyon puanı
189
dosya tipi exe (uygulama) yani çalıştırılabilir dosya. klasör değil. bunu da büyük ihtimal virüsler oluşturuyor. temizlik için ne önersem yalan olur. dene kafana göre birşeyler :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@ rise
Fakat o Belgelerim'deki klasörün ismini değiştirirsem oyun çalışmayabilir. :)

İşte oyüzden adını değiştiriyoruz. Hatta bir kopyasını al kenarda dursun.
Klasör silinse bile bir çok oyun kendi klasörlerini tekrardan açarlar.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
eğer gizli dosyaları göster yada gösterme seçeneklerin aktif olamıyorsa sağlam bi virüs kapmış senn sürücü haberin olsun. aynı porblemleri ben ve bi kaç arkadaşım yaşadık. sağlam format şart c ve d ye..
kolay gelsin.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Avira son sürüm ve avast son sürümü kur, güzelce tarat. Avira'ya son sürümde spyware ve malware desteği de eklediler, ikisi de ücretsizdir.ComboFix, internetten aratıp indirebilirsin. Ama dikkatli ol, garantisi yok. HijackThis ile sistemde ne olup bitiyor, biraz anlıyorsan kendin müdahale edip düzeltebilirsin. İşin zor ama olmaz diye bir şey yok. Kolay gelsin.

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam onu da deneyeceğim. Şuan yedekliyorum klasörü.

Yalnız bir şey farkettim. Music dosya klasöründe ayırmıştım zamanında Rap - Pop - Karışık şeklinde. Az önce baktım 3 tane Sistem Klasörü 3 tane normal Klasör var bunlardan. İçindeki dosyalar falan da aynı.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Kopyalanmış klasör boyutları nasıl, gerçekçi boyutlara mı sahip yoksa KB cinsinden değerlere mi? Eğer o klasörler diğer arkadaşların dediği gibi program veya programcıklarsa üzerine çift tıkladığında hata mesajı alman gerekir . 32 bit sistemde bunlar çalışmaz manasında. Sana önereceğim belkide son şeydir, eğer biraz işletim sistemlerinden anlıyorsan Linux Slax türü küçük boyutlu ve USB den çalıştırılabilen sürümler mevcut. KlamAv gibi birkaç opensource antivirüs programı var Linux için. Bunları kurup bilgisayarındaki heryeri dilediğince gezebilir, inceleyebilirsin. Ama bunu yapman sanırım sabaha kalır.

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle anlatayım ;

Müzik klasörü içerisinde Rap, Pop, Karışık adında 3 tane daha klasörüm vardı. Buraya yazmadan bu yöntemleri denemeden önce bunların hepsi 37.0 KB değerinde sistem dosyalarıydı. Dosyayı açtığımda müziklere ulaşabiliyordum. Ama direk bu Pop klasörünü kopyala-yapıştır yaptığımda boş çıkıyordu. İçindekileri almıyordu yani. Sonra bu işlemleri uyguladım ve artık bu 3 Sistem Klasörünün yanı sıra 3 tane de Dosya Klasörü geldi.

Edit : iolo Antivirus ile Pc'yi tarattım ve bir çok gereksiz .exe buldu hepsini sildi. Ancak Sistem Klasörü olduğundan mıdır başka bir neden mi bilemiyorum Müzik klasörü gibi klasörlerim de Uygulama olarak göründüğünden (.exe) arada silindi bu nedenle Sistem Geri Yükleme yaptım. Bu sefer de Pc açıldığında services.exe bulunamadı falan hata veriyor. Şifayı kaptık yine. :)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Virüs kaynaklı gozukuyor gibi

Foxrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ComboFix ile amvo'yu yok ettim. Artık gizli dosyaları görememek gibi bir durumum yok. Ayrıca Spy Emergency 2009 ile tarattım Pc'yi çıkan virüsleri sildim. Şu an için her şey yolunda görünüyor tek sorun normal klasör olması gerekenlerin Sistem Klasörü olması. O da sanırım format atan adamın yaptığı bir ayar. Düzeltmesini nasıl yapabilirim acaba ?

Örnek olarak bir Dosya Klasörü'nün üzerine geldiğimizde veya Sağ tık> Özellikler yaptığımızda boyut içindeki dosyaya göre değişir. 30 MB olur, 330 MB olur. Ama benimkiler Sistem Klasörü ve içinde 3 GB müzik bulunmasına karşın üzerine geldiğinizde veya Özellikler'de sabit 37.0 KB görünüyor.

Not : Bu bahsettiğim Sistem Klasörleri D: Sürücüsü üzerinde. Normalde bildiğim kadarıyla sadece C:\Windows falan Sistem Klasörü'dür.

Tekrar Edit : Bazı klasörlerde Sağ Tık > Özellikler dediğimde Gizli seçeneği kapalı tutuluyor alttaki resimde gösterdim. Düzeltilebilir mi ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Arkadaşların format atmadan önce sanırım bir yöntemle dosyalarını taşımışlar ve Windows'un "Kafasını" karıştırmışlar. Bu bulduğun Sistem klasörlerinden önemsiz gördüğün birini !tamamen! sil . Daha sonra aynı klasör tekrar aynı yerde kendiliğinden oluşuyormu ona bir bak. Eğer oluşuyorsa Worm bulaşmıştır. Ana programı bulup silmeden de diğer kurtcukları silmenin bir anlamı olmaz, windows her açılışında onlar yine peydah olur.